Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aniu jeśli auto stoi i jest mało używane to pewnie że nie ma sensu płacić za jego utrzymanie, my jakieś dwa lata temu też jedno sprzedaliśmy no ale teraz przy zajęciach gdzie muszę młodego podwieźć bo po szkole nie zawsze zdąży to musimy coś znowu drugiego mieć 🙂 a poza tym tłuc sie latem na spacer na bulwar u nas autobusami to mi się tez średnio będzie chciało 😉

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kocik nie wiem czy pneumokoki są obowiązkowe,bo ja mojej nie szczepiłam bo szłam podstawowym systemem szczepień i nikt mi nie mówił,że muszę na pneumokoki szczepić,a podejrzewam,że gdyby mi kazali na to zaszczepić to również za to zapłacić,czyli jeśli się płaci to już ponadpodstawowe szczepienie chyba,a na moje rozumowanie-ponadpodstawowe= nieobowiązkowe 🙂
ale nie wiem,bo u mnie temat szczepień skończył się po rozmowie z lekarzem-wybrałam podstawowe i inne mnie nie interesowały to nie wiem nic na ich temat 🙂

• Mamusia
jejku jakie w mohito słodkie ciuszki na wiosnę.....a ja nawet nie mam nastroju chodzić za ciuchami bo przecież i tak nic nie kupię 😉 hehehe w sobotę jadę na lumpa coś na swoją piłeczkę nowego poszukać 😉

• Mamusia
Kocik napisał(a):
Aniu jeśli auto stoi i jest mało używane to pewnie że nie ma sensu płacić za jego utrzymanie, my jakieś dwa lata temu też jedno sprzedaliśmy no ale teraz przy zajęciach gdzie muszę młodego podwieźć bo po szkole nie zawsze zdąży to musimy coś znowu drugiego mieć 🙂 a poza tym tłuc sie latem na spacer na bulwar u nas autobusami to mi się tez średnio będzie chciało 😉

no tak,ja niestety do ośrodka z małą jeżdżę jakieś 7km,więc temu korzystam z busów 🙂 a że Kęty są malutkie to auta nie potrzebuję,bo wszędzie dosłownie spacerek,bo do rynku mam około 1 km i włąsciwie poza rynkiem to miasto się kończy 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Kocik nie wiem czy pneumokoki są obowiązkowe,bo ja mojej nie szczepiłam bo szłam podstawowym systemem szczepień i nikt mi nie mówił,że muszę na pneumokoki szczepić,a podejrzewam,że gdyby mi kazali na to zaszczepić to również za to zapłacić,czyli jeśli się płaci to już ponadpodstawowe szczepienie chyba,a na moje rozumowanie-ponadpodstawowe= nieobowiązkowe 🙂
ale nie wiem,bo u mnie temat szczepień skończył się po rozmowie z lekarzem-wybrałam podstawowe i inne mnie nie interesowały to nie wiem nic na ich temat 🙂

no dokładnie, ten temat nie długo zgłębimy na nowo 😉 i trzeba będzie wybrać. ja na pewno też na wszystko się pewnie nie zdecyduję bo z torbami by człowiek poszedł . nic, będzie czas będziemy myśleć 😉

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
U nas sie maturzysta powiesił wczoraj.. masakra.. nie wiem co sie dzieje..
Kocik auto very nice 🙂
Ania gratki dla Klaudusi, że taka dzielna 😘

Mi Pola zaraz brzuch rozsadzi, tak wariuje pipka mała!

U nas sezon młodych wisielców chyba już minął,(oby-mam nadzieję) bo tez była maskara

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
U nas sie maturzysta powiesił wczoraj.. masakra.. nie wiem co sie dzieje..
Kocik auto very nice 🙂
Ania gratki dla Klaudusi, że taka dzielna 😘

Mi Pola zaraz brzuch rozsadzi, tak wariuje pipka mała!

dzięki 🙂
u nas ten wypadek podobno też był samobójczy bo podobno ten gość chodził koło drogi jakiś czas aż w końcu wszedł pod koła tira 😮 ale nie wiem ile w tym prawdy,bo mnie tam nie było i nie widziałam samego zdarzenia 🙂 dziwne dla mnie jest to,że gdyby chciał się zabić to wszedł na rondzie na pasach na drogę a wtedy każde auto albo hamuje albo rusza na rondo,więc wiadomo,że prędkość miał małą i gdyby chcial się zabić to prędzej bym powiedziała,że wejdzie gdzieś na prostej drodze gdzie wiadomo,że auto ma prędkość a nie że prawie stoi 😮 no ale gdybać nie ma co,bo czy chciał się zabić,czy nie to i tak nie żyje i czy to był wypadek czy nie to chyba się nie dowiemy 🥴

• Mamusia
straszne...a ten wypadek kolejowy... 😞 jak w DDTVN ludzie sie wypowiadali to prawie ryczałam. nie mogę takich rzeczy słuchać...

idę pojeździć na odkurzaczu bo zaraz całą czekoladę zjem. bo gadam z Wami i szufluję 😉

• Mamusia
Kocik napisał(a):
straszne...a ten wypadek kolejowy... 😞 jak w DDTVN ludzie sie wypowiadali to prawie ryczałam. nie mogę takich rzeczy słuchać...

