Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
kozinka napisał(a):
proszę 😁 oto moja mała beczka 😁 😁

Żadna beczka, tylko śliczny zgrabny brzusio 🙂

tak zgrabny może jest ale na żywo wygląda na 8-9 mies 😁 😁

Oj tam nie przesadzaj 🙂. uciekam kończyć obiadek a potem do koleżanki na ploteczki 🙂
Miłego popołudnia 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Witam brzusie 🙂

widze temat wózków rozkręcony 😁 ja mam wózek 3 w 1 po siostrzenicy
tylko spacerówka mi nie odpowiada bo jest "mosiężna" wiadomo stabilna na spacerki RODZINNE dobra ale drugą spacerówkę mam taką:

Tysia ale Ci dobrze 🙂 masz kolejny wydatek mniej

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Ania Nenia śliczne brzusie 😁 🤪 🤪 widać maleństwa Wam rosną 😁 ja wciąż 5 kg na plusie waga stoi od prawie 3 tygodni tylko maluch przybiera na wadze o.O 😮 😮

Tysiu to się ciesz! Ja już ważę 75 kg 🤪 Masakra jakas, nie wiem czy w 80 się zamknę 😮

• Mamusia
Tysia super 🙂 aż mi się łezka zakręciła-kiedy to było,takie beztroskie spacerki ze śpiącym maleństwem 😁 teraz to nie spacer ale bieganie za torpedą 😁 a co dopiero jak 2 będą 😁
wiecie co? w karcie ciąży mam dzisiaj 25 tydzień 🙃 🙃 TO OSTATNI TYDZ. II TRYMESTRU 🤪 🤪 🤪
za tydzień będę już w 3 trymestrze,Tysia i Emi wy już w nim jesteście 🙂 mamusie szykować się na ostatni etap ciąży 🙂

• Mamusia
Laski, ale się rozbrykałyście 🙂

Ja już pochłaniam pomidorówę 🙂
Kupiłam dzis 4 ciuszki dla Poli 🙂 Sliczne, nie mogę się napatrzeć 🙂

Kozinka, Nenia - brzunie przecudne.. ja mam połowe brzucha Neni.. 🙂
Tysia to pewnie mama-modelka 🙂

Wózki supcio, nam tez chce zakupić moja mamita z tatą 🙂
Wiola super wózek 🙂
Mi się te trzykołowe bardzo podobają 🙂

• Mamusia
Majka do modelki to mi daleko hahahaaahaahhaha cyba ,że w wadze ciężkiej albo puszystej 😁 to się nadam 😁 nooo 3 trymestr niby na brzuszku od 26 tygodnia 😜 chociaż gdzieś czytałam ,że od 27 a na innejs tronie ,że od 28 tyg który już wsumie za 2 dni 😁

ja dzisiaj na obiadek krem brokułowy 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Majka do modelki to mi daleko hahahaaahaahhaha cyba ,że w wadze ciężkiej albo puszystej 😁 to się nadam 😁 nooo 3 trymestr niby na brzuszku od 26 tygodnia 😜 chociaż gdzieś czytałam ,że od 27 a na innejs tronie ,że od 28 tyg który już wsumie za 2 dni 😁

ja dzisiaj na obiadek krem brokułowy 😁

ja akurat patrzyłam tu na brzuszek i niby od 25 tygodnia,ale jak widać to też wątpliwe 😁 ja się trymestrami nie posługuję,tak jakoś mi się rzuciło w oczy 🙂

• Mamusia
Mi się wogule wydaje że brzuszek jakoś inaczej liczy te tygodnie, ja wg karty to zaczął mi się dziś 27 tydzień, a ty Tysiu to wg mnie konczysz już 28 tydzień, bo brzuszek pisze 27 tydzien i 5 dzień czyli ja to tak rozumiem że skończyłaś już pełne 27 tygodni i teraz leci ci 28, za 2 dni będziesz miała skończone pełne 28 tygodni i zacznie ci się 29 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Mi się wogule wydaje że brzuszek jakoś inaczej liczy te tygodnie, ja wg karty to zaczął mi się dziś 27 tydzień, a ty Tysiu to wg mnie konczysz już 28 tydzień, bo brzuszek pisze 27 tydzien i 5 dzień czyli ja to tak rozumiem że skończyłaś już pełne 27 tygodni i teraz leci ci 28, za 2 dni będziesz miała skończone pełne 28 tygodni i zacznie ci się 29 🙂

tak,brzuszek podaje jakby tydzień w tył,bo podaje pełne skończone tygodnie a nie te zaczęte,zobacz ja mam tutaj 24 tydz a zaczęłam właśnie 25 tydzień,więc też różnica,to samo z suwaczkiem- zaczęłam 6 miesiąc a na suwaczku jeszcze do 6 nie doszło,dojdzie pewnie jak zacznie się 7 miesiąc to wtedy pewnie suwaczek stanie na równej 6 bo będzie wtedy cały 6 zaliczony 😉 dziwne to,trzeba przywyknąć,ja liczę wiek ciąży mimo wszystko według karty ciąży i według niej w razie czego podaje informacje 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
j nie wiem byłam u lekarza jak zaczął mi się 27 więc połozna wpisała w karte 26 skończony :P ja nie wiem jak liczą jestem już prawie w 28 😁

Paranoja z tym liczeniem hehe, ja jak wchodze na jakies kalkulatory tygodni to mi na kazdym co innego wychodzi hehe 🙂

• Mamusia
no bo ja mam 24 tydz. 1 dzień więc 24 tydzień skończony,1 dzień z 25 tygodnia,skomplikowane 😜 ale widzę,że nie tylko mi się to różni,więc pewnie tak ma pokazywać 🙂 w 1 ciąży pamiętam też się nad tym tu na brzuszku zastanawiałam 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):

tak,brzuszek podaje jakby tydzień w tył,bo podaje pełne skończone tygodnie a nie te zaczęte,zobacz ja mam tutaj 24 tydz a zaczęłam właśnie 25 tydzień,więc też różnica,to samo z suwaczkiem- zaczęłam 6 miesiąc a na suwaczku jeszcze do 6 nie doszło,dojdzie pewnie jak zacznie się 7 miesiąc to wtedy pewnie suwaczek stanie na równej 6 bo będzie wtedy cały 6 zaliczony 😉 dziwne to,trzeba przywyknąć,ja liczę wiek ciąży mimo wszystko według karty ciąży i według niej w razie czego podaje informacje 🙂

Dokladnie Kozinka moim zdaniem to ty masz skończone pęłne 24 tygodnie i leci ci już 2 dzień 25 tygodnia 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
j nie wiem byłam u lekarza jak zaczął mi się 27 więc połozna wpisała w karte 26 skończony :P ja nie wiem jak liczą jestem już prawie w 28 😁

Paranoja z tym liczeniem hehe, ja jak wchodze na jakies kalkulatory tygodni to mi na kazdym co innego wychodzi hehe 🙂

dlatego albo trzymaj się jednego,albo tylko karty ciąży 🙂 mi lekarz jak wpisuje tydz w kartę na wizycie to tego się trzymam.