Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka napisał(a):
Tysia jak nie widać jak widać 😜

czasem jest mniejszy taki spiczasty :P teraz pewnie od jedzenia trochę większy 😁 ogórkowa dobrze działa 😁 🤪

a ja dzisiaj wyjątkowo od samego rana mam taki duży 😁 zawsze robił się na wieczór większy a dzisiaj od rana taki sam 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nooo 🙃 🙃
w 1 ciąży chciałam długo i szybko mieć brzuszek,żeby się chwalić piłeczką 🙂 szybko urósł baloooooooon jakbym słonia miała mieć 😮
teraz chciałabym mieć długo mały,bo gonienia przy starszym dziecku troch jest i noszenia więc mały jak najbardziej by był wygodny 🙂 ale już widzę że mały nie będzie,ale oby nie taki jak półtora roku temu ☺️

• Mamusia
rewelacyjny brzusio 😁 rośnie rośnie no przy dzidzi jednej to nawet lepszy mniejszy :d ale im większy tym większa dzidzia 😁 silna i w ogole 😁 ja chce mieć mały brzuchol w pracy jeszcze nikt nie wie jakoś nie miałam odwagi żeby się pochwalić ;p u mnie w dziale praktycznie sami chłopacy ;/

• Mamusia
zuzowska napisał(a):
kozinka, hej, bardzo mnie te zdjecie pocieszylo. w pracy sie smieja ze mnie ze gruba jestem skoro koszulki mi sie nie dopinaja, bo JEM! a nieprawda, bo wagowo jest ok 🙂

to się cieszę 🙂 mi nie dopinają się spodnie 🙂 nie masz się co martwić,wszystko jest w najlepszym porządku 🙂

• Mamusia
piękne brzuszki 🙂 mój też już trochę urósł a widać go w zależności w co się ubiorę 🙂
W poniedziałek idę na badania dowiem się jak tam moja Fasolka się rozwija, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
Zachcianka na dzisiejszy dzień - sok marchewkowy i beza.
Chyba chęć na słodycze zaczyna wracać, a może to dlatego że mdłości opuściły 😉

Ja ma termin wyznaczony na 23 czerwca, ale nie jest to pewne, może w poniedziałek się dowiem coś konkretniejszego z USG, ale by było gdyby dzieciątko przyszło na świat w moje urodziny- też jestem z czerwca 😆

• Mamusia
Hej dziewczynki i dzien dobry nowym mamusiom,

Wybaczcie, ze tak dlugo sie nie odzywalam. Mialam naprawde okropny i stresujacy tydzien.
Wiem, ze to jeszcze nie koniec nerwow, ale co moge zrobic... 😞
Matko dziewczyny ile wyprodukowalyscie stron na tym forum do czytania przez te kilka dni... Zanim ja to przeczytalam... 😁
Anett ciesze sie, ze wszytko dobrze z Twoim malenstwem 🙂
Musze przyznac, ze juz nie zle brzuchy macie dziewczyny 🤪
Sandroos Trzymam kciuki za Twoje postanowienia (te gimnastyczne i te maciezynskie 😉 )

U mnie cos sie dzieje, bo mam coraz wiecej, zamiast mniej na tym etapie, mdlosci. (miniona noc to w ogole rekord swiata). 🤢
Moje malenstwo rosnie - ma juz 6,7cm. Niby wszystko jest w porzadku, ale jednak cos tam sie dzieje i musze czekac teraz na oficjalny raport. Nie chce sie zaglebiac w szczegoly bo i tak kosztuje mnie to duzo nerwow. We wtorek na USG moja dziecina byla strasznie ruchliwa i niespokojna - mnie sama to stesowalo. Robili mi badanie chyba 45 min. Nie wiem dziewczyny czy to tak normalnie tyle trwa, ale mi to wydawalo sie wiecznoscia.
A u mnie dzis piekny dzien. A ze jest piatek to sprzatanie mnie czeka - 🥴 No i trzeba tez cos na obiad cos wymyslec... ehhh... Jakies pomysly kochane? 😘

• Mamusia
midorada,czasem usg trwa długo,tym bardziej prenatalne,no i normalne jest to,że dzidzia jest ruchliwa,jeśli wszystko jest ok to się nie martw 🙂 aaaaaaa 6,7 cm to jest to "za małe" dziecko???? moje jest duże a ma 5,5!!
na na obiad kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 🙂

