Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja się obudziłam a Dziewczyny poszły...
Dzisiaj nie miałam do południa nudności,ale teraz czuje że wracają :/ No cóż jakoś tak nie mogą beze mnie żyć 🙂

Co do ruchów Dziecka to ostatnio rano wyczułam jakąś gulkę i wczoraj lekarz powiedział że to moja macica powiększona 🙂 czyli miałam dzieciątko pod palcami 🙂

• Mamusia
Witajcie przyszłe mamusie 🙂
Przyłączyłam się do was nie dawno......
Dopiero od dwóch tygodni wiem, że jestem w 11 tygodniu ciąży 🙂Nie mam żadnych objawów poza tym, że dopiero teraz wiem co znaczy twardo spać!Mam nadzieje, że będę tak do końca świetnie się czuła!

• Mamusia
Jakiś czas temu odstawiłam tabletki, pierwszy i drugi okres dostałam z bardzo dużym opóźnieniem więc myślałam, że teraz też powtarza się ta sytuacja. A poza tym to zrobiłam trzy testy które nic nie pokazały a jak się teraz okazało już podczas ich robienia byłam w ciąży!Tak więc okazuje się, że wszytsko jest możliwe 🙂

• Mamusia
Byłam byłam i przy okazji okazało się, że mam krwiaka 😞Na całe szczeście jest on tak umiejscowiony, że nie zagraża maluszkowi i powinnien się szybko wchłonąć.Teraz jestem drugi tydzień na zwolnieniu i się lenie w domciu. Mam jednak nadzieje, że szybko wróce do pracki bo nie wyobrażam sobie siedzieć tyle czasu w domu. A ty jak czujesz się jako przyszła mamusia?

• Mamusia
Ja mam wszystkie możliwe dlegliwości chyba 🙂
Łącznie albo pojedyńczo.
A jako przyszła mama -spokojnie. Jestem na to psychicznie gotowa.Chociaż pewnie nie zdjaę sobię sprawy z wielu rzeczy.

Zresztą ja już nie jesten taka najmłodsza, będę miała 28 lat jak urodzę dziecko.

• Mamusia
Moja mama urodziła mnie jak miała 27 lat i ciągle wypomina mi to, że kiedyś jak chodziłam do podstawówki to mówiłam, że mam starą mamę bo wszytskie mamy moich koleżanek rodziły jak miały 20, 21 no góra 22 a teraz są poprostu inne czasy. A poaz tym uważam, że każda kobieta czuje sama kiedy jest jej właściwa chwila na bycie odpowiedzialną i przygotowana na te zmiany mamusią 🙂

• Mamusia
Witamy Cię Asiu 😁

właśnie nabyłam książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy", a właściwie to mąż mi nabył 🙂 ale mnie od popołudnia tak bardzo boli głowa, że chyba zaraz pójdę spać 😞 i nudności też mnie od rana męczą...gdzie to łożysko, które miało mnie uwolnić przynajmniej od części objawów?

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂
Czytałam ostatnio, że od 3-go miesiąca można mieć kłopotoy ze spaniem, tzn. mimo że jestem maksymalnie śpiąca- sen nie nadejdzie, albo obudzę się w środku nocy i nie będę mogła dłuuuugo zasnąć 🤨 I chyba wzięłam to sobie za bardzo do serca, bo już kilka razy zdarzyło mi się zbudzić o 3-4 nad ranem i nie mogłam później zasnąć 🤢 Ale dzisiejsza noc przebiła poprzednie- obudziłam się o 4. 39 i ... nie mogłam już usnąć ani na minutkę. Rano wstałam z opuchniętymi oczami, a jeszcze miałam odebrać dzisiaj wyniki. Tłukłam się autobusem do miasta tylko po to, żeby dowiedzieć się, że wyników z krwi jeszcze nie ma i Pan z portierni szpitala nie ma informacji na temat tego, kiedy raczą przyjść 🤢 A babka z laboratorium mówiła mi, że dziś będa najpóźniej 😠 Odebrałam tylko wyniki z oczu i, jupi, nie mam białka 🤪 Chociaż tyle...
Wy dziewczyny też się tak budzicie i nie możecie później spać?? Do tej pory o godz. 21.00 zasypiałam jak dziecko, a budziłam się 12 godz. później ☺️ A teraz masakra, jestem wykończona
I wsciekła na służbę zdrowia

Witamy Asiu!!!

