Skocz do zawartości

Drętwienie nóg w ciąży | Forum o ciąży

Jadziunia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam przyszłe mamusie 🙂
Czy którejkolwiek z was przytrafiło się drętwienie którejś z nóg w czasie ciąży?
Ja jestem w 21tyg ciąży i tak od tygodnia czuję drętwienie w lewej nodze, a dokładnie na udzie. Zdarz się to jak np. myję naczynia albo leżę na łóżku na wprost lub na lewym boku.
Czy może być to skutkiem ułożenia dziecinki w brzuszku, może naciska ono na jakiś nerw?
Jak sobie z tym radzicie? Pozdrawiam. 🙂

• Mamusia
Mi drętwieją ręce. Najczęściej w nocy, budzę się wtedy prawie rąk nie czując. Moja mama to samo miała będąc ze mną w ciąży i lekarz bardzo szybko ją zdiagnozował "Noo, bo w ciąży jesteś" 😉 Ale nie wiem, czy można coś na to poradzić...

ja też mam i ręce i nogi zdrętwiałe..
z rogalem spie od 28tc i życie ratuje choc i tak nie przestały mi drętwieć nogi..
biore magnez dawke 500.
ale i tak g* pomaga.

• Mamusia
Hej, ja jestem w 10 tygodniu a i tak już mam drętwienia łydek, ostatnio nawet w dzień, do tej pory łapało mnie późnym wieczorem i w nocy. Zimne natryski nie pomagają, rozciąganie mięśni tez nie, chyba kupię sobie magnez i zobaczymy czy pomoże. Macie jakieś domowe sposoby na tę dolegliwość?

• Mamusia
Ja gdzieś wyczytałam że napoje izotoniczne pomagają 🙂
Ale wiadomo 🙂 lepiej to skonsultować ze swoim lekarzem.
Ja też biorę magnez i to forte i
tatanka84 a może pijesz za dużo kawy? wypłukuje ona magnez, jeśli tak to przeżuć się na bezkofeinową - do smaku może na się przyzwyczaić i się ma białe ząbki przy okazji 😁