Skocz do zawartości

Szpitale Gdańsk - opinie forumowiczek | Forum o ciąży

Malalena

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć brzuchatki

Pomyślałam, że warto założyć wątek o szpitalach, gdzie każda mamusia będzie mogła umieścić informacje o tym gdzie rodziła, jak rodziła, wrażenia negatywne i pozytywne. Dzięki takiemu zestawieniu każdej przyszłej mamie ułatwi to wybór szpitala. Pomysł ściągnełam z innego forum 🙂 gdzię wątek fajnie funkcjonuje i jest wiele ciekawych informacji na temat szpitali.

Żeby był porządek myślę, że każdy post powinien wyglądać mniej więcej tak, gdzie podajemy następujące informacje:

1. Data porodu (miesiąc i rok)
2. Miejscowość i pełna nazwa Szpitala
3. Czy poród był rodzinny?
4. Strona internetowa Szpitala - jeśli znamy
5. Opieka medyczna podczas porodu - jak oceniacie
6. Opieka nad matką i dzieckiem, czy była opłacona położna - jak oceniacie
7. Opieka pediatryczna i noworodkowa - jak oceniacie
8. Informacje udzielane przy wyjściu do domu (opieka nad dzieckiem, wskazówki, porady.

W każdym poście podajemy powyższe informacje.

Dla każdego miasta zainteresowana osoba zakłada osobny wątek, tak dla porządku. Ja założyłam dla kilku większych miast.

Myślę, że dzieki tym wątkom i umieszczonym w nich informacjom może powstać ciekawe zestawienie i konkretne informacje.

to link do jednego z gdańskich szpitali :
http://www.wss.gda.pl/index.php?id=oddzialy&od=ginekol

W tym szpitalu przyszły na świat moje dzieciaki,ale było to dość dawno bo 13 i 11 lat temu....Z tej stronki wynika że zmieniło się praktycznie wszystko (oprócz lekarzy 😉 )

opisują sale porodowe dość ciekawie,oczywiście mam zamiar urodzić w tym szpitalu po raz trzeci,a wrażenia opiszę wam w październiku...

pozdrawiam

• 7 miesiące później...
  • Mamusia
Myślałam, że coś przeczytam na temat szpitali w Gdańsku, a tu tylko jedna propozycja i jedna odpowiedź.

Drogie Mamusie, czy możecie coś napisać o porodzie w szpitalu na Zaspie?
Najlepiej, jeżeli rodziłyście w 2009 r. lub w tym roku, bo będę miała w miarę bieżące informacje. Będę wdzięczna za każdą opinię i wskazówki. Acha i co zabierałyście ze sobą do szpitala dla siebie i maluszka, mam informacje ze Szkoły Rodzenia, ale może w międzyczasie coś zmienić się.