Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Rossie może ten porod będzie lepszy. Wy mamuśki się boicie bo wiecie i znacie to, a np. ja z Love nie boimy się aż tak jak wy, bo nie wiemy na co idziemy

Jak mi po dwutygodniowym leżeniu na patologii z podkładem między nogami i kroplówkami wbitymi gdzie się dało powiedzieli w końcu, ze czas jechać na porodówkę, bo dziecku nic nie grozi, to ja biegiem poleciałam do swojej sali się spakować. Na porodówce leżałam z uśmiechem na ryju i telefonem w łapie, bo pisałam smsy z mężem,że zaraz bedzie po wszystkim. Dopóki nie przychodziły te k**** niemiłosierne robić mi masaże szyjki do takiego stopnia bolesne,że traciłam przytomność, jeszcze nie wiedziałam, co mnie czeka. Aaa. 🙃

• Mamusia
mam nadzieje że jej się nic nie stanie, ma tylko od cholery falbanek zadnych swiecidełek, a do tego jest z muslinu więc taki materiał raczej do pralki hehe, zobaczymy jeszcze godzinka prania została, ale wiecie przeraże męża jak wejdzie do domu a tam suknia

opowiem wam historię jak kupowałam suknię i moj Michał mówił żebym nie kupowała drogiej, a my z moją mama go wkręcałyśmy że to specjalny dzień i kupimy taką która nas oczaruje nie ważne za jakie pieniadze i Michciu bł załamany hehe bo twierdził że kasa w błoto i wogóle.
Ja oczywiście też tego zdania byłam ale go wkręcałam i tylko mu powtarzałam że to tatus mi suknie kupuje i chce żebym wyglądała jak księzniczka
i któegoś razu jedziemy po mieście i w takim baraczku otwarł się salon i komis sukien slubnych i on do mnie widzisz tu powinnaś suknie kupić a nie tyle km do Częstochowy jeździsz, po co to wsyzstko ile za nią płacisz 5, 6 tys dla mnie to bezsensu co z nią zrobisz potem mam nadzieje że spadasz!!! i ja wtedy ze stoickim spokojem: kochanie tyle razy ci tłumaczyłam, a sukni nie sprzedam bo to moja pamiątka, będzie sobie wisiała w szafie i jak bedziemy mieć rocznicę to będziemy się przebierać i paradować po ogrodzie, zawsze o czymś takim marzyłam.
jakbyście zobazyły przerazenie Michała w oczach i mówi do mnie : spierdalaj ty chcesz ze mnie zrobić dziwaka, laski popłakałam się ze śmiechu już nigdy potem nie udało mi siętak go wkręcić 🙂

sukni nie sprzedam bo to moja pamiątka, będzie sobie wisiała w szafie i jak bedziemy mieć rocznicę to będziemy się przebierać i paradować po ogrodzie, zawsze o czymś takim marzyłam.
jakbyście zobazyły przerazenie Michała w oczach i mówi do mnie : spierdalaj ty chcesz ze mnie zrobić dziwaka,

Ciesz się,że Ci nie uciekł sprzed ołtarza po takiej wkrętce 😁

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
mam nadzieje że jej się nic nie stanie, ma tylko od cholery falbanek zadnych swiecidełek, a do tego jest z muslinu więc taki materiał raczej do pralki hehe, zobaczymy jeszcze godzinka prania została, ale wiecie przeraże męża jak wejdzie do domu a tam suknia

opowiem wam historię jak kupowałam suknię i moj Michał mówił żebym nie kupowała drogiej, a my z moją mama go wkręcałyśmy że to specjalny dzień i kupimy taką która nas oczaruje nie ważne za jakie pieniadze i Michciu bł załamany hehe bo twierdził że kasa w błoto i wogóle.
Ja oczywiście też tego zdania byłam ale go wkręcałam i tylko mu powtarzałam że to tatus mi suknie kupuje i chce żebym wyglądała jak księzniczka
i któegoś razu jedziemy po mieście i w takim baraczku otwarł się salon i komis sukien slubnych i on do mnie widzisz tu powinnaś suknie kupić a nie tyle km do Częstochowy jeździsz, po co to wsyzstko ile za nią płacisz 5, 6 tys dla mnie to bezsensu co z nią zrobisz potem mam nadzieje że spadasz!!! i ja wtedy ze stoickim spokojem: kochanie tyle razy ci tłumaczyłam, a sukni nie sprzedam bo to moja pamiątka, będzie sobie wisiała w szafie i jak bedziemy mieć rocznicę to będziemy się przebierać i paradować po ogrodzie, zawsze o czymś takim marzyłam.
jakbyście zobazyły przerazenie Michała w oczach i mówi do mnie : spierdalaj ty chcesz ze mnie zrobić dziwaka, laski popłakałam się ze śmiechu już nigdy potem nie udało mi siętak go wkręcić 🙂

