Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze no martwię się o Anetę, szkoda że nie mamy do niej tel 😞
Kozinka u nas właśnie takie dziąsła od dłuższego czasu są a zębów jak nie było tak nie ma!!!! Nie wiem to chyba przez zęby jest nieznośna i ciągnie ciągle na polko..... właśnie wróciłyśmy ze spaceru a ile krzyku było jak do domu weszliśmy 🙃 🙃 no cóż chyba zamieszkam na dworze - patrycja by była w siódmym niebie 😜
Kocik mowisz że mała różnica wieku fajna więc co szkodzi u Ciebie??? trza się za trzecie brac zaraz po porodzie 😁 😁

U mnie brzuch też coraz częsciej twardy 😮 😮
A jutro chyba ide zrobic tą krzywą cukrową i 2 godziny w poczekalni spędzę 😮 no ale lekarz kazał 🤔

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Niunia nie martw sie tymi zebami, widziala kiedys,zeby komus zeby nie wyszly?? 😁 😁 😁 A tak na serio, to mojemu mezowi wyszedl pierwszy zab jak mial chyba z 1,5 roku i posypaly sie jeden po drugim, kolezanki corka jak miala 14miesiecy wiec spoko. Trzeba sie zaczac martwic jak nic nie wyjdzie do 18mc bodajze ale skoro mala ma juz bialawe dziaselka to ani sie obejrzysz a jej wyskocza.

Wiolka napisał(a):
Niunia nie martw sie tymi zebami, widziala kiedys,zeby komus zeby nie wyszly?? 😁 😁 😁 A tak na serio, to mojemu mezowi wyszedl pierwszy zab jak mial chyba z 1,5 roku i posypaly sie jeden po drugim, kolezanki corka jak miala 14miesiecy wiec spoko. Trzeba sie zaczac martwic jak nic nie wyjdzie do 18mc bodajze ale skoro mala ma juz bialawe dziaselka to ani sie obejrzysz a jej wyskocza.

ja się nie martwię tym że jeszcze nic nie ma tylko tym że taka nieznośna ostatnio 😁 już czasami wysiadam!!!! też nie spotkałam się z dzieckiem bez zębów 🙃

Wiolka napisał(a):
Dziewczyny jak sie liczy procent od danej kwoty, bo zem zapomniala? Musze policzyc czy mi sie oplaci kupowac wozek w PL bo bede musiala placic VAT i podatek graniczny. W sumie to chyba i tak lepiej kupic w PL za taka sama cene nowy co tutaj urzywany. Help

Maja ma od wczoraj temperature wiec malo siedze na kompie 😞

Kurcze w sprawie vatu nie pomogę bo też mam z tym zawsze problemy i się mężul ze mnie zawsze śmieje że to niby takie proste a ja ciemna masa 🙃 🙃

• Mamusia
NO juz wiem dziewczyny. Niounia ja yez ciemna masa w takich sprawach 😁 😁 😁

Midorada, jak dobrze Cie widziec spowrotem 🙂 🙂 🙂

Dzwonilam wlasnie na granice zeby sie zapytac co i jak z tymi oplatami i jezeli np mama by mi wyslala ten wozek to musze placic 25% VATu i 10%podatku jakiegos granicznego liczone od wartosci samego wozka a jezeli bezposrednio z allegro to 25%vatu tylko ale liczone razem z kosztami przesylki i teraz nie wiem co mi sie bardziej oplaci. 🥴 🥴 🥴 Maz oczywicie powie ze za bardzo kombinuje ale chyba wyjdzie na to, ze za ta sama cene kupie tutaj urzywany a w PL calkiem nowy. No nic trzeba cos znalezc i zaczac podliczanie 🥴

• Mamusia
Ja tez sie ciesze, ze wreszcie moge byc z wami. 🙂
Wiolka nie chce mi sie wierzyc ze w chorwacji masz tak drogie wozki, ze oplaca ci sie kupowac w Pl i wyjdzie taniej nawet po doplacie do niego 30%. Cos mi nie pasuje, sprawdz to moze jeszcze raz.
Dostalam wlasnie jeszcze jedno skierowanie za badania do szpitala. Najgorsze jest to, ze nie wiem dokladnie w jakiej sprawie. Ostatnio mnie zapewniano, ze jest wszytko dobrze z tymi miesniakami - pomijajac fakt, ze jest nowy duzy na 4,5cm 😞 😞 ale on nie ma na nic wplywu - podobno 😞 😞 Matko tak sie zdenerwowalam, ze zjadlam prawie cala paczke chrupkow bekonowych 🤢 Tylko czekac az mi sie zoladek zbuntuje. 🤢

