Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czarna ja ma podobnie z ruchami, wydaje mi się że to TO, ale pewności nie mam bo to samo czasami czułam już w ok 14 tygodniu. Na wszelki wypadek zapisałam sobie te daty a gdy poczuję ruchy i będę pewna że to ruchy to będę wiedziała co to było to wcześniej 🙂

Ja jestem rocznik 80 z czerwca 🙂

Ja już zdecydowałam się na przewijak na łóżeczko, nie mam miejsca na nic innego.

Pszczelarka mamy tą samą datę porodu 😁
Dobranoc brzucholki 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Jestem padnięta 😞
Byliśmy na zebraniu w sprawie mieszkania,
jutro odebranie kluczy , musimy jeszcze jechać do energetyki ,żeby prąd Nam podłączyli,
kupa kupa kupa spraw do zalatwienia jeszcze 🥴 🥴 🥴

Dziewczynki ja mam 27 lat i pierwsze dziecko 🙂 dla mnie to w sam raz 🙂
wybawiłam się dość , teraz czas na rodzinę hehe
Tysia jesteś w wieku mojej siostry 🙂 fajnie jest tak wczesnie miec dziecko 🙂
Moja szwagierka zas narzeka bo urodzila w wieku 31 lat pierwsze dziecko i caly czas mowi ze mogla wczesniej sie zdecydowac bo teraz to nie ma cierpliwosci ani siły do dziecka 😮 😮 😮
no coment 🤢

Dziewczyny mamy blisko siebie wizyty u lekarza 🙂 ja mam na 12tego i mam nadzieje ze mój bąbelek pokaze wkoncu czy ma napewno tą fajurkę miedzy nogami czy nie 😁 😁

Wiecie co, nie czuje jeszcze tak do konca ruchów....
tzn coś czuje ale jest to niewyraźne i nie umiem tego określić 🤢 🤢 może za tydzień coś konkretniejszego poczuje 🙂 jakiegoś kopniaka 😆 😆
juz sama nie moge sie doczekac az moj dzidziuś da mi o sobie znać 🙂 🙂

Kochana, ja też mam wizyte 12tego 🙂 ale ja to na pewno się jeszcze nie dowiem czy fajurka czy broszka :P
Ja ostatnio czułam minigulgoty w dole brzusia.. fajne uczucie, jestem pewna, że to Bobo dał znac mamuni o sobie.
Buźka kochana

• Mamusia
Nie było mnie od 12 a tu znów ponad 20 stron:P Dziewczyny nie próżnujecie 🙂
Ja jestem rocznik 89 jak Tysia
Pszczelarka moje Bobo też jest w Waszych wieku.
Ciasto z kiwi robiłam już 3 razy ale 2 bez kiwi i jest lepsze 🙂 Dziękuję Czarna za przepis. Twoje ciasto zrobiło furrorę na święta u teściowej i u mojej siostry w pracy 🙃 🙃 🙃 😁
Co do przewijaka to nie wiem czy kupie bo jakoś nie jestem przekonana choć moja mama mówi że lepiej żebym miała bo może mi się przydać a miejsca nie zajmuje bo na łóżeczku. Także nie wiem 😮

• Mamusia
Wiolka napisał(a):

Tysia na pewno to sprawdzal tylko Ci nie powiedzial bo czasem nie mowia jak jest ok. Niektore laski nie wiedza o co chodzi i jak lekarz im zacznie mowic o przeziernosci i kosci nosowej to wtedy dopiero mecza takiego lekarza pytaniami wiec lekarze lubia sobie tego oszczedzac. Ja sie pytalam mojej o te badania i powiedziala ze zrobila 🙂 Teraz musze zapytac o glukoze bo tego sie tutaj nie robi, z Majka nie mialam tego badania wogole a tez nie pytalam co i jak .

no mi powiedział ,że wszystko prawidłowo się rozwija dzidziuś zdrowy ale nawet nie przyszło mnie na myśl ,zeby go o to zapytać. jeszcze martwie sie o te rozczepy bo jak widzialam wczoraj w uwadze z rozczepem wargi i podniebienia to się przeraziłam 😞 😞 musze isc na 3D w nastepnym tygodniu...

