Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Tysia na mnie takie mixy nie działają 😁 ja mogę jeść i mieszać co chce,popijać wszystko mlekiem i nie dość,że nic na siebie nie mogę nabrać z wagi to jeszcze nie mam czegoś takiego jak kibelkowanie 😁 jasne,że noc przespana,jak dokulałam się do łóżka to oczywiście po chwili już byłam głodna ☺️ 😁

Ale masz dobrze, ja jem malo a czesto a ciagle glodna, nawet sie juz nie waze bo widze po ciuchach ze w dupe poszlo ostro. 🤢 🤢 🤢

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Rowniez mam nadzieje, ze sie uda, ale podobno to juz jest dosc pozno a kurs trwa 6 tygodni w weekendy 🥴

Maju, zapomnialam napisac wczoraj, ze wozek moze sie okazac calkiem dobrym zakupem. Widzialam sie wczoraj z kolezanka i ma wlasnie taki - wersja City. Bardzo fajny i szybki w obsludze. Otwiera sie go jednym ruchem reki (doslownie), a zamyka wciskajac dwa przyciski. 🙂 Latwo wchodzi do bagaznika i jest bardzo zwrotny (osobistycznie probowalam 😁 ). Juz chyba czas by pomyslec o wozku... Cenowo w UK wychodzi taniej, co nie jest dobra wiadomoscia dla Was 😞

• Mamusia
midorada napisał(a):
Rowniez mam nadzieje, ze sie uda, ale podobno to juz jest dosc pozno a kurs trwa 6 tygodni w weekendy 🥴

Maju, zapomnialam napisac wczoraj, ze wozek moze sie okazac calkiem dobrym zakupem. Widzialam sie wczoraj z kolezanka i ma wlasnie taki - wersja City. Bardzo fajny i szybki w obsludze. Otwiera sie go jednym ruchem reki (doslownie), a zamyka wciskajac dwa przyciski. 🙂 Latwo wchodzi do bagaznika i jest bardzo zwrotny (osobistycznie probowalam 😁 ). Juz chyba czas by pomyslec o wozku... Cenowo w UK wychodzi taniej, co nie jest dobra wiadomoscia dla Was 😞

Dzięki kochana za info 🙂 Super, że miałaś okazję go sprawdzić, ja go oblookam na shoppingu 🙂 Tyle na razie pozytywnych opinii 🙂 Fajno masz, że u Ciebie taniej 🙂

• Mamusia
Tysia mnie tez gardlo dopadlo, w dodatku zapchane zatoki tak ze oddychac nie moge i temperatura 37,8 😞 😞 😞 a nie mam nawet apapu w domu 😞 Mam tylko Panadol ale nie wiem czy mozna go brac.

Probowalam plukac gardlo woda z sola ale niestety zwymiotowalam potwornie 🤨 Probuje sie leczyc miodem i cytryna, tesiowa mi soprzedala taki cwancis lyzeczka miodu i pare kropel cytryny na gardlo, poki co fajnie pomaga 🙂

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
kozinka napisał(a):
Tysia na mnie takie mixy nie działają 😁 ja mogę jeść i mieszać co chce,popijać wszystko mlekiem i nie dość,że nic na siebie nie mogę nabrać z wagi to jeszcze nie mam czegoś takiego jak kibelkowanie 😁 jasne,że noc przespana,jak dokulałam się do łóżka to oczywiście po chwili już byłam głodna ☺️ 😁

Ale masz dobrze, ja jem malo a czesto a ciagle glodna, nawet sie juz nie waze bo widze po ciuchach ze w dupe poszlo ostro. 🤢 🤢 🤢

mi chodzi o okres poza ciążą 🙂 bo teraz to mi dupę rozwala na wszystkie strony i teraz to widać moje kg 😁 tyle,że ja bym chciała po ciąży żeby tyłek może troszkę zmalał jeśli to możliwe,a żeby na brzuchu coś zostało 🙂 bo 48-49 kg na mnie to niedowaga i źle się