• Mamusia
Wiolka napisał(a):

Dzwonilam wlasnie na granice zeby sie zapytac co i jak z tymi oplatami i jezeli np mama by mi wyslala ten wozek to musze placic 25% VATu i 10%podatku jakiegos granicznego liczone od wartosci samego wozka a jezeli bezposrednio z allegro to 25%vatu tylko ale liczone razem z kosztami przesylki i teraz nie wiem co mi sie bardziej oplaci. 🥴 🥴 🥴 Maz oczywicie powie ze za bardzo kombinuje ale chyba wyjdzie na to, ze za ta sama cene kupie tutaj urzywany a w PL calkiem nowy. No nic trzeba cos znalezc i zaczac podliczanie 🥴

a masz już jakiś konkretny na oku?
Niunia no to samo mówię do mojego że krótka przerwa i trzeba działać dalej na córcie...hehe szkoda że na to nie ma gwarancji bo kolejny siurak to już nie wytrzymne 😁 😁 😁 🤪

• Mamusia
midorada napisał(a):
Ja tez sie ciesze, ze wreszcie moge byc z wami. 🙂
Wiolka nie chce mi sie wierzyc ze w chorwacji masz tak drogie wozki, ze oplaca ci sie kupowac w Pl i wyjdzie taniej nawet po doplacie do niego 30%. Cos mi nie pasuje, sprawdz to moze jeszcze raz.
Dostalam wlasnie jeszcze jedno skierowanie za badania do szpitala. Najgorsze jest to, ze nie wiem dokladnie w jakiej sprawie. Ostatnio mnie zapewniano, ze jest wszytko dobrze z tymi miesniakami - pomijajac fakt, ze jest nowy duzy na 4,5cm 😞 😞 ale on nie ma na nic wplywu - podobno 😞 😞 Matko tak sie zdenerwowalam, ze zjadlam prawie cala paczke chrupkow bekonowych 🤢 Tylko czekac az mi sie zoladek zbuntuje. 🤢

No niestety ceny tutaj sa jakie sa, za nowy wozek zaplace 2 razy wiecej niz w PL i to z podatkiem i przesylka. Przegladam allegro i np patrze na te nasze polskie produkty i sa super, pompowane kola, 3w1, do 10kg, duzy kosz plus jakies dodatki typu moskitiery itp a cena nie przekracza 1000zl bo to rodzima firma, tutaj kupie tylko jakies chicco, peg perego, stoke itp. wiec cena automatycznie wielka.

Kocik napisał(a):
Wiolka napisał(a):

Niunia no to samo mówię do mojego że krótka przerwa i trzeba działać dalej na córcie...hehe szkoda że na to nie ma gwarancji bo kolejny siurak to już nie wytrzymne 😁 😁 😁 🤪

To co że chłopak bedzie jak coś, to do 4 razy sztuka 😁 😁 Moja mama najpierw urodziła mnie, potem jest 4 braci i na końcu dwie dziewczynki więc za którymś razem musi się udac 🤪 🤪

Midorada fajnie że jesteś już z nami 😉 i nie enerwuj się na pewno jest wszystko w porządku z Maleństwem

• Mamusia
midorada napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
Midorada na pewno bedzie ok :-*

NIe wiem wlasnie co mam o tym myslec. Moze cos im sie pomylilo i biora mnie na to samo badanie (tym razem skierowanie jest z innego szpitala). Chyba zwariuje zaraz!!!!

będzie dobrze 🙂może chcą się upewnić,że wszystko jest ok 😘

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Kocik napisał(a):
Wiolka napisał(a):

To co że chłopak bedzie jak coś, to do 4 razy sztuka 😁 😁 Moja mama najpierw urodziła mnie, potem jest 4 braci i na końcu dwie dziewczynki więc za którymś razem musi się udac 🤪 🤪

Midorada fajnie że jesteś już z nami 😉 i nie enerwuj się na pewno jest wszystko w porządku z Maleństwem

ło matko!!! 🤪 🤪 tyle razy to bym chyba nie dała rady 😁 pozatym nie miałabym gdzie towarzystwa układać 🙂 no i latka lecą 😉

Midorada to może przy porodzie coś z tym zrobią, rozmawiałaś z lekarzem? bo moja koleżanka miała cesarkę i od razu przy okazji usuwanego mięśniaka. ja też mam tyle że mniejszego ale i tak długo się o dzieciątko staraliśmy bo siedział usadowiony centralnie po środku macicy i lekarz mówił że to on "przeszkadza' w zajściu bo wypycha jajeczko./.....no ale w końcu sie udało 🙂

