Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anett no własnie o tym badaniu mówił mi lekarz ale,że to dopiero po porodzie.. zastanawiałam sie wiec czy jak urodze to od razu moga rozbic te kamienie? mam strach,ze w takim razie karmic piersia nie bede mogła zapewne tak?wiesz cos o tym? bo bardzo bym chciała karmic a nie od razu maluszka na sztuczne odstawiac

• Mamusia
Hej dziewczyny
bylam na spotkaniu z polozna i jak wczesniej pisalam od 15marca zaczynamy zajecia. Ale chce tez zaczac chodzic na gimnastyke dla ciezarnych ktora jest w kazda srode i ide w nastepnym tyg:P
Wypilam sobie herbatke i pogadalysmy o pierdolach.

Teraz siedze w domu czekam za moim bo po pracy mial pojechac po wozek, zje obiad i jedziemy do tesciow. Dzis barszcz ukrainski na obiad co zrobic jak troche za duzo octu czuc? mnie smakuje ale moj nie lubi octu wiec bedzie sie krzywic.

Obiadlam sie zupka a jeszcze drugi paczek czeka ale nie bede taka zostawie mojemy na deser a ja zjem lody 🙂

• Mamusia
marlena ale usg to nie to samo co rtg 🙂 usg możesz wykonać spokojnie-przecież to badanie jest w ciąży wykonywane i co do karmienia piersią to wiem,że nie można karmić przez jakiś czas ale po rtg,czyli zdjęciu rentgenowskim 🙂 idź do lekarza rodzinnego,powiedz co powiedział lekarz i zapytaj co masz zrobić,bo jeśli potrzebujesz skierowanie to właśnie rodzinny wypisze 🙂 ewentualnie zorientuj się gdzie można zrobić odpłatnie i to chyba wtedy nie trzeba skierowania 🙂 potem z tym wynikiem idź do rodzinnego lub do urologa prosto 🙂

• Mamusia
a teraz w ciazy zrobic to usg nerek czy poczekac az urodze? bo jeżeli teraz i tak nic z tym nie zrobią i nie grozi nic maluszkowi to może poczekac jak myślisz? a plecy niesamowicie bolą 😞 ok poszukam sobie popatrze moze w necie cos ciekawego maja napisane o tym badaniu.sorki ,ze Wam tu tak truje dupsko ;D ale boje sie zeby było wszystko ok i szukam dobrego wyjscia z sytuacji ;p

• Mamusia
moim zdaniem poczekaj po urodzeniu teraz nic Ci nie zrobia i szkoda zachodu.. ja uwazam ze rodzinny tu nie jest potrzebny dobry prywatny urolog i masz sprawe zalatwiona w trzy dni a wydatek 100-150zl i zabieg za free na kase chorych w szpitalu w ktorym ten lekarz bedzie przyjmowal 🙂

• Mamusia
do Czerwca muszę przeboleć tylko ciężko sprzątać w domku itp. bo sie bóle nasilają i wg na wszystko musze uważać .. Też nikomu nie życzę takich bóli.Jeszcze raz dziękuję za odpowiedz 😉 a teraz uciekam bo mężulek wraca z pracy i trzeba obiadek przyszykowac ;D miłego popołudnia życzę 😉

Tyssiiaa napisał(a):
wróciłam ze spacerku 3 godziny mi to zajęło 😁 ale piękna pogoda Hello spring 😁 🤪

ojjj tam ojjj tam u mnie żadnej wiosny nie widac 😮 ku jesieni bym się bardziej skłaniała 😮

• Mamusia
aaaaaaaa 🙂)

My szlysmy pieszo z marcelinskiej na bulgarska i normalnie nas zmiiatalo momentami 😞(

Zobaczcie jaka roznica, za badanie na HBS i HCV zaplacilam w Centrum Krwiodastwa 42 zl, a w innych laboratoriach od 54- 59... to troche roznica jest, nie???
A te podstawowe badania mocz itp. zrobie jak wroce, tymbardziej ze jak wroce to chyba na wtorek urlop bede musiala wziac, bo dziadek w szpitalu poza Poznaniem i bedzie mama musiala jechac do niego...

No Sandra tak to właśnie z laboratoriami jest, ja za te badania płaciłam po 48 zł.... to tak jak z aptekami, ostatnio ja jakiś tabsach u nas był roznica 10zł 🤔 a apteki w tej samej miejscowości...