idę pojeździć na odkurzaczu bo zaraz całą czekoladę zjem. bo gadam z Wami i szufluję 😉

haha 🙂 ja w miarę porządek mam 😉

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Rany dziewczyny wiecie jaki mam syf w domu przez te remonty połapać sie nie można co gdzie jest 😮

Kochana, nic m nie mow o balaganie i szukaniu rzeczy. Ja wciaz mam czesc ubran w walizkach bo meble przyjezdzaja dopiero 4 kwietnia 🤪 🤪 (pomijajac fakt, ze mialy byc na koniec lutego) 🤢

• Mamusia
midorada napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Rany dziewczyny wiecie jaki mam syf w domu przez te remonty połapać sie nie można co gdzie jest 😮

Kochana, nic m nie mow o balaganie i szukaniu rzeczy. Ja wciaz mam czesc ubran w walizkach bo meble przyjezdzaja dopiero 4 kwietnia 🤪 🤪 (pomijajac fakt, ze mialy byc na koniec lutego) 🤢

O bidulka 😘 mi montują i idzie im bardzo zgrabnie 🙂 Pokój pięknieje 🙂
U mnie sałatka cezara na obiad 🙂 Kurak górą 🙂

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
midorada napisał(a):
emi-rose napisał(a):

O bidulka 😘 mi montują i idzie im bardzo zgrabnie 🙂 Pokój pięknieje 🙂

Ja własnie ide smażyc serek 🙂

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
midorada napisał(a):
emi-rose napisał(a):
R

😁 😁 😁 😁 Maja usmialam sie z salatki cezara, bo nigdy nie probowlam sobie tego przetlumaczyc ani wypowieziec po polsku. Tak smiesznie dla mnie brzmi ceasar salad. 😁 😁 W Polsce oczywiscie nigdy o niej nie slyszalam wczesniej.

• Mamusia
midorada napisał(a):
emi-rose napisał(a):

też wiem coś o tym bo od dwóch tyg. cała zawartość segmentu młodego leży na podłodze....już patrzec na to nie mogę....ale u Ciebie to widzę że nieźle z terminem przeciągnęli

• Mamusia
Maju potem koniecznie zrób fotkę jak bedzię już skończone 🙂
Trzeba dziewczyny teraz się ogarnąć bo przyjdzie kwiecień to na ogór trzeba wyleź 🙂
Swoją drogą kiedy zamierzacie w tym roku sadzić kwiaty typu peralgonie przd majówką czy po? Bo w zeszłym roku posadziłam przed i mi zmarzły 🤢

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Trzeba dziewczyny teraz się ogarnąć bo przyjdzie kwiecień to na ogór trzeba wyleź 🙂
Swoją drogą kiedy zamierzacie w tym roku sadzić kwiaty typu peralgonie przd majówką czy po? Bo w zeszłym roku posadziłam przed i mi zmarzły 🤢

kto ma ogród ten wyskoczy 🙂 dobrze że ja mam duży balkon i duże donice to zawsze sobie taką imitację ogródka robię na wiosnę 😉
ale poczekam aż dłużej ciepło będzie. najczęściej cokolwiek robi się po "zimnej Zośce" to będzie połowa maja, ale znając mnie to pewnie szybciej zacznę bo nie wytrzymam 🙂

• Mamusia
Kocik napisał(a):
emi-rose napisał(a):

kto ma ogród ten wyskoczy 🙂 dobrze że ja mam duży balkon i duże donice to zawsze sobie taką imitację ogródka robię na wiosnę 😉
ale poczekam aż dłużej ciepło będzie. najczęściej cokolwiek robi się po "zimnej Zośce" to będzie połowa maja, ale znając mnie to pewnie szybciej zacznę bo nie wytrzymam 🙂

No własnie ja nie wiem co wsadzic do doniczek przed zimna Zoska??? Chyba jutro pujde do piątki po jakieś sztuczne chabazie 🙂, mój ogórd po zimie wygląda strasznie już się nie mogę doczekać kiedy zacznie kwitnąc wszystko i nabierze życia 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Kocik napisał(a):
emi-rose napisał(a):

No własnie ja nie wiem co wsadzic do doniczek przed zimna Zoska??? Chyba jutro pujde do piątki po jakieś sztuczne chabazie 🙂, mój ogórd po zimie wygląda strasznie już się nie mogę doczekać kiedy zacznie kwitnąc wszystko i nabierze życia 🙂

do doniczek na początek dobre są bratki, zawsze wsadzam 🙂 tylko że nie pamiętam kiedy w zeszłym roku to robiłam 😉

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Midorada racja, śmiesznie to brzmi 🙂 niektóre zwroty lepiej, żeby zostały w oryginale 🙂

Jak jeszcze robiłam kartkówki, to mi laska napisała że FABRYKA to Max Faktor 🙂 hihih, w sumie blisko 😁 ale zawsze kupa śmiechu przy kartkówkach 🙂

Majka, z moja kumpela mamy cala mase takich cudakow typu Moja zona jest dla mnie bardzo droga - My wife is very expensive to me... 😁 😁 😁 Jak cos pamietasz to dawaj. Znajomi beda u nas w weekend to sie troche posmiejemy... 😆 😆 😆