• Mamusia
Kocik tak w skrocie - w styczniu wyladowalam w szpitalu z bolem w prawym boku. Zatrzymano mnie na noc, rano obmacal lekarz od wyrostka i ginekolog. POwiedzialam im o moim miesniaku (2,5cm - wykryty jeszcze w Pol przez mojego lekarza gin). NIe mialam zadnych badan na jakimkolwiek sprzecie.
Po jakims czasie przyszlo skierowanie ze szpitala na usg. Bylam na nim w pol lutego. Sprawdzili mi jajniki i miesniaki (jak sie okazalo sa juz dwa dosc duze). Zapewniono mnie wowczas, ze wszystko jest dobrze, a ten duzy miesniak jest tak polozony, ze na porod nie bedzie mial wplywu. Skoro tak mi powiedziano to po co mam wiec jechac jeszcze raz? Skierowanie jest z dzialu ginekologicznego. Czy wiec cos przede mna ukryto ostatnim razem? Nie wiem co sie wiec dzieje?

Ja rowniez dlugo staralam sie o te ciaze. O ile sie nie myle to jestesmy z tego samego rocznika. W zeszlym roku, w sierpniu mialam usuwanego polipa, ktory urosl u wylotu szyjki macicy i przez dwa lata nie zachodzilam w ciaze. Historia podobna do Twojej. Szczesliwie synek juz w drodze, oczekiwany z niecierpliwoscia 🙂

Wiolka zaraz bede tam dzwonic - masz racje tak bedzie najlepiej. 😘

• Mamusia
Midorada daj znać, jak tam po rozmowie. Mam nadzieje, że wszytko dobrze w środku z Tobą :*

Ja już po kosmetyczce, ta moja kumpela przyniosła mi z lumpka taką piękną sukieniunię dla Poli za 3 zł!!! Taka piękna, że Wam chyba fotke wrzuce, siedze i sie na nią patrze. Musze zrobić rundę po lumpkach i może cos sama wyhaczę 🙂

• Mamusia
midorada napisał(a):
Kocik tak w skrocie - w styczniu wyladowalam w szpitalu z bolem w prawym boku. Zatrzymano mnie na noc, rano obmacal lekarz od wyrostka i ginekolog. POwiedzialam im o moim miesniaku (2,5cm - wykryty jeszcze w Pol przez mojego lekarza gin). NIe mialam zadnych badan na jakimkolwiek sprzecie.
Po jakims czasie przyszlo skierowanie ze szpitala na usg. Bylam na nim w pol lutego. Sprawdzili mi jajniki i miesniaki (jak sie okazalo sa juz dwa dosc duze). Zapewniono mnie wowczas, ze wszystko jest dobrze, a ten duzy miesniak jest tak polozony, ze na porod nie bedzie mial wplywu. Skoro tak mi powiedziano to po co mam wiec jechac jeszcze raz? Skierowanie jest z dzialu ginekologicznego. Czy wiec cos przede mna ukryto ostatnim razem? Nie wiem co sie wiec dzieje?

Ja rowniez dlugo staralam sie o te ciaze. O ile sie nie myle to jestesmy z tego samego rocznika. W zeszlym roku, w sierpniu mialam usuwanego polipa, ktory urosl u wylotu szyjki macicy i przez dwa lata nie zachodzilam w ciaze. Historia podobna do Twojej. Szczesliwie synek juz w drodze, oczekiwany z niecierpliwoscia 🙂

Wiolka zaraz bede tam dzwonic - masz racje tak bedzie najlepiej. 😘

no to może pomyłkowo wystawili ci skierowanie, no ale wierzę że teraz siedzisz i główkujesz....to może faktycznie lepiej zadzwoń i się dowiedz co chcą
a to pierwsze dzieciątko?

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
A u nas dziś pierogi z truskawami 🤪 🤪 ostatnio ciągle bym to jadła 🤪 🤪

hahaha a ja na jutro planuję 🙂 tyle że z jagodami 🙂 mam jeszcze pomrożone więc będzie jutro wyżerka 🙂

Kocik napisał(a):
niunia99 napisał(a):
A u nas dziś pierogi z truskawami 🤪 🤪 ostatnio ciągle bym to jadła 🤪 🤪

hahaha a ja na jutro planuję 🙂 tyle że z jagodami 🙂 mam jeszcze pomrożone więc będzie jutro wyżerka 🙂

Ja właśnie jagód zamrożonych nie mam a też lubię z jagodami, za to truskawek u nas w bród, zrobiłam zapasy w lecie to można teraz robic 😉