• Mamusia
tak,te 3 dni to nie ma większego znaczenia znaczenia 🙂 dziecko najbardziej wiarygodny termin z usg ma wcześnie,a potem już indywidualnie rośnie i im większe tym bardziej mogą się o kilka dni wahać terminy z tego co się orientuje 😉 WSZYSTKO JEST OK 😘 😘 😘
a kotlety ziemniaczane to dosłownie kotlety tylko robione z 1 kg gotowanych ziemniaków z dodatkiem średniej cebulki,2 jajek,10 dag mąki,soli,pieprzu i 4 łyżek bułki tartej. potem się to wszystko razem ugniata i formuje "kotlety" i obtacza w bułce tartej i smaży. pamiętam te smaki z "babcinych" obiadków 🙂 do tego sobie zrobię sałatkę z kapusty pekińskiej i pomidorka 🙂

• Mamusia
Ja tak szczerze mowiac nie jestem za bardzo zadowolona z tej ostatniej wizyty. Laska mi nawet nie powiedziala na kiedy ocenia termin porodu wg danych z USG. Nie powiedziala i nie wytlumaczyla tego co tam odkryla. Ja sama musialam robic dochodzenie w domu. Przeczesac caly internet w poszukiwaniu jakis info. Masakra!!! 😞 No nie wiem, moze to wszystko przyjdzie to w tych papierach, na ktore teraz czekam. Zreszta chce by przyszly jak najszybciej, bo nie wiem na czym stoje i co sie w ogole dzieje... U mnie to w ogole wszystko wyglada zupelnie inaczej. Eeee. zreszta co tu gadac... 😞

Musze przyznac, ze kotleciki brzmia calkiem dobrze. Rozumiem, ze cebulka, ktora sie dodaje ma byc surowa. Jakiej wielkosci robic te kotlety, czy maja byc jak klopsiki - takie okragle, czy bardziej plaskie, jak mielone? 😘

• Mamusia
midorada polecam Ci konsultacje u innego lekarza-porównasz sobie wtedy zdania 2 lekarzy i sama ocenisz,a lekarz ma obowiązek wytłumaczyć wszystko na wizycie,nie,że robi badania dla siebie i dla tylko swojej wiadomości,kurcze ale niepewność,współczuję takiego dociekania na własną rękę,ciekawe czy wszystkie jego pacjentki tak mają 😮
ja na razie gotuję ziemniaki 🙂
cebulka surowa,ale drobniutko pokrojona,a kotleciki według uznania,ja robie troszkę większe niż mielone,ale każdy robi inaczej 🙂 takie podłużne,średniej grubości 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny.. Kozinka ma racje idz do innego lekarza a nie bedziesz sie zamartwiac i denerwowac i duzo pytaj o wszystko od tego jest zeby Ci wszystko powiedzial...moja dzidzia ma 6,6cm..a powiedzcie mi termin porodu powinien byc pozniejszy ten z usg a nie ten z miesiaczki???bynajmniej tak mi sie wydaje ale szukam potwierdzenia bo ja mam od miesiaczki na 3czerwca a z usg na 30 maja 🙃

• Mamusia
termin z usg określa się na podstawie wielkości dziecka,waga i wzrost chyba jest dostosowywany do tygodnia i dnia jakiemu książkowo odpowiada.więc jeśli masz większe dziecko to według usg urodzisz szybciej a jeśli mniejsze to później. ale taka różnica kilku dni to żadna różnica. nie ma sobie co kilkoma dniami głowy zawracać. dziecko wie kiedy ma się urodzić 🙂

Ja z USG mam termin na 2 czerwca a z miesiączki na 28 maja. Tu nie ma różnicy czy powinno byc tak czy tak. Dobrze Kozinka napisała że to od dziecka zależy, od wielkości, no i program to wylicza na podstawie wymiarów główki itp. No a ja programom nie wierzę, natura bedzie wiedziała kiedy nastąpi poród 😁
Ja już po obiadku, dziś pieczarkowa i naleśniki. Teraz bawię córcię tzn sama się bawi a ja później zmykam do nauki bo jutro ta nieszczęsna szkoła. I w niedzielę też 😞 😞 😞