Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kocik napisał(a):
hm...no zobaczymy jutro jak będzie , co do zęba to najlepiej zadzwoń sobie do swojego doktorka i się upewnij no i u dentysty też się dowiedz, ja nie wiem bo nie miałam nigdy problemów z zębami w ciąży (tfu tfu żeby nie wywołać) 🙂

no już wiem,bo dzwoniłam tam do chirurga 🙂 znalazłam w końcu,bo ciężko go znaleźć przez neta 😁
no więc 19.03 mam iść do nich na wyrwanie i zanim tam pójdę to muszę odwiedzić ginekologa żeby mi potwierdził,że mój stan pozwala na usunięcie i ewentualnie na podawanie jakichś tam leków czy raczej ich dawek 😉 więc zapisała mnie na 19 marca i tylko przed tym muszę się wcisnąć do gina,bo nie mam umówionej akurat wizyty,bo wizytę mam 26 marca dopiero 🥴

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Kocik napisał(a):
hm...no zobaczymy jutro jak będzie , co do zęba to najlepiej zadzwoń sobie do swojego doktorka i się upewnij no i u dentysty też się dowiedz, ja nie wiem bo nie miałam nigdy problemów z zębami w ciąży (tfu tfu żeby nie wywołać) 🙂

no już wiem,bo dzwoniłam tam do chirurga 🙂 znalazłam w końcu,bo ciężko go znaleźć przez neta 😁
no więc 19.03 mam iść do nich na wyrwanie i zanim tam pójdę to muszę odwiedzić ginekologa żeby mi potwierdził,że mój stan pozwala na usunięcie i ewentualnie na podawanie jakichś tam leków czy raczej ich dawek 😉 więc zapisała mnie na 19 marca i tylko przed tym muszę się wcisnąć do gina,bo nie mam umówionej akurat wizyty,bo wizytę mam 26 marca dopiero 🥴

no to współczuję....u nas z wciśnięciem się na NFZ nie byłoby szans jedynie prywatnie

• Mamusia
sandroos napisał(a):
no 75g to zdecydowanie wiecej a w tej samej ilosci wody, wiec na pewno slodsze 😁

no tylko,że tak jak pisałam,ja miałam bardziej rozcieńczone,więc nie wiem jakby to smakowało w 250ml. 😉 a co dopiero 75g 🥴
spróbujcie poprosić,żeby Wam to rozpuściły w większej ilości wody 🙂

• Mamusia
Wruciłam laski ale u nas zimno brrr teraz już snieżek nie pada tylko deszczyk za to siąpi delikatnie 🤢

Ja też miałam glukozę 75 gram i nie miałam cytryny i nie było takie straszne 🙃 najgorsze to to siedzenie tam musiałam siedzieć w sumie 3 godziny 😮

• Mamusia
Kocik napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
Aga co dzisiaj szef kuchni poleca? 😁

właśnie wróciłam i wcinam pomarańczka 😉
u nas dziś nic szczególnego bo schaboszczaki 🙂 i suróweczki 😉
ale Emi ma fajowy obiadek, mniam mniam pizze mogłabym jeść o każdej porze dnia i nocy 😁 😁

a ja schaboszczaki mmmm kocham z ziemniorami i mizerią 🙂

• Mamusia
A ja dzisiaj nie jem obiadu , Nadia i Darek zjedza u babci, a ja zjadla chlebek i mi wystarczy...

Robie sosik pieczarkowy na mleku zamiast smietany, zobaczymy co z tego wylezie.. 🙂)

Jeszcze 1,5 h.. sama w domku, bo Darek dopiero jedzie po mloda do tesciowej, a jednak kawalek drogi maja... 🙂)

Dobry ten sosik wyszedl 🙂)
Jezu laski, jaka ja jestem wypluta tym tygodniem... powoli zaczynam odczuwac te ciaze.. jesli chodzi o wstawanie do pracy.. w chacie nic mi sie nie chce 😞

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Pizzaaa wyszła przepyszna 🙂

Maju też uwielbiam schabowe z mizerią i ziemniaczkami chyba zrobie jutro bo smaka mi zrobiłaś:P

Sandra to już nidługo uciekaj na zwolnienie po co się męczyć, ja siedzę od 10 tyg.

smaka to narobiłam pierwsza ja tralala 🙂 hihihi bo ja dziś mam 🙂 wpadnij to się wymienimy bo ja mam ochotę na pizze 😉

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
ja zjadłam pycha zupę za bardzo nie chce się opychać co by jutro glukoza wyszła ok 😁

dlatego całą czekoladę zjadłam wczoraj 🤪 🤪 a dziś tylko rano jeden twix, i koniec na dziś 😉 hehehe