Tyssiiaa napisał(a):
no to jest spora róznica i jak tam Sandra dobrze w tej krwiodawstwa? bo czytałam ,że tam rzeźnia jest z igłami ? 😁

Ale chyba Sandra tu kiedyś pisała że ona to uwielbia 🤪 🤪 ona nie dla ceny tam poszła tylko żeby ją wymolestowali 😁

• Mamusia
u nas to samo z aptekami-jedna otwarta w godzinach od rana do 19 ma niższe ceny a taka otwarta nawet chyba w niedzielę a w tyg do 21 bo jest ona w sklepie i godz otwarci ma też jak sklep to już ceny zawyżone 😮 a odległośc między tymi aptekami to jakieś 200m 😮
czasem nie wyrabiam-siedzą babki na dole cały dzień i nie przyjdą, ( bo ja się trzymam tego,że do nich nie chodzę po akcji jak sobie mogłam mówić a te i tak swoje i od tego czasu miały powiedziane,że Klaudia u nich nie zostaje tylko jak chcą to przychodzą one do nas na moich warunkach) a jak przyjdzie co do czego to zwalą się zarówno wczoraj jak i dzisiaj wtedy kiedy dziecko kłade spać i siedzą i opowiadają 😮 noż kuźwa wiedzą dobrze o której idzie młoda spać więc uważam to za złośliwość 😮 w dodatku kiedy przyszła to rozmawiałam przez tel i siedzi i nie wyjdzie 😮 a kultura chyba jakaś obowiązuje 😮 przynajmniej ja nikomu nie wiszę przy dupie jak rozmawia przez tel i wychodzę 🙂 a wyprosić nie wypada,bo przyniosła młodej owoce i ciastka,więc podziekowałam i mówię w końcu,że Klaudia idzie spać tylko jej tyłek umyję a ciotka za mną do łazienki i łapy mi pcha między moje jak ja sobie dziecko kąpie 😮 normalnie poczułam się jakbym była pod kontrolą typu - ja to zrobię lepiej imo,że w życiu dziecka nie wychowałam 😮 powiedziałam jej ,że mi przeszkadza i żeby zabrała swoje ręce bo wiem co i jak robić z własnym dzieckiem 😜 zrobiła dziwną minę i poszła sobie,odniosłam wrażenie,że się obraziła i pewnie będzie tel do teściowej i skarżenie 😁 a ja mam to gdzieś bo mam dość traktowania mnie jak dziecko i moje mieszkanko,moje dziecko więc robię po swojemu i nikt mi nie będzie się wpieprzał 😁
ale Wam posmęciłam,ciekawe co Wy byście zrobiły na moim miejscu,ale uważam,że miałam akurat rację 🙂

• Mamusia
kozinka ja uważam tak jak Ty to twoje życie Twoje dziecko więc masz prawo sama o małej decydować 🙂

Sandra ja też oddawałam honorowo krew i wtedy akurat ładnie się ze mną obeszły ale własnie kumpela mi mówiła ,że tam rzeźnia ;p ale pewnie w dupie byla gówno widziała 😁

Kozinka ja bym zrobiła to samo co Ty 😁
nie daj się, to Twoje dziecko i życie więc robisz jak Ty chcesz, wiem że dobrze mówic ale jak się od razu nie powie A to później ciężko powiedziec B.... Tak czy inaczej moim zdaniem powinnas miec czyste sumienie 😉

• Mamusia
kozinka napisał(a):
u nas to samo z aptekami-jedna otwarta w godzinach od rana do 19 ma niższe ceny a taka otwarta nawet chyba w niedzielę a w tyg do 21 bo jest ona w sklepie i godz otwarci ma też jak sklep to już ceny zawyżone 😮 a odległośc między tymi aptekami to jakieś 200m 😮
czasem nie wyrabiam-siedzą babki na dole cały dzień i nie przyjdą, ( bo ja się trzymam tego,że do nich nie chodzę po akcji jak sobie mogłam mówić a te i tak swoje i od tego czasu miały powiedziane,że Klaudia u nich nie zostaje tylko jak chcą to przychodzą one do nas na moich warunkach) a jak przyjdzie co do czego to zwalą się zarówno wczoraj jak i dzisiaj wtedy kiedy dziecko kłade spać i siedzą i opowiadają 😮 noż kuźwa wiedzą dobrze o której idzie młoda spać więc uważam to za złośliwość 😮 w dodatku kiedy przyszła to rozmawiałam przez tel i siedzi i nie wyjdzie 😮 a kultura chyba jakaś obowiązuje 😮 przynajmniej ja nikomu nie wiszę przy dupie jak rozmawia przez tel i wychodzę 🙂 a wyprosić nie wypada,bo przyniosła młodej owoce i ciastka,więc podziekowałam i mówię w końcu,że Klaudia idzie spać tylko jej tyłek umyję a ciotka za mną do łazienki i łapy mi pcha między moje jak ja sobie dziecko kąpie 😮 normalnie poczułam się jakbym była pod kontrolą typu - ja to zrobię lepiej imo,że w życiu dziecka nie wychowałam 😮 powiedziałam jej ,że mi przeszkadza i żeby zabrała swoje ręce bo wiem co i jak robić z własnym dzieckiem 😜 zrobiła dziwną minę i poszła sobie,odniosłam wrażenie,że się obraziła i pewnie będzie tel do teściowej i skarżenie 😁 a ja mam to gdzieś bo mam dość traktowania mnie jak dziecko i moje mieszkanko,moje dziecko więc robię po swojemu i nikt mi nie będzie się wpieprzał 😁
ale Wam posmęciłam,ciekawe co Wy byście zrobiły na moim miejscu,ale uważam,że miałam akurat rację 🙂

I dobrze zrobilas, ja moja tesciowa musialam kilka razy doprowadzic do pionu i sie babka uspokoila bo inaczej weszlaby mi na glowe 🤢