Skocz do zawartości

Slub w ciazy :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No to jest cywilny wiec nie bede szalec :P poza tym ja wole takie proste sukienki a nie jakies bufony falbany itd. poza tym do slubu koscielnego zamowie sobie taka jaka sobie wymarzylam. W ciazy nie ma zbyt wielu opcji szczegolnie w tym kraju gdzie sukienka gdy powiedzialam ze slubna kosztowala odrazu min 1300e chyba kogos pogielo. wiec pojechalam do jakies krawcowej i powiedzialam ze to na slub kolezanki no to wyszlo 320e a wierzcie mi gdybym tylko powiedziala ze to moj slub skasowalaby 4razy tyle ;> straszne to jest. U fryzjera tez trzeba bedzie klamac tak samo jak kosmetyczka ;> bo ceny kosmiczne sa ;> a koscielny bedzie w Polsce wiec bede miec wiekszy wybor i cene w granicach rozsadku 🙂

• Mamusia
dziewczyny ślub w ciązy to nie wstyd mysmy sie zareczyli w tamtym roku i planowalismy slub w tym roku w sierpniu ale ze nam sie obzdurało ze by tym samym roku chcemy miec dziecko i ślub to tak zaplanowalismy ze ślub wzieliśmy w czerwcu kościelny a teraz czekamy na curunie i wcale mnie to nie odchodziło ze mi bedzie brzuszek widac w 6 miesiacu byłam jak szłam ,ważne ze chcielismy miec upragnione dziecko 🙂

Domka napisał:
Anitek85! Bardzo ładna sukienka, dobrze będzie leżeć na brzuszku (juz sporym, 28tyg). Jeśli można wiedzieć, w jakim kraju mieszkasz, ze takie szopki musisz robic ze wzgl na ceny?
Pozdrawiam!

Domka w Irlandii mieszkam 🙂

Mi akurat nie chodzi o to ze bedzie brzuszek widac tylko byl problem z sukienka tutaj. ale w koncu udalo sie zamowilam ciazowa wersje i na 2tyg przed bede miec poprawki 🙂 my mielismy pierscionek kupiony dopiero :P a pomysl z Dzieckiem urodzil sie w naszych glowkach w styczniu dlatego odstawilam tabletki 🙂 no i teraz czekamy sobie 🙂

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
U mnie też było wszystko od tyłu... W czerwcu zdecydowaliśmy się na dziecko i od razu się udało 🙂 W lipcu ustaliliśmy datę ślubu, a w sierpniu dostałam pierścionek zaręczynowy 😁 Ale najważniejsze że spełniają się nasze marzenia 🙂 Narazie bierzemy tylko cywilny, kościelny weźmiemy jak dzidzia się urodzi. Sukienke dobralam taka ze czuje sie w niej zgrabnie mimo brzuszka:P

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja dowiedziałam się w połowie października że jestem w ciąży i nagle zrobił się szum na temat ślubu ja z moim przyszłym mężem juz wcześniej planowaliśmy zaręczyny i ślub ale dopiero jak wyremontujemy całe mieszkanie ale dzidzia wybrała za nas... Jak już była mowa o ślubie to myśleliśmy o cywilnym ale niestety mam tradycyjnego i dość upartego tate więc zaczeliśmy planować wesele miało byś skromnie najbliższa rodzina ale okazało się że mamy z moim przyszłym mężem dość dużą rodzine :P i nagle wszystkich wypadałoby zaprosić... :P

Suknia bedzie szyta na miare bede miała ostatnią przymiarke nawet w dniu ślubu :P (w piatym miesiącu ciąży) Zawsze myślałam że na własnym weselu wybawie się na całego (toasty, tańce itp.) ale teraz są ważniejsze priorytety :P