sztunia no ladnie 🙂)) hehehe dobra wkretka 🙂

• Mamusia
love napisał(a):
No obdarzona ja sie juz duzo o porodach nasluchalam 🙂)) No ale co tam sie martwic bede. bedzie co bedzie a bez bolu sie nie obedzie. dzieci weszly to wyjsc tez musza kiedys 🙂
Troche sie tego boje ale martwic sie bede jak ten dzien bedzie blisko

Ty tam cesarke bedziesz miec.No chyba,ze dasz rade.Bo dzieci sie musza dobrze ulozyc.Wiem jak u mamy bylo.Kolezanka ma dwoch synów i sama urodzila.

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
słuchajcie damy radę przecież jesteśmy silnie, trzeba być dobrej mysli że wszystko pojdzie dobrze 🙂

Kazdy z naszych facetów bedzie z nami przec to bedzie latwiej 🤪
Mi mój gin opoiadal jak byl przy pierwszym porodie....myslalam,ze sie zleje,a to juz mialam silne skurcze.Mowil,ze brzuch go przez tydz.bolal.Musieli mnie jakos zagadac,bo juz odmawialam wspołpracy.A to jest najwazniejsze w tych chwilach.I kochany maz byl taki dzielny,ale pepowine moj doktorek przecinal 😁

• Mamusia
Haha Sztunia niezły wkręt:P
No pewnie,że damy radę. Ja to znając życie będę ze 3 dni rodzić, w najgorszym cierpieniu, ale nie umre od tego:P

Kurwa dziewczyny ;/ przyszła moja siostra i powiedziała,że Szymek( moj siostrzeniec co mieszka na gorze z moją siostrą) dostał jakiś krostek czy czegoś i to może być rożyczka. Jeśli to rożyczka to się załamie:/ oby nie.. całe życie nie miałam z tym styczności, ale kurwa nie! teraz oczywiście musze mieć problem. Mam zakaz widywania się z nimi i przychodzenia do gory.
Zadzwonię do mamy i się spytam czy oby nie byłam szczepiona na to.

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Haha Sztunia niezły wkręt:P
No pewnie,że damy radę. Ja to znając życie będę ze 3 dni rodzić, w najgorszym cierpieniu, ale nie umre od tego:P

Kurwa dziewczyny ;/ przyszła moja siostra i powiedziała,że Szymek( moj siostrzeniec co mieszka na gorze z moją siostrą) dostał jakiś krostek czy czegoś i to może być rożyczka. Jeśli to rożyczka to się załamie:/ oby nie.. całe życie nie miałam z tym styczności, ale kurwa nie! teraz oczywiście musze mieć problem. Mam zakaz widywania się z nimi i przychodzenia do gory.

Zadzwonię do mamy i się spytam czy oby nie byłam szczepiona na to.

A była u lekarza?Moze to jakas alergia?

• Mamusia
love napisał(a):
Mi by sie tez przydało pofarbowac odrosty i wycieniowac troche wlosy bo juz mi sie strasznie puszą! ;/ no ale musze miec na to dzien i humor 🙂

Ja tez mialam isc w piatek,ale dzidzia od mojej fryzjerki trafila do szpitala 😞Mam nadzieje,ze przed 01.10 bedzie umiala mi zrobic,bo idziemy na dwa wesela.Uuuuu..bedzie impreza....przy wodzie 🤪

• Mamusia
Ale mi sie teraz nudzi...
Posprzatalam kuchnie przed chwila bo nie moglam ulezec a teraz chce obiad ugotowac a nie mam z czego bo lodowka prawie pusta a maz mi klucze zabral zebym z domu nie wychodzila... :/
I do 15 bede musiala glodowac 😞 (sernika juz mam dosc wiec chocbym miala z glodu umrzec to nie rusze)

• Mamusia
Postaram się nie wychodzić z domu i nie mieć z siostra i młodym styczności. Przeczytałam , że najgorsze jest ryzyko mania rożyczki w 1 trymestrze, a zwłaszcza w pierwszych 8 tyg. od 12 do 16 tyg zakażenie płodu rożyczką spada o połowę- ufff.
Co do włosow, ja farbowałam 2 tyg temu i już mam odrosty 😞
jest tu ktoś kto na blond pasemka albo blond się farbuje?