Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):
Ania ja coś czuje że u Ciebie chłopok się szykuje z takimi objawami 😁

mi? chciałabym 🤪

A ja nie wiem czy bym chciała chłopaka, niby fajnie byłaby dziewczynka i chłopczyk, tyle że w moim przypadku synek bedzie ubrany na różowo bo prawie wszystkie ubranka mam różowe 🤪

kruszynka1821 napisał(a):
kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):

mi? chciałabym 🤪

a u mnie co sie czuje?? 😁 😁
ja tez bym chlopczyka chciala 😜 😁

A u Ciebie musimy poczekac bo w pierwszej ciąży to różnie bywa 😁 No ale chyba składałaś zamówienie na chłopaka u męża??? Bo chłopców się inaczej robi jak dziewczynki 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):

mi? chciałabym 🤪

A ja nie wiem czy bym chciała chłopaka, niby fajnie byłaby dziewczynka i chłopczyk, tyle że w moim przypadku synek bedzie ubrany na różowo bo prawie wszystkie ubranka mam różowe 🤪

hehe 😁 to faktycznie lepiej aby to dziewczynka byla 😉

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):

mi? chciałabym 🤪

ja miałam ubrania spadki po mojej małej siostrze i jej kuzynie więc miałam mieszane ubrania (ale takie tylko do roczku a potem trzeba już kupować) i mam nadzieję,że znowu je pożyczą jak się drugie dziecko urodzi więc mi to obojętne bo ubrania mam na obie płcie 😁

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):

mi? chciałabym 🤪

a u mnie co sie czuje?? 😁 😁
ja tez bym chlopczyka chciala 😜 😁

A u Ciebie musimy poczekac bo w pierwszej ciąży to różnie bywa 😁 No ale chyba składałaś zamówienie na chłopaka u męża??? Bo chłopców się inaczej robi jak dziewczynki 😁 😁 😁 😁

hehe 😁 noo niby skladalam ale zobaczymy co z tego wyjdzie i jak sie mąż postaral 😁 a z ta dziewczynka to szablon na nia to jaki jest?? 🤪 😁 😁

kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):
kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):

mi? chciałabym 🤪

ja miałam ubrania spadki po mojej małej siostrze i jej kuzynie więc miałam mieszane ubrania (ale takie tylko do roczku a potem trzeba już kupować) i mam nadzieję,że znowu je pożyczą jak się drugie dziecko urodzi więc mi to obojętne bo ubrania mam na obie płcie 😁

Ja dostałam tylko ubranka od szwagierki na 0-3 miesiąca i teraz wszystko muszę kupowac sama, szkoda że nie mam nikogo kto by mógł dac

arleta3razy napisał(a):
a co ja mam powiedzieć ?

Arleta a Ty to już wogóle 🤢 Nie zazdroszczę bo trochę kasy pójdzie ale zobaczysz że znając życie to bedziesz miała ubranek więcej niż my, każdy Ci pomoże i się uzbiera 🙂 nie ma się co martwic na zapas 🙂

kozinka napisał(a):
ha ja nie wiem kiedy zaszłam w ciążę więc i nie wiem jaka technika wtedy była 😁 😁 więc nie wiem czy chłopak czy dziewczynka według teorii powinno być ☺️

Ja mam tak samo 😁 😁 Bo na poczatku myślałam że to po weselu kumpeli ale z obliczeń lekarza wychodzi że zaszłam w ciążę tydzień później, a wtedy już nie pamiętam co się działo 😁 😁 😁

kozinka napisał(a):
ha ja nie wiem kiedy zaszłam w ciążę więc i nie wiem jaka technika wtedy była 😁 😁 więc nie wiem czy chłopak czy dziewczynka według teorii powinno być ☺️

Ja mam tak samo 😁 😁 Bo na poczatku myślałam że to po weselu kumpeli ale z obliczeń lekarza wychodzi że zaszłam w ciążę tydzień później, a wtedy już nie pamiętam co się działo 😁 😁 😁

A to prawda ze zbieranie rzeczy dla dziecka przed narodzinami przynosi pecha?? 🙂 slyszalam ze tak 😞 i w sumie nie wiem co otym myslec.. 😞

Ja niby po trochę coś tam kupowałam, ale też tak słyszałam, tylko ja uważam że to są przesądy starych babek 😮

• Mamusia
A to prawda ze zbieranie rzeczy dla dziecka przed narodzinami przynosi pecha?? 🙂 slyszalam ze tak 😞 i w sumie nie wiem co otym myslec.. 😞

według mnie to tylko zabobon,jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to przecież kupienie jakiś rzeczy dla dziecka nie ma wpływu na jej pogorszenie. ja kupiłam 2 mies przed porodem bo nie miałam miejsca wcześniej na składowanie tego w domu 🙂

• Mamusia
kruszynka ja myślę,że kupowanie rzeczy tak wczesnej ciąży to niezbyt dobry pomysł,bo moja mała miała pełno ubranek od sąsiadki która ledwo co dowiedziała się o ciąży kupowała ubranka itd. w 2-3 miesiącu poroniła i przez jakiś czas nad tymi ubrankami strasznie płakała,nie miała serca wyrzucić,a nie mogła na nie patrzeć i dała je nam. moim zdaniem jeśli kupować wcześniej ubranka itd to wtedy gdy największe ryzyko poronienia mija,czyli po 3 miesiącu 🙂