Skocz do zawartości

Majówka na porodówce :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...
meeg napisał(a):
Dziewczyny! powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie ? pytałam lekarza ale nie doradził mi nic konkretnego...

Ja w pierwszej ciąży brałam Pharmaton Matruelle, póżniej zmieniłam na Pregna Plus. Te pierwsze kosztowały ok 49 zł na miesiąc a te drugie ok 32-34zł 🙂 Dziewczyny polecały też Femibion Natal, też chyba tani stosunkowo jest 🙂

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • Mamusia
witam.jestem w 18 tygodniu ciazy,czuje sie super...jakies 2 tygodnie temu mialam problemy ze snem ale to chyba dlatego ze sie przestawilam,robilam sobie czeste drzemki w dzien a potem cala noc oczy otwarte.teraz juz lepiej choc spie maksymalnie do 5 rano bo pozniej sie budze i juz nie daje rady zasnac...4 stycznia ide na usg i zobacze plec dziecka..bardzo bym chciala dziewczynke bo to pierwsze dziecko i jakos tak...ale wszyscy mi mowia ze bedzie chlopak...a ja tam nie chce tego sluchac...wiadomo ze najwazniejsze by zdrowe bylo 🙂 a jak wy sie czujecie???pozdrawiam serdecznie wszystkie!!! 😘

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam! Rozpoczęłam 18 tc i czuje się ogólnie całkiem dobrze no może oprócz bóli pleców i czasem bólu w dole brzucha 😁 Co do witaminek to brałam Femibion i jest straszny tzn trzeba brać dwie tabletki na raz (jedna z jakimś płynem a druga taka normalna) ale obie wieeelkie. A i strasznie drogi jest. A po skończeniu opakowania kupiłam PregnaPlus i jest super malutkie tabletki a w nich wszystko co potrzeba 😁 Przez większość ciąży brałam duphaston dopiero teraz odstawiłam no i kilka innych tabletek bo miałam krwawienia do 16 tc. Ale na całe szczęście leki mi pomogły a dzidzia (odpukać) rozwija się świetnie 😁 Choć płci jeszcze nie znam bo się maluszek ukrywa 😁 ale po nowym roku mam usg połówkowe wiec mam nadzieje ze się ujawni heheh Pozdrawiam majowe mamuśki 😁