Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to ja też się witam 🙂
wieczorem smoczek dostała,bo mąż mówi-daj jej szybciej zaśnie,w sumie byłam zmęczona i też chciała się położyć więc dałam ☺️ a rano problem sam się rozwiązał-tak go gryzła i ciągnęła,że wyszła dziura,mówię jej-popatrz,dziura,smoczek się zepsuł a ona wzięła mnie za rękę,zaprowadziła do kuchni,otworzyła szafkę i mówiąc papapa wyrzuciła do kosza,zamknęła szafkę ze swoim "o" i wyszła z kuchni 😁 już go nie wyciągnę,trzeba być konsekwentnym-zrobiła,wyrzuciła więc nie ma a nie że wyrzuci albo zepsuje a i tak dostanie to samo albo nowe,musi wiedzieć,że jak coś zrobi to są konsekwencje 😜 mam nadzieję,że pójdzie gładko teraz 🙂
poza tym od rana siedzi na nocniku,bo raz mówi ee i daje ją,siedzi pół godziny,słyszę nocnik,że gra,mała wstaje,bije sobie brawo-nasikała,posiedziała jeszcze trochę mówi,że nie będzie robić już a jak ją ubrałam to za 20 minut słyszę że ciśnie,pytam co robi a ona,że ee więc jej mówię to szybko na nocnik,przyleciała,zdziera ubrania i siada 😁 posiedziała,zrobiła,brawo biła i zadowolona 🙂 🙂 zresztą mama też zadowolona 😜

To i ja się witam 🙂 Kozinka to super że Mała tak się pożegnała ze smoczkiem, ciekawe czy sobie przypomni żebyś jej dała nowy 😉 No i widzę że u Ciebie same postepy, nocnik też działa więc pewnie dziś w wyśmienitym humorze jesteś 🤪 A mnie dziś gardło zaczęło bolec 😠

• Mamusia
no jak narazie mam dobry humorek i mam nadzieję,że się nie zepsuje 🙂
wogóle jej wczoraj coś było przy kąpaniu-kropla czystej wody wpadła jej do oka a ona do mnie "oko" i pokazuje na ręcznik,że mam jej wytrzeć 😁 albo ja jej pipkę myję a ta mi palcem grozi i się śmieje 😁 bo jak się kąpała ze mną i chciała mnie umyć to jej powiedziałam,że mama ma swoją pipkę i nie wolno i sobie zapamiętała i wczoraj też na mnie z palcem wyjechała 😁

• Mamusia
po pracy mąz mnie bierze prosto z domu,trzeba nasze mrożonki z zamrażarki teściowej przywieźć bo u nas malutka zamrażarka,więc jak mamy czegoś więcej to przechowujemy tam. rozmrażam mięso i robię na 2 dni obiad bo gulasz z chlebem jako zupa syte to bo z mięsem, a na drugi dzień np. z plackami ziemniaczanymi i z głowy 🙂

• Mamusia
Kozinka to fantastycznie! Juz jej nie dawaj tego smoczka chociaz nie wiem jakby plakala,. powiedz jej ze wyrzucila i koniec. Maja do tej pory jak widzi gdzies smoczek to mowi nionio FEEEEE (tAK GO NAZWALA). 3 dzien bez pieluchy, wczoraj zrobila kupe wieczorem ale w wannie, widocznie ciepla woda ja rozluznila 🙃

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Kozinka to fantastycznie! Juz jej nie dawaj tego smoczka chociaz nie wiem jakby plakala,. powiedz jej ze wyrzucila i koniec. Maja do tej pory jak widzi gdzies smoczek to mowi nionio FEEEEE (tAK GO NAZWALA). 3 dzien bez pieluchy, wczoraj zrobila kupe wieczorem ale w wannie, widocznie ciepla woda ja rozluznila 🙃

to fajnie,że obeszło się bez czopka 🙂ulga jak nic dla brzuszka 🙂

• Mamusia
helloł 🙂

Wstałam dzisiaj z ogromnym bólem gardła... póki co psikam tantum verde 🤔
Mialam dzisiaj isc na USG 4D i babka miala w poniedzialek mi zadzwonic na ktora dokladnie mam byc i nie zadzwonila wczoraj tam bylo nieczynne 😠 a dzisiaj od 12tej 😠 😠 😠 😠
Ja sobie tam zadzwonie o 12 tej 😠

Kozinka to fajnie ze mała tak ładnie pozegnala sie ze smoczkiem 😆
Wiolka dobrze ze "śmierdzący" problem sie rozwiązał 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Nie wytrzymalam i juz zadzwonilam 😠
Babka jakas zakrecona, mowila ze dzwonila 🤢 mam przyjechac na 20stą 🤔
ale godzina ... i kazala n ie jesc kolacji 😮 😮 😮 😮 😮

na 4D nie jeść kolacji??? ja byłam w 1 ciąży i żadnych takich zaleceń nie dostałam 😮 nikt mi nie mówił,że mam nie jeść,jedynie co to na usg brzucha czy nerek kiedyś miałam nie sikać (nie byłam w ciąży wtedy) jakiś czas ale nie słyszałam,żeby nie jeść przed 4D 😮

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Nie wytrzymalam i juz zadzwonilam 😠
Babka jakas zakrecona, mowila ze dzwonila 🤢 mam przyjechac na 20stą 🤔
ale godzina ... i kazala n ie jesc kolacji 😮 😮 😮 😮 😮

No to babka serio zakrecona, ja mialam juz dwa razy 4D i pierwszy raz slysze zeby nie jest kolacji 😮 😮 😮