Ale Ci fajnie bez tych dolegliwości i do tego spać możesz 🙂

Klapoucha wypróbowałam sposób na mdłości i bardzo pomaga imbir z miodem i cytryną...nigdy nie sadziłam że imbir jest ostry.
Cena też niezbyt fajna,ale wycwaniłam się bo zobaczyłam że na kg. jest i urwałam mały kawałek na spróbowanie 🙂 jak pomoże na dłuższą metę to będę inwestować 🙂

Ania ja kupiłam książkę we wtorek i juz kończę czytać,jest tak śmieszna i wciągająca że nie mogę oderwać od niej oczu 🙂

Basik ja tez mam problemy ze spaniem...dzisiaj pobudka o 5 😞 oczywiście po chwili jestem głodna i wcinam chrupki bo trzymam koło łóżka a Mąż się wścieka że tak głośno je jem 🙂 to idę do drugiego pokoju i biorę książkę i wcinam dalej 🙂

• Mamusia
OO! to chociaż jednej dolegliwości nie mam! 😉 śpię raczej bez problemów, chyba, że się czymś nakręcę 😉 ale staram się sobie wieczorem powtarzać jak Scarlet o'Hara (czy jak jej tam było): "jutro będę się tym martwić" i od siebie dodaję: "jak się wyśpię" 😉 polecam tą metodę wszystkim niecierpliwym i nerwuskom 🙂

najadłam się bułeczki z kiełbaską, zagryzam mandarynka i trochę mnie głowa mniej boli 🙂

ANIA to ja Ci zazdroszczę że tak sobie możesz pojeść 🙂 ja przed ciążą więcej mieszałam a teraz mam dni że nie moge patrzeć na jedzenie. Troche nie jadek się zrobiłam i jem tylko lekko strawne jedzonko ale kopytką i hamburgerą nie odmawiam 🙂 Za to słodkie to bleee...aż mam gęsią skórkę jak sobie pomyśle o czekoladzie lub czym innym nawet żelków nie jem a tak uwielbiałam.

Klapoucha Męża wyślij 🙂
Ania ja się nie mogłam doczekać aż ją będe miała i zaczne czytać...a teraz martwie się że to juz prawei koniec 😞

Jak nie byłam jeszcze z moim Mężem,raczej nie mieszkaliśmy razem i nie widzieliśy się w weekend to zawsze wypożyczałam książki i w niedziele nie wychodząc z łożka pochłaniałm dwie grube 🙂

• Mamusia
co do jedzenia, to korzystam ile mogę, bo jestem u mamusi, która mnie dokarmia, więc do mnie należy tylko konsumpcja...niedługo wrócimy do siebie i tam nie będę miała tak dobrze 😞 buuu
a tak poza tym to na słodkie też nie mogę patrzeć i do 9tc też apetytu nie miałam za bardzo...aż odkryłam, że jedzenie co 2 godzinki, małej ilości czegoś, pomaga zwalczać mdłości.

• Mamusia
Wcześniej nie wyobrażałam sobie jak kobiety w ciąży mogą tak mieszac smaki i w dodatku im to smakuje 🙂 Teraz sama jadam kiszoną kapustę, a jak mi się skończy wyjadam tubkę tego zabójczo słodkiego mleka, a po tym paczkę słoneczniku 🙂 Wczoraj objadłam się opieniek i popiłam mlekiem- i nic mi po tym nie było 😮 Wogóle zaczęłam jeść to, na co kiedyś bym nie spojrzała 🙂 Och... Kochana Ciąża 😉