Skocz do zawartości

Puls nie dający spać!!! | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkie przyszłe mamy! 🙂
Nie ma tu tego objawu jeszcze a myślę że warto o nim wspomnieć... ja się nie wysypiam mimo iż nie chodzę do pracy - nie wstaję co rano, między nogami mam wszystkie możliwe poduchy a spać mi nie daję puls, po paru minutach jak sie kładę, czuję go w skroniach, w szyi, w ogóle w całej głowie, szumi w uszach itp. Czuje taki ucisk na tętnice szyjną że nie mogę zasnąć. Próbowałam już wszystkich ustawień z poduszką i nic. Czasem pomaga wypicie magnezu ale czasem nic nie pomaga. 🤢
Pewnej nocy ze zmęczenia zasnęłam już w dowolnej pozycji a rano jak sie obudziłam to ciśnienie podskoczyło mi do 146/94 😮 a puls wynosił 110/min... wystraszyłam się bo zawsze mam ciśnienie nie przekraczające 120/70. Poza tym miałam straszne zawroty głowy, bóle głowy, czułam że cała chodzę i nie mogę złapać oddechu.
Czy któraś z was dziewczyny miała już taki przypadek? Czy może nacisk na tętnice? A może wina kręgów szyjnych? No chyba że to całkowicie normalne w ciąży... 🤨

Ostatnio wciąż mam niskie, ok 114/64 - tylko ten puls. Poza tym boję się ponieważ mam siostrę 8 lat starszą która urodziła juz dwoje dzieci. Przy pierwszym miała ciśnienie 90/60 a puls 120 prawie i dostała zapaści na łóżku porodowym - jak powiedziała: "byłam już obok łóżka" - ciśnienie mam ok dziewczyny tylko ten puls, wychodzi na to że nie jest najbezpieczniej mieć niskie ciśnienie a wysoki puls...

Dzięki za błyskawiczne odpowiedzi. Lekarz też powiedział że to czasem normalne w ciąży ale lepiej dmuchać na zimne. W środę jestem umówiona do innej lekarki, powiem jej o wszystkim - lepiej mieć opinię paru lekarzy...