• Mamusia
Heloł 🙂

Ja dzis dzień od słodkości zaczęłam.. kanapki z dżemem truskawkowym i porcja brzoskwiń w galaretce truskawkowej 🙂 mniam 🙂

Właśnie opuściła mnie kosmetyczka pozostawiając mnie z pięknymi pazurami u rąk i nóg i wyregulowanymi brwiami 🙂

Miłego dnia Mamusie 🙂

• Mamusia
Noooo Aniu 🙂 wiadomka 🙂

jeszcze wczoraj tak się objadłam razem z mężem u mamy na urodzinkach, że teraz kminie czym męża zaskoczyć na obiad 😁

Aniu, lekarz Ci proponował badania usg 4D czy sama o nie prosiłaś, ja bym chciała takie wykonać, 14.02 mam wizyte i chce go o to zapytac 🙂 To chyba odpowiedni czas, co nie?

• Mamusia
ja poszłam,bo mam w bliskiej rodzinie chore osoby i byłam w grupie ryzyka,ale to nie są choroby i wady genetyczne więc musiałam zapłacić,ale że dziecko było zdrowe to i wierzę,że teraz też tak będzie i nie idę w tej ciąży 🙂 lekarz mi powiedział,że mogę iść sprawdzić,ale że muszę sama płacić,bo jeśli nie jesteś w grupie ryzyka to trzeba płacić,ale z tego co wiem Aneta miała refundowane więc pewnie zależy od lekarza i może zapytaj i Ci się uda 🙂
ja szłam w 24 albo 26 tygodniu,nie pamiętam teraz,dzwoniłam 2 tyg wcześniej,więc jeśli chcesz iść to najwyższy czas pomyśleć bo właśnie w tych tyg robią też 4D 🙂

• Mamusia
Ja chodzę tak wkurzona, ze nie pytajcie.. 😞( szefowa na zwolnieniu, druga kolezanka coza nia siedze w biurze na zwolnieniu i wszystko na mojej glowie i nie mam w co rąk włozyc.. 😞(
Ehh.. a roboty co nie miara... 😞(

Bylam na USG nadal pecherzyk mniejszy o te dwa tygodnie, wiec wg pecherzyka wychodzi 5plu4... ale coz... 😞( moze wyrowna.. wazne, ze serduszko bije...a dzidz ma 6,4 mm..

Dzisiaj ryczec mi sie che...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ja chodzę tak wkurzona, ze nie pytajcie.. 😞( szefowa na zwolnieniu, druga kolezanka coza nia siedze w biurze na zwolnieniu i wszystko na mojej glowie i nie mam w co rąk włozyc.. 😞(
Ehh.. a roboty co nie miara... 😞(

Bylam na USG nadal pecherzyk mniejszy o te dwa tygodnie, wiec wg pecherzyka wychodzi 5plu4... ale coz... 😞( moze wyrowna.. wazne, ze serduszko bije...a dzidz ma 6,4 mm..

Dzisiaj ryczec mi sie che...

tak myślałam,że w pracy czasu nie masz bo siedzisz cichutko 😞 ale jeszcze troszkę i do domku 🙂
a z dzidzią będzie ok 🙂 zobaczysz 🙂

Kurde ale mi Mała daje popalic, już umie chodzic po schodach i teraz oczy szeroko otwate musze miec bo wszędzie jej pełno!!!! Nic nie mogę zrobic w ciągu dnia przy niej!!! Ale i tak ją kocham 🙂 dzis chwila nieuwagi i masz - ze schodów mi spadła jak obiad gotowalam.....
Ja tez nie robię tego 4d lekarz powiedział że nie ma takiej porzeby bo z dzidzią wszystko ok więc mu wierzę i podobnie jak Kozinka robic nie bede!
Sandra nie smutaj się, na bank z dzidzią wszystko w porządku a robota nie zając nie ucieknie! Co poradzisz że jestes teraz sama, przecież za 3 robic nie możesz - pamiętaj ze musisz sie oszczędzac!!!!!
Dobra zmykam do mojego Potworka ale bede Was podglądac 🙂 teraz siedzi przy oknie i coś tam gada po swojemu bo widzi ze bialo na dworze i wyjśc na spacer by chciala 🙂 a jak tu wyjśc jak -14.... kiedy odpuszczą te mrozy.....

• Mamusia
Dzieci sa zdolne, moja pod moim okiem, raz rozciela nos tak konkretnie, ze do dzis jest blizna.. a raz glowe 🤨 a matka obok 🙂)

Wiem, ze bedzie dobrze.. 🙂)) Nie martwie sie tym pecherzykiem, tylko ta robota mnie dzis do nerwicy doprowadzila.. 🙂 Zjadlam jablko i jest si 🙂)

Moze z glodu mnie wkurzalo? 😉

• Mamusia
Hej mamuski
bylam od rana z kolezanka w centrum handlowym nalazilysmy sie za wsze czasy, na sniadanie wstapilysmy do kfc na longera i frytki, potem polazilysmy po Carrefourze i na koniec poszlam do Grycana na lody. NIedawno wrocilam do domu wlasnie racze sie zelkami i popijam cola ☺️ ☺️ ☺️ wiem wiem samo niezdrowe ale naszlo mnie jakos dzisiaj po wczorajszym braku apetytu dzis nadrabiam zaleglosci 😁

Wiola fajnie ze problem z kupa rozwiazany
kozinka dobrze ze szybko poszlo z pozegnaniem smoka oby nie nawrocilo jej sie do niego 🙂

reszty jeszcze nie doczytalam wiec wracam do lektury 😁