Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no Kozinka te kilu centymetrowe kopniaki są najlepsze i to mega widać 😁 też nie sądziłam ,że tak będzie widac i tak czuć 😁

moja siora dada kupowała jak były na promocji bo ma biedronke pod blokiem i wtedy mniejsze rozmiary bo mała miała chyba z 3/4 miesiace a teraz tak jak niunia kupuje z rossmana bo się opłaca 🙂 hugginsy chyba też miała kiedyś dostała torty z pieluch własnie były hugginsy ale nic nie odparzyło wiec rownież zadowolona by;la 😜

Biedna czarna zdrówka dla tatulka 😘 😘 😞

Sandra czyżby grochówka Cię zapchała? 😁

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
midorada napisał(a):
No wlasie nie ma takich. 🥴 Z tych popularnych cos moze?

Midorada ja malej od urodzenia pralam w Persilu Sensitiv bo u mnie tez tych proszkow typu dzidzius nie ma.

ja mojej tylko przez pierwsze miesiące-potem razem z naszymi,bo nie miala uczulenia,więc skoro tam takich nie masz to wypróbuj zwykły ale delikatny,jak Wiola pisze 🙂
wydawało mi się,że jelp czy lovela to takie popularne 🥴

• Mamusia
Emi porządki pełną gębą widzę 🙂 Super!

Ja wróciłam od dentysty z oczyszczania, mam teraz obolałe dziąsła, ale wtryniłam już dwa jaja na miękko - mąż przygotował 🙂

Jeju, biedna Czarna, mam nadzieje, że jakoś sie trzyma 😞 mnóstwo zdrówka dla jej tatusia!

Dziś na Wspólnej, Przepis na życie i Kuba Wojewódzki. Maraton 😎 😎 😎

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ehhh, a ja troche schizuje przed jutrzejsza wizyta...
ale to w sumie normalne...

Czytalam sobie chinski kalendarz i ponoc chlopiec wychodzi 🙂 hehe, wazne zeby bylo zdrowiutkie 😉) ale nie ukrywam, ze fajnie by bylo 🙂

napewno wszystko jest dobrze 😘 daj nam znać jak po wizycie 😜 😜

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Wruciłam, zakupki mozna uznać za udane, fieranki i poszewki na podusie kupione, czas zacząc wiosenne porządki na całego 🙂

no to super 🙂 a jaki w końcu kolor wybrałaś? takie zmiany to cieszą 🙂 ja muszę mojego zagonić do okien 🙂 hehe już widzę jak się cieszy 😁

• Mamusia
Tysia śiczny Brzusiolek 🙂
Sandra napewno wszystko jest w pożadku 🙂 dasj znać jutro po wizycie 🙂

A ogólnie dziewczyny mam takie pytanie ile tak mniej wiecej na początku idzie pampersów w miesiącu? Jakie dokładnie witaminki podajne sie od samego początku i jakie leki dla maluszka warto w razie co mieć w domu?

• Mamusia
Super pomysł z tą grupą na fb 🙂

Ale mam pytanie, czy to co tam piszemy jest dostępne dla wszystkich? Ja na swoim własnym profilu nie piszę o tym, że jestem w ciąży, kto ma wiedzieć ten wie, a z drugiej strony będzie większa niespodzianka jak już urodzę.

A no i w znajomkach mam uczniów, a nie chce by też o wszystkim wiedzieli 😎 😎

I tak myśle, że nie wszyscy muszą czytać nasze posty o naszych zachciankach czy czytać nasze ochy i achy jak podziwiamy nasze brzuszki 🙂

Czekam na info 🙂

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Super pomysł z tą grupą na fb 🙂

Ale mam pytanie, czy to co tam piszemy jest dostępne dla wszystkich? Ja na swoim własnym profilu nie piszę o tym, że jestem w ciąży, kto ma wiedzieć ten wie, a z drugiej strony będzie większa niespodzianka jak już urodzę.

A no i w znajomkach mam uczniów, a nie chce by też o wszystkim wiedzieli 😎 😎

I tak myśle, że nie wszyscy muszą czytać nasze posty o naszych zachciankach czy czytać nasze ochy i achy jak podziwiamy nasze brzuszki 🙂

Czekam na info 🙂

Maju a co to za pomysł z grupą na fb bo chyba cos ominełam czytając te 14 stron które powstały przez te kilka chwil jak mnie nie było 😮

• Mamusia
Od poczatku podaje sie witamine D i witamine K, recepte na to powinien wypisac pediatra na wizycie w domku, bo wtedy o wiele taniej wychodzi...

Co do lekow hmmm... warto miec sol fizjologiczna do rpzeplukiwania nosa i oczu, gaziki leko jesli tym chcesz odkazac pepek, ja zadowolona mega bylam z Fridy i naprawde mi sie przydala...
Hmmm.. i co tam jeszcze?
Sab simplex- n kolki to zbawienie... naprawde nie ma chyba polskiego preparatu, ktory by byl tak skuteczny jak niemiecki Sab simplex...
Jakies czopki na zbicie temp ( ale to juz chyba na biezaco)....

Ale brzydko mega napisalam, jakos chaotycznie, ze nic nie wiadomo.. 😞

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Tysia śiczny Brzusiolek 🙂
Sandra napewno wszystko jest w pożadku 🙂 dasj znać jutro po wizycie 🙂

A ogólnie dziewczyny mam takie pytanie ile tak mniej wiecej na początku idzie pampersów w miesiącu? Jakie dokładnie witaminki podajne sie od samego początku i jakie leki dla maluszka warto w razie co mieć w domu?

witaminy obowiązkowe na początku w pierwszych 3 miesiącach życia to K i D potem po 3 miesiącu życia tylko wit D aż do ostatniego ząbka,bo ona wzmacnia kości itd 🙂
pampersy-ciężko stwierdzić,zależy od dziecka,z pewnością jak kupisz dużą paczkę to starczy na długo,ale ja polecam kupić małą i jak się sprawdzi to kupić ewentualnie większą 🙂
a ja z leków w domu mam obowiązkowo-czopki na zatwardzenie,ale to temu,że moja je wszystko prawie,więc może się zdarzyć,ale mam je od dawna w domu w razie czego i czopki przeciwgorączkowe 🙂 to trzeba w zimnym trzymać,żeby się nie rozpuściły 🙂