Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A to moze cos mi sie przewidzialo z tymi materacykami.
a co do tego ktory najlepszy to znalazlam cos:

Dla noworodka najlepiej wybrać materac z łuski gryczanej, ponieważ nie uczula, jest przewiewny, więc nie nawilgnie, gdy dziecko się spoci i nie nagrzewa się — zauważa dr Maciej Brodowski, konsultant ds. ortopedii Enel-Med. Według niego, materace z tworzyw sztucznych mogą powodować uczulenie. Jako wypełnienie materacy stosuje się także piankę lateksową, poliuretanową mocno spienioną, kokos, trawę morską. Jeśli dziecko nie ma uczulenia, można wybrać materace z innych niż gryka surowców.

• Mamusia
To znalazłam jeszcze coś.
Łóżeczko z wyposażeniem 🙂
materac(gryka, pianka, kokos), poduszka i kołderka, poszewki, osłonki na szczebelki, baldachim i stelaż, prześcieradło, poduszka do wózka za 380. i jedną przesyłkę się zapłaci.
Ja się coraz bardziej nakręcam 😁

Hej hej 😉 ale tempo macie!!
Tysia ja tak myślę że może jednak nie idz na to zwolnienie bo wtedy to już nie bede w stanie nadrabiac co naskrobałyście 😁 😁 😜 😜 A tak serio to jeśli Ci tylko wypisze to idz na zwolnienie, kiedy bedziesz sobie mogła pozwolic na tak długie wakacje jak nie teraz 🤪
Ja materac mam pianka gryka kokos chyba jakoś tak, dostałam od szwagierki 🙃 A co do wyposażenia łózeczka to ja też bede musiała coś kupic, ale kupię chyba coś większego dla starszej córki a to co teraz mam to zostawię młodszej bo praktycznie nic nie zniszczone. Patrycji zamawiałam przez allegro i byłam bardzo zadowolona bo jakościowo pościel super. Jak znajdę chwilkę to Wam podam linka a tymczasem spadam do córy bo się budzi a cały dzień jej nie widziałam i się stęskniłam za nią 🤪 🤪 🤪 miomo ze w nocy nam nie spała od 00:30 do 2:30 i troszkę padam na pyszczek bo nie wyspana jestem 😮

Tyssiiaa napisał(a):
Czarna_Mamba napisał(a):
🙂 🙂 Dzień dobry las Mamitas 😁 😁

mam dzisiaj depreche 🤢 🤢 pogoda szpetna no i od rana kłócę się z moim mężem ....
mamy jakiś zły dzień dzisiaj 🤨 🤨 🤨 🤨

Byliśmy juz zalatwic zalozenie prądu ,także wszystko idzie do przodu 🙂
Tak poza tym to jestem mega podbuzowana dzisiaj 😠 😠 😠
Mam nadzieje , ze to szybko minie 😉

Fajnie ,że ciasto Wam smakuje i robi furrore w innych częsciach Polski 🙂 😁 😁
Może stanę się sławna 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
A te ruchy to też mi się wydaje ,że to jest to ale nie do końca , dziwne to jakieś 🙂 🥴 🙂

Hej mamita 😘
jeszcze chwila i bedziesz miała kopniaki 😁 mnie kopie nad kaczuchą 😁 fajne uczucie aż się miło robi 😁 ja chce iść na zwolnienie!! 😁

Tysia to uważaj żeby Ci nóżka dołem nie wyszła 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Tyssiiaa napisał(a):
katiaa85 napisał(a):

tysiaCo do picia glukozy to ciebie to niedlugo czeka bo slyszalam ze tak w 6/7 mies sie ja robi. Pamietaj wez cytryne bo dzis w poczekalni byly dwie ciezarne na glukozie i pani pielegniarka czy ktos tam mowil ze najlepiej wziac cytryne bo jest lepszy smak. One mialy cytrytne i mowily ze z cytryna da sie to wypic i nie chce sie tak wymiotowac.

no własnie tak słyszałam ,że cytrynę kumpela teraz była i cytryny nie miała wiec mi zalecila. Chyba od 24 tygodnia sie robi wiec jeszcze 3,5 tygodnia teraz mi pewnie to zleci ;p ja jak pojde do labo. to wyniki odrazu będą wpięte w kartoteke u lekarza ale wole ,żeby mi dali niż iść nieświadomie do lekarza 😁

Ja też dawałam cytrynę bo lepszy smak wtedy i tak strasznie nie mdli wtedy 😉

• Mamusia
Haaaaaaj mamas 🙂

Juz ominął mnie temat zwolnień.. a ja dzis mam kryzys.. pracuje w szkole, na przerwach hałas nie do zniesienia.. i nie wiem czy mi w ogóle zdejmą dyżurowanie na przerwach..
latam siurac jak oczadziała.. nie wspomne, że nie ma czasu czegoś przegryźć a Bobo woła jeść..
Serio myśle o pójściu na zwolnienie po feriach zimowych tj, od 13 lutego..

