Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry Mamuśki 🙂

Ale fajne huśtaweczki na fb, a jakie drogie 😲 nie stać mnie 😞
Jak narazie to nie mam żadnych leżaczków bujaczków itp,
bo jak narazie taki noworodek nie będzie tego potrzebował,
a mam nadzieję ,że ktoś mi coś takiego sprezentuje ☺️ albo się łudzę hmmmm no zobaczymy, wiecie jak u mnie z rodziną, moja Mama coś napomknęła kiedyś ,że dołoży się do wóżka , za tydzień jadę coś wybrać, no ale domyślam się ,że słowa Mamy były tylko rzucane na wiatr 😠 😞 Jak sobie sama nie kupię to nikt mi nie kupi. Teściu tez śpi na kasie i nie zapyta się czy sobie radzimy czy coś pomóc 🤢 🤢 🤢
Teraz mam w planach kupienie wózka , i reszty rzeczy, zostały mi na liście m.in pampersy , pare kosmetyków, koszula nocna , lacie do szpitala pas poporodowy i takie tam pierdółki ...

• Mamusia
Hej Mamuski,

Czarna ja tez sie powazanie zastanawialam nad tym lezaczkiem - bujaczkiem. Byc moze Cie zaskocze, ale one sa od urodzenia do 6ciu miesiecy - tylko. 😮 (przynajniej te co widzilam). Ja ostatecznie kupilam jakas tanioszke (niecale 100zl), ma tylko podstawowe funkcje - wibracja, bez melodyjek, ale wciaz mam ja zapakowana na wypadek gdybym jednak zmenila zdanie i chciala oddac. 🥴 Oczywiscie najlepiej gdyby ktos mi takie cudo podarowal, ale u mnie podobnie jak u Ciebie - "umiesz liczyc - licz na siebie" 😉
Dzis znow pochmurno 😞 😞 Znow jestem zmeczona i ogolnie dopadla mnie niemoc z samego rana. 🤔 🤔 🤔 Trzeba jednak bedzie ogarnac troche domek na weekend.
Kurcze, nie wiem czemu, ale lozeczko synka nie chce sie "wysmierdziec" - wciaz zalatuje farba... 🤢 😮

• Mamusia
Czesc dziewczyny!

Ja niestety udupiopna jestem bo mam prawa oge tak spuchnieta ze nawet po nocy nie wrocila do normalnego wygladu a teraz z minuty na minute wyglada coraz gorzej 🤢 tak ami sie wielka bania bolaca zrobila ze chodzic nie moge wiec siedze z ta gira na biurku a tyle mam do roboty 😠

Co do lezaczka to bardzo mi sie z Majka przydal, nie wyobrazam sobie go nie miec, teraz bede miala ta hustawke wiec lezaczek bedzie zbedny i nawet go nie bede sciagac ze strychu wiec jak nie macie tej hustawki dla malenstwa to szczerze polecam te lezaczki . Ja nawet wibracji nie mialam ani zadnych swiatelek czy melodyjek.

• Mamusia
midorada napisał(a):
Hej Mamuski,

Czarna ja tez sie powazanie zastanawialam nad tym lezaczkiem - bujaczkiem. Byc moze Cie zaskocze, ale one sa od urodzenia do 6ciu miesiecy - tylko. 😮 (przynajniej te co widzilam). Ja ostatecznie kupilam jakas tanioszke (niecale 100zl), ma tylko podstawowe funkcje - wibracja, bez melodyjek, ale wciaz mam ja zapakowana na wypadek gdybym jednak zmenila zdanie i chciala oddac. 🥴 Oczywiscie najlepiej gdyby ktos mi takie cudo podarowal, ale u mnie podobnie jak u Ciebie - "umiesz liczyc - licz na siebie" 😉
Dzis znow pochmurno 😞 😞 Znow jestem zmeczona i ogolnie dopadla mnie niemoc z samego rana. 🤔 🤔 🤔 Trzeba jednak bedzie ogarnac troche domek na weekend.
Kurcze, nie wiem czemu, ale lozeczko synka nie chce sie "wysmierdziec" - wciaz zalatuje farba... 🤢 😮