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Jestem padnięta 😞
Byliśmy na zebraniu w sprawie mieszkania,
jutro odebranie kluczy , musimy jeszcze jechać do energetyki ,żeby prąd Nam podłączyli,
kupa kupa kupa spraw do zalatwienia jeszcze 🥴 🥴 🥴

Dziewczynki ja mam 27 lat i pierwsze dziecko 🙂 dla mnie to w sam raz 🙂
wybawiłam się dość , teraz czas na rodzinę hehe
Tysia jesteś w wieku mojej siostry 🙂 fajnie jest tak wczesnie miec dziecko 🙂
Moja szwagierka zas narzeka bo urodzila w wieku 31 lat pierwsze dziecko i caly czas mowi ze mogla wczesniej sie zdecydowac bo teraz to nie ma cierpliwosci ani siły do dziecka 😮 😮 😮
no coment 🤢

Dziewczyny mamy blisko siebie wizyty u lekarza 🙂 ja mam na 12tego i mam nadzieje ze mój bąbelek pokaze wkoncu czy ma napewno tą fajurkę miedzy nogami czy nie 😁 😁

Wiecie co, nie czuje jeszcze tak do konca ruchów....
tzn coś czuje ale jest to niewyraźne i nie umiem tego określić 🤢 🤢 może za tydzień coś konkretniejszego poczuje 🙂 jakiegoś kopniaka 😆 😆
juz sama nie moge sie doczekac az moj dzidziuś da mi o sobie znać 🙂 🙂

da o sobie znać jeszcze troszkę 😁 zobaczysz za miesiac jak bedzie kopać 😁 😁 no 27 to wiek idaelny nam sie przytrafiło wczesniej z czego bardzo sie ciesze :P 😁 😁 ja bede miala wizyte chyba 11 lub 12 😁 wiec tez podobnie ;D

• Mamusia
Hej brzuchatki
A ja sie wlasnie wybieram do laboratorium oddac krew i mocz. Tak mi niedobrze z glodu 🥴 chociaz o 6 zjadlam kawalek chleba. Zastanawiam sie ile bede tam siedziec bo kolejki sa od cholery,ale chce miec to juz z glowy. Wogole jeszcze dzis popoludniu mamy kolede. 🤨 🤨

Co do wieku to ja w listopadzie skoncze 27

• Mamusia
midorada napisał(a):
Hej laseczki,

Tysia znalzlam ponizsza strone o cukrzycy. Jest tam dosc fajnie wyjasniona sprawa cukrzycy. Wczoraj wlasnie tez zaczelam sie nad tym zastanawiac, tak wic jestesmy w temacie... 😉
http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10011706.html

Dzięki bardzo kochana! 🙂 już czytam

• Mamusia
🙂 🙂 Dzień dobry las Mamitas 😁 😁

mam dzisiaj depreche 🤢 🤢 pogoda szpetna no i od rana kłócę się z moim mężem ....
mamy jakiś zły dzień dzisiaj 🤨 🤨 🤨 🤨

Byliśmy juz zalatwic zalozenie prądu ,także wszystko idzie do przodu 🙂
Tak poza tym to jestem mega podbuzowana dzisiaj 😠 😠 😠
Mam nadzieje , ze to szybko minie 😉

Fajnie ,że ciasto Wam smakuje i robi furrore w innych częsciach Polski 🙂 😁 😁
Może stanę się sławna 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
A te ruchy to też mi się wydaje ,że to jest to ale nie do końca , dziwne to jakieś 🙂 🥴 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
🙂 🙂 Dzień dobry las Mamitas 😁 😁

mam dzisiaj depreche 🤢 🤢 pogoda szpetna no i od rana kłócę się z moim mężem ....
mamy jakiś zły dzień dzisiaj 🤨 🤨 🤨 🤨

Byliśmy juz zalatwic zalozenie prądu ,także wszystko idzie do przodu 🙂
Tak poza tym to jestem mega podbuzowana dzisiaj 😠 😠 😠
Mam nadzieje , ze to szybko minie 😉

Fajnie ,że ciasto Wam smakuje i robi furrore w innych częsciach Polski 🙂 😁 😁
Może stanę się sławna 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
A te ruchy to też mi się wydaje ,że to jest to ale nie do końca , dziwne to jakieś 🙂 🥴 🙂

Hej mamita 😘
jeszcze chwila i bedziesz miała kopniaki 😁 mnie kopie nad kaczuchą 😁 fajne uczucie aż się miło robi 😁 ja chce iść na zwolnienie!! 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
A własnie ja co noc budzę się na sikanie a Wy??
u mnie jak w zegarku pobudka o godz 5*00 na siku 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

to po 40 min ja wstaje do pracy 😞 w weekendy chodze 2 razy w nocy przed 2 i pozniej koło 6 😁 a tak to średnio o 2 wstaje 😁