Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Śliczna mamuska z ciebie, amii! i pomyslec ze juz jutro pozbedziesz sie brzuszka....

kurde ide sie legnąć bo cos brzuch mnie zaczal bolec,poczytalam troche o tym moim leku,kiedy dziewczyny rodzily jak odstawily go i chyba mnie wzielo..ehhh ta sila sugestii...nie czytam wiecej,skoro lekarz nic nie mowil ze mam odstawic wczesniej niz sie z nim spotkam to biore dalej..

• Mamusia
Heh dzięki :P

Ramka - ja odstawiam fenka dziś za 2 godziny...

Powinno się odstawiać w skończonym 36/max37, ale mi przedłużyli ze względu na cięcie, bo jakby mi odstawili tydzień temu ponoć urodziła bym na drugi dzień, bo mam silne skurcze.

• Mamusia
amii ale to są bolesne juz skurcze?! bo ja odczuwam tylko" twardnienie brzucha i chwilowy jakby paraliż,spięcie...tyle ze ostatnio u lekarza juz szyjka byla znacznie skrócona,wiec ciagle grozilo porodem przedwczesnym...boje sie ze ja odstawie i zaraz mnie dopadnie...a skoro nie dostalam konkretnych wytycznych od dr

• Mamusia
Hm to pewnie odstawi Ci przy najbliższej wizycie.
Ja też mam takie spięcia, ale czasem dosyć bolesne i regularne, puszczają po Fenku. Ja też mam skróconą szyjkę i rozwarcie. Jeśli masz często te skurcze np. pare na godzinę/dwie to też pewnie urodzisz szybko.

• Mamusia
zrzucilismy się na worek bokserski dla mojego Michała i własnie go sobie sam kupił, ja jutro kokardkę przyczepię i będzie git 🙂 ale powiem wam że już widzę jak będę boksować 🙂

basik no musisz zaglądać i sama informować co u ciebie 🙂

• Mamusia
wrocilam i melduje, ze ...

z Kruszynka wszystko OK, zdrowa i pyzata na buzi ! 🙂
- waga 2617 ... lekarz stwierdzil, ze ostatecznie, przy porodzie bedzie wazyla gdzies ok 3600/3800 ...
czyli mniej niz 4 kg uff 😉
termin wypada mi na 24 kwietnia ( + - 3 tyg )

bylo chwilowe USG 3d, ale Dzidzia jakos juz nisko lezy i slabo bylo widac cokolwiek ... jak mi sie uda uchwycic jakis wyrazniejszy moment to wkleje ... na sam koniec siku zrobila 🤪 ( co widac na filmiku ) ...
takze olala nas cieplym moczem :laugh: 😉

... wlasnie doczytuje, ze Dziewczyny rodzic zaczynacie od jutra 😉 super ! 🤪 trzymam kciuki !

• Mamusia
Ja dziś po przeglądzie. Rozwarcie na 1cm i wszystko wskazuje na to że rozpakuję się przed terminem... 🤔 Oby do 37tc dotrwać i będzie ok 😉 Kurcze... jak pomyślę że ten długo wyczekiwany dzień może być już tuż tuż... 🙃

• Mamusia
Ramka - jutro mam się stawić o 12 i mnie przygotują i CC
Kilka numerów spisanych z tabelki, odezwę się do którejś z was!

Proszę was, jeśli by któraś zaczęła się rozpakowywać to też dajcie mi znać, numer podałam do tabelki. Muszę wiedzieć m.in. czy Moniadad urodziła :P

Agatta
- to dzidziuś już spory!

Basik
- zaglądaj częściej i jak tam wogóle u Ciebie? Jakieś symptomy zbliżającego się porodu?

Sztunia
- zawsze chciałam mieć worek bokserski, pamiętam jak ryczałam do taty jako mała dziewczynka, że ja chcę!

Ramka nic a nic. Wszystko u mnie bez tabletek sie trzyma. Razem ze Sztunia chyba do konca damy rade hehe
Zreszta ja tak lajtowo cala ciąże chodze.
Ja czekać do terminu musze bo wtedy Sławek przyjeżdza z pracy na tydzień do domu.

• Mamusia
Mam skurcze przepowiadające, nie są silne, raczej ćmią, ale zdarzają się co dzień. W dole brzucha i od krzyża, w poniedziałek na przegląd idę zobaczymy co tam 🙂
Więc jutro od 12.00 nic nie robie tylko siedzę z kciukami 🙂
ja podam moje gg (bo nie wiem, kiedy dorobimy się nowego telefonu 🙂), dajcie proszę znać dziewczyny, co tam u Amii: 12358100