Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No Anett to szykuj imprezke na calego 😁 😁 😁
Ja tam sie nie bde chwalic jeszcze raz ile mam. 😜 Przy Was to wegiel kamienny 😁 Wlasnie kilka dni temu, przy jakims tam temacie, moja kolezanka mi wyjechala z tekstem - no za mloda, jak na pierwsze dziecko to Ty juz nie jestes - a moim zdaniem moj wiek jak najbardziej ok. Nie widze w nim nic nadzwyczajnego... 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiola śliczna córcia 🤪
Co do przewijaka to ja nie kupowałam choc na pierwsze dni po porodzie może faktycznie by się przydał bo się było ciężko schylac jak tam wszystko takie obolałe było 😜 No ale to tak na dwa tygodnie bym kupiła bo ja do przebierania potrzebowałam dużo miejsca a jednak przewijaki wąskie są jak dla mnie

Tyssiiaa napisał(a):
niunia99 napisał(a):

Nie uciekaj rocznik 88 Cię prosi 🤪 🤪

wiedziałam ,że ktoś jest ze mną 😁DDD kozinka też młoda 😁 90 chyba 😁

No kozinka chyba przebije wszystkie!!! A jaka doświadczona już 🤪 🤪 🤪 😁

A co do urodzinek to moja mam ma za 2 dni, tak jak Ty Anett 😉

• Mamusia
sandroos napisał(a):
A ja mam cos nerwa.. na moje dzieie.. jak ma spac.. i wejdzie tata to histeria zeb ja wyciagnal z jej lozka.. ehh.... 🤢

ojojoj to nie dobrze mały nerwusek 🤨

Sandra Ty się orientujesz czy na połowkowe iść na zwykłe USG czy 3D zastanawia mnie badanie na rozczep wargi i podniebienia sa takie badania? i czy 3D też może wykluczyć np zespół downa...

sandroos napisał(a):
A ja mam cos nerwa.. na moje dzieie.. jak ma spac.. i wejdzie tata to histeria zeb ja wyciagnal z jej lozka.. ehh.... 🤢

U mnie to samo, czekam jak mała pójdzie spac a ona sobie drzemkę wieczorem urządziła i teraz ochoty na sen nie ma. A mnie coś brzuchol teraz coś boli i jej wziąsc na rece nie mogę 🤢

• Mamusia
Anett napisał(a):
z tego co pamietam Midorada to jestesmy w podobnym wieku 😁tez masz Niunia mame z 5 stycznia i tez koziorozec super.. 🙂

Ehh Anet jakby nie patrzec ja wciaz 3 lata starsza od Ciebie. 😜 Ale co mi tam, ja sie dobrze z tym czuje. 🙂 Moja psiapsiolka jeszcze rok starsza ode mnie bedzie rodzic 2 tyg po mnie. My czujemy sie jak mlodziaki i bawia nas teksty dziewczyn w wieku 27 lat ktore gadaja, ze sa za stare na dzieci 😉

• Mamusia
Tysiu mozesz isc spokojnie na zwykle USG... Dobry lekarz wszystkie ewentualne wady u plodu znajdzie na zwyklym USG... choc co ptawda rozszczepy wargi lepiej widac na 3d....

A co do wykluczenia zepslou Downa... jesli badania ktore mialam miedzy 11 a 13 tc, gdzie mierzona byla przeziernosci i sprawdzana obecnosc kosci nosowej wyszy dobrze, to nie ma powodu do niepokoju.

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tysiu mozesz isc spokojnie na zwykle USG... Dobry lekarz wszystkie ewentualne wady u plodu znajdzie na zwyklym USG... choc co ptawda rozszczepy wargi lepiej widac na 3d....

A co do wykluczenia zepslou Downa... jesli badania ktore mialam miedzy 11 a 13 tc, gdzie mierzona byla przeziernosci i sprawdzana obecnosc kosci nosowej wyszy dobrze, to nie ma powodu do niepokoju.

no ja nie wiem jaka była przezierność bo albo mi nie mierzył albo nic nie powiedział :O

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
sandroos napisał(a):

no ja nie wiem jaka była przezierność bo albo mi nie mierzył albo nic nie powiedział :O

Tysia na pewno to sprawdzal tylko Ci nie powiedzial bo czasem nie mowia jak jest ok. Niektore laski nie wiedza o co chodzi i jak lekarz im zacznie mowic o przeziernosci i kosci nosowej to wtedy dopiero mecza takiego lekarza pytaniami wiec lekarze lubia sobie tego oszczedzac. Ja sie pytalam mojej o te badania i powiedziala ze zrobila 🙂 Teraz musze zapytac o glukoze bo tego sie tutaj nie robi, z Majka nie mialam tego badania wogole a tez nie pytalam co i jak .

• Mamusia
Jestem padnięta 😞
Byliśmy na zebraniu w sprawie mieszkania,
jutro odebranie kluczy , musimy jeszcze jechać do energetyki ,żeby prąd Nam podłączyli,
kupa kupa kupa spraw do zalatwienia jeszcze 🥴 🥴 🥴

Dziewczynki ja mam 27 lat i pierwsze dziecko 🙂 dla mnie to w sam raz 🙂
wybawiłam się dość , teraz czas na rodzinę hehe
Tysia jesteś w wieku mojej siostry 🙂 fajnie jest tak wczesnie miec dziecko 🙂
Moja szwagierka zas narzeka bo urodzila w wieku 31 lat pierwsze dziecko i caly czas mowi ze mogla wczesniej sie zdecydowac bo teraz to nie ma cierpliwosci ani siły do dziecka 😮 😮 😮
no coment 🤢

Dziewczyny mamy blisko siebie wizyty u lekarza 🙂 ja mam na 12tego i mam nadzieje ze mój bąbelek pokaze wkoncu czy ma napewno tą fajurkę miedzy nogami czy nie 😁 😁

Wiecie co, nie czuje jeszcze tak do konca ruchów....
tzn coś czuje ale jest to niewyraźne i nie umiem tego określić 🤢 🤢 może za tydzień coś konkretniejszego poczuje 🙂 jakiegoś kopniaka 😆 😆
juz sama nie moge sie doczekac az moj dzidziuś da mi o sobie znać 🙂 🙂

• Mamusia
Good evening,
lasie, ale Wy zapylacie z tym pisaniem..zanim nadrobiłam zaległości z wczoraj minęło 30 minut..
Ominęło mnie FB, NK, remonty, przewijaki i prezentacje brzucholi.. ja mam szczupłą i wysportowaną sylwetke, że u mnie nic prawie nie widać.. więc na razie nie ma czym sie chwalić oprócz powiększonego rozmiaru Cyckonosza, ale tego nie będę prezentować :P

Ja dziś po dniu w pracy, a pracuje w szkole.. padam dosłownie na suty 😁 zajrze jutro, mam nadzieje, że znowu wiele nie strace .
Ps. Ja w czerwcu kończe 25 lat, a w lipcu mam 3 rocznice ślubu. Czas najwyższy na Maluszka, a i przy tym mąż 7 lat starszy 😁

Kissy kochaniutkie mamitas :*
sweet dreams 😘