Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

11 i juz tak widac? ja Wam sie przyznam. mam troche problemy z waga i jak nie cwicze, to widac jak mi brzuch rosnie, nie robie diety bo teraz nie ma sensu i dosc, ze tluszcz mi widac, to i brzuch odstaje. u mnie widac podobnie jak u Ciebie, ale mysle ze 2-3 cm w obwodzie (conajmniej!!) to tluszcz, niestety

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka aż taka róznica ? :O łoooo...

mam problemy z okresem,prawie wogóle go nie mam. brałam tabletki na wywołanie i przy spóźnionej owulacji zaszłam w ciążę i temu taka różnica 🙂 w pierwszej ciąży miałam miesiąc różnicy między terminami z OM i usg 🥴 teraz 2 m-ce 🥴 po porodzie biorę antykoncepcję i będzie wszystko jak w zegarku 😁

• Mamusia
Kozinka zresztą dzidzia sama będzie wiedziała kiedy wyjść a termin pewnie w jakiś sposób się wyrówna... ale problemy z okresem mieć to nie fajnie wiem bo koleżanka miała to samo... tylko że okazało się pózniej ,że ma torbiele pózniej coś wycieli bo przerzuciło się na macice i nie mogła miec dzieci... cudem zaszła w ciązy donosiła do 18 tygodnia i ... straciła dzidziusia 😞

• Mamusia
zuzowska napisał(a):
Tyssiia wlasnie chodzi o to ze juz rosnie, a to chyba za wczesnie? jak slucham mojej jednej kolezanki, co mowi ze dopiero w 5tym jej urosl to mysle, ze cos nie tak ze mna.

dlaczego za wcześnie? każda z nas chyba ma już zaokrąglony brzuszek,dzidziuś,wody płodowe itd-jak chcesz to zmieścić w brzuszku żeby nie było widać? Wszystko jest w porządku,a to,że Twoja koleżanka zaczęła mieć w 5 miesiącu brzuszek widoczny to nie znaczy że Ty też musisz!! głowa do góry 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
może bliżniaki? 😁mój brzusio zaczyna teraz rosnąć zależy jaką masz budowę? u sczupłych dziewczyn raczej ciąża z pozoru powinna być szybciej wdoczna a jednak jest na odwrót

nie bliźniaki,a ważę normalnie niecałe 50kg więc nie schowam tego nigdzie 😁 w pierwszej ciąży zaczął się delikatnie zaokrąglać (Ci co nie wiedzieli o ciąży to nie zauważyli wtedy jeszcze 😁) w 4 tygodniu !!! więc wszystko jest ok 🙂