Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
justyna_malutka napisał(a):
czesc mamusie!
Niestety nie mam dobrych wieści. Dziś przyszły moje wyniki i mam cholestaze. Zaraz ide po skierowanie do szpitala i zobaczymy co dalej. Jak wróce to napisze, a jak nie to napisze którejś z Was smska co i jak. Trzymajcie kciuki zeby wszystko było dobrze.

O o... Daj znać jak cokolwiek będziesz wiedziała i miała możliwość napisać. Trzymamy kciuki!

• Mamusia
Co Wam wszystkim się stało z tym wstawaniem?? 😮 Bartek na szczęście dzisiaj wyrozumiały i przed 9 wstał dopiero i przyszedł do mamusi się przytulić jeszcze (jak co rano). Obudzić się przed dzieckiem to abstrakcja! Choć jutro chyba tak będzie bo na 9 do fryzjera idę. Ech, trzeba budzik nastawić 😞

• Mamusia
Witam ponownie!
Więc tak, najważniejsze- nie mam cholestazy. Moja lekarka dała dupy za przeproszeniem i nie zrobiła mi badań typowych na cholestazę. A druga mądra interpretowała wyniki, które dla kobiet w ciąży są zawsze podwyższone i nie są to wyniki dotyczące cholestazy. I bądz tu mądra.
Dudasia dzis w szpitalu mi zrobili na kwasy żółciowe i wyszło mi 9,1 a norma jest do 10 więc spoko i o żadnej cholestazie nie mam mowy.
Uciekam się położyć bo za dużo wrazeń jak na jeden wieczór. A! ktg miałam 1,5 godziny, chyba o mnie zapomnieli...

• Mamusia
Dzień dobry!
Tyssiiaa żebyś wiedziała że kamień z serca, tylko z drugiej strony co to za lekarze ja sie pytam??!! Straszyć kobiete w zaawansowanej ciąży i to czym jeszcze! Szkoda słów!
A tak w ogóle to znowu moje dziecko wstało po 6 i mamusia musiała wstać;/ Nie chciałam już ściągać męża, bo biedny sie wczoraj ze mna naczekał, został bez kolacji a pozatym jest troche przeziebiony. No nic mam nadzieje ze odrobie po południu drzemką 🙂

• Mamusia
Witam mamuśki!
tak nas mało a i w tym gronie już nie raz pisałyśmy o "wtopie" naszych lekarzy... Super że wszystko OK Justyna.
Wczoraj padłam ok 10 i obudziłam się po 2 godz, szybko obiad, po Manię i po wyniki z posiewu pochwy, jechałam w korku (bo tam akurat plac budowy metra), w skwarze a oni jednak wysłali je do przychodni- 5 minut spacerkiem od domu! Kazałam więc by faks przysłali a ja poczekam bo popołudniu przed weekendem już pewnie w przychodni nikt by tych badań nie znalazł. U mnie też hodowla nie aktywna! 😁 hura bo się głupia już naczytałam.
Ja też wczoraj napuchłam jak słoń aż mi wszystko z dłoni wypadało, bo nie mogłam utrzymać.
Dziś w Wa-wie o 6:43 miałam 16,9 stopni C w cieniu- ufff
Ps. wydaje mi się że dziś napuchła mi twarz..... 2-3 dni przed porodem z Manią też tak było... ale wtedy był październik a teraz uuupaaaał. No nie wiem
A jak u was? coś się zbiera?

• Mamusia
justyna_malutka napisał(a):
Witam ponownie!
Więc tak, najważniejsze- nie mam cholestazy. Moja lekarka dała dupy za przeproszeniem i nie zrobiła mi badań typowych na cholestazę. A druga mądra interpretowała wyniki, które dla kobiet w ciąży są zawsze podwyższone i nie są to wyniki dotyczące cholestazy. I bądz tu mądra.
Dudasia dzis w szpitalu mi zrobili na kwasy żółciowe i wyszło mi 9,1 a norma jest do 10 więc spoko i o żadnej cholestazie nie mam mowy.
Uciekam się położyć bo za dużo wrazeń jak na jeden wieczór. A! ktg miałam 1,5 godziny, chyba o mnie zapomnieli...

No ładne rzeczy... Całe szczęście, że wszystko się wyjaśniło szybko. Tylko po co ten stres.. A na podstawie czego taką diagnozę postawiła lekarka??
Dzisiaj sie relaxuj dziewczyno!!

• Mamusia
joannar napisał(a):
Witam mamuśki!
tak nas mało a i w tym gronie już nie raz pisałyśmy o "wtopie" naszych lekarzy... Super że wszystko OK Justyna.
Wczoraj padłam ok 10 i obudziłam się po 2 godz, szybko obiad, po Manię i po wyniki z posiewu pochwy, jechałam w korku (bo tam akurat plac budowy metra), w skwarze a oni jednak wysłali je do przychodni- 5 minut spacerkiem od domu! Kazałam więc by faks przysłali a ja poczekam bo popołudniu przed weekendem już pewnie w przychodni nikt by tych badań nie znalazł. U mnie też hodowla nie aktywna! 😁 hura bo się głupia już naczytałam.
Ja też wczoraj napuchłam jak słoń aż mi wszystko z dłoni wypadało, bo nie mogłam utrzymać.
Dziś w Wa-wie o 6:43 miałam 16,9 stopni C w cieniu- ufff
Ps. wydaje mi się że dziś napuchła mi twarz..... 2-3 dni przed porodem z Manią też tak było... ale wtedy był październik a teraz uuupaaaał. No nie wiem
A jak u was? coś się zbiera?

A ja nawet nie mam czasu na analizowanie, obserwowanie siebie. Mówię Wam, w tej ciąży jak nie będę miała wyraźnych symptomów to chyba w domu urodzę 😉
Dzisiaj tak gorąco, że nawet nie mam zamiaru na spacer się wybierać. W domku tak przyjemnie, jeszcze przewiew sobie zrobiłam. Jutro pewnie do teściów pojedziemy poleżeć na ogrodzie pod parasolem o ile Bartek się nie rozchoruje bo rano z jakimś katarem wstał - nic dziwnego prze tykich wahaniach temperatury 😞

• Mamusia
Emi, dobrze, że ta impreza przed pojawieniem się dzidzi 🙂
Za tydzień pewnie znowu będzie chłodno więc nie ma co się przyzwyczajać do letnich ciuszków 😉
Ja właśnie robię segregację w Bartka szafie ale w sumie nie wiadomo czy nie przyjdzie mi jeszcze zimowych ubran wyciągać 😜