Sorki że sie wtrącę, ale odnośnie leżaczków-bujaczków, to na prawie każdym pisze że są do 6 miesięcy. Nie wiem jak to jest z bujaczkami innych firm, ale ja osobiście mam graco, a mój synek (2 latka i 5 miesięcy) nadal sie w nim buja(oczywiście w granicach rozsądku) i nic się nie dzieje. Więc nie ma co patrzeć na to co pisze, bo tak to by co miesiąc trzeba było kupować coś nowego 🙂

• Mamusia
hello 🙂dołączam do grupy "umiesz liczyc licz na siebie"...
popadalo ,troszke jest chlodniej i niech tak zostanie 🙂
ja mam leżaczek do 9kg i wczesniej córcia tez miala i rowniez sobie to chwale 🙂a wiec Midorada nie oddawaj go bo na bank sie przyda.. 🙂
ja mam dzis strzyzenie ale nie swoje 😁moje dwa piesiaczki zabieram do fryzjera bo zarosly i maja kąłtuny 😁 😁

• Mamusia
Anett napisał(a):
ja mam leżaczek do 9kg i wczesniej córcia tez miala i rowniez sobie to chwale 🙂a wiec Midorada nie oddawaj go bo na bank sie przyda.. 🙂
ja mam dzis strzyzenie ale nie swoje 😁moje dwa piesiaczki zabieram do fryzjera bo zarosly i maja kąłtuny 😁 😁

Sprawdzilam jeszcze raz opis na kartonie i jest do 9kg tj ok 6m-cy. Wczoraj juz sie tak do niego przystawialam by go otworzyc i skoro mnie tak mocno przekonywujecie, ze sie przyda, to go wyciagne 🙂 Zreszta tez bedzie musial sie odstac bo prosto z chnskiej fabryki przyjechal (made in China) 😁 😁

http://www.mamasandpapas.com/product-bubble-bouncer-bed-time-hugs/4498f3500/type-i/

• Mamusia
super lezaczek Midorada 🙂
ja mam taki http://allegro.pl/bright-starts-lezaczek-hustawka-lewhybrydowy-7031-i2299908436.html
Tysia trzeba je obciachac bo jak są na dzialce i wlezie kleczcz to nie go nie widac takie sa puszki 😁

• Mamusia
Hello Misiaczki 🙂

Ja byłam z mamą na rynku 😁 złapał nas deszcz.. auta nie miałam gdzie zaparkowac tyle ludzi, po prostu masakra!!!

My dziś uderzamy do znajomych do Elbląga, pogoda troche licha, bo pada, w sumie się ciesze, bo już czekałam na deszcz, ale jak jedziemy do znajomych to by mogło nie padać, co by pohasać na świeżym powietrzu 🙂
A kumpela tez w ciąży to my dwie Hipcie z chęcią pośmigamy na dwórku, chociaż ona jest 7-8 tyg za mną, to Hipcia to tylko ja ☺️ ☺️

ale na pewno będzie fajowo bez względu na pogodę 🙂
MIłego wypoczynku kochane 😘

PS. 33 tydzień 🙂 i 50 dniiiiiiii 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Sprawdzilam Bright Star i maja w jednym sklepie za 45 funtow. Jesli uznaliby moj znizkowy kupon na 20% , to jeszcze bym sie skusila, ale jesli nie to nie bede dodatkowo wydawac pieniedzy bo juz chyba starczy z tymi zakupowymi szalenstwami... 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
midorada napisał(a):
Anett napisał(a):

Midorada naprawde zadko kiedy dziecko polroczne ma 9kg 😉

Sprawdzilam jeszcze raz opis na kartonie i jest do 9kg tj ok 6m-cy. Wczoraj juz sie tak do niego przystawialam by go otworzyc i skoro mnie tak mocno przekonywujecie, ze sie przyda, to go wyciagne 🙂 Zreszta tez bedzie musial sie odstac bo prosto z chnskiej fabryki przyjechal (made in China) 😁 😁

http://www.mamasandpapas.com/product-bubble-bouncer-bed-time-hugs/4498f3500/type-i/