U was tez wieje dziś? Mi mało czapencjusza nie zwiało :P

Buzi mamuśki, zmykam, zaraz mam korepetycje 🙂 więc sweet kisses
zajrze brzusie później

• Mamusia
U mnie nie wieje ale za to pada jak cholera 🤢 🤢 😞 😞 😞
Przyznam ,że jest szpetnie :/
Ja tez muszę kupic łożeczko i cały zestaw tzn posciel itd itp 🙂
no mi tez najbardziej podoba sie drewniane z klupsa 🙂

Mam pytanko czy bedziecie sie decydować na karmienie piersią ??
Ja mam zamiar karmić 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
U mnie nie wieje ale za to pada jak cholera 🤢 🤢 😞 😞 😞
Przyznam ,że jest szpetnie :/
Ja tez muszę kupic łożeczko i cały zestaw tzn posciel itd itp 🙂
no mi tez najbardziej podoba sie drewniane z klupsa 🙂

Mam pytanko czy bedziecie sie decydować na karmienie piersią ??
Ja mam zamiar karmić 🙂

Tak chwalicie te łóżeczka, że musze je oblookać, na allegro pewnie, co?
Ja bym bardzo chciała karmić piersią, mam nadzieje, że będę miała pokarm, moja mama dla mnie nie miała..

Ale jestem dobrej nadziei 🙂 Bo chcieć to móc 🙂

• Mamusia
Hej!

Dzisiaj jakis kijowy dzien, Majka ma problem z brzuszkiem i co chwila nam placze, raz plakala 30min bez przerwy biedactwo moje.Od razu mi sie kolki przypomnialy 🤢 Mnie za to potwornie glowa boli i chyba zdecyduje sie na 2 kawe bo chyba lepiej to niz brac tabsy.

Ja chce karmic ale jak wyjdzie w praniu tak wyjdzie, z Majka strasznie chcialam i chyba az za bardzo bo mloda po 3 tygodniah odrzucila cyca. Sciagalam jeszcze 4 miechy co kosztowalo mnie potwornie duzo wysilku, stresu i bolu a mleka mialam tyle ze spokojnie 3 dzieci bym wykarmila i szkoda mi ylo wylewac do zlewu. Tym razem nie bede sie tak pierdzielic i od razu kupie szczuczne mleko, butle, smoczka, czopki, krople na kolki itp.

Acha, po kija wam baldachim?

No ja też mam zamiar karmic jak najdłużej ale zobaczymy w praniu. Pati karmiłam 4 miesiące i w sumie ją powoli odstawic musiałam bo miałam brac leki na moje choróbsko a wtedy nie wolno karmic.... no i tak w sumie coraz mniej karmiłam i pokarm sam zanikł.... W sumie Mała mnie jakoś strasznie nie zgryzła, nie miałam większych problemów więc mam nadzieję że teraz też tak bedzie 😉 No a ściąganie mleka laktatorem to koszmar, ja ze względu że wróciłam na studia 1,5 miesiąca po porodzie byłam zmuszona ściągac mleko w toalecie co było dla mnie baaaardzo niekomfortowe..... aż nie chce sobie przypominac... dobrze że teraz już nie bede studiowała więc mogę karmic do woli 😉

A baldachimu do łóżeczka też nie miałam, uważam że to tylko pożywka dla bakteri, zbiera się na nim tylko kurz jak by nie było.... może i fajnie wygląda ale mi akurat na zdrowiu córci bardziej zależało 😉

U mnie pogoda też do bani, cały dzień leje 😠 😠

• Mamusia
Powiem wam ze padlam niedawno sie obudzilam po 2 godz drzemce i teraz czekamy za ksiedzem. Dzis jak lezalam juz w lozku dwa razy mialam taki odlot ze az sie zrywalam bo mialam wrazenie ze spadam. Takie uczucie czesto na poczatku ciazy mi doskwieralo.
Zgaga ciagle mnie meczy chyba zaczne jakias diete stosowac( zrezygnuje z fast foodow, z smazonego jedzenia, z ostrego i w ogole mniej przyprawionego) Moje dziecie chyba sie zaczyna buntowac 😁 😁 😠 😠 Nawet po bananie mam zgage. Lece jeszcze sie polozyc dopóki ksiedza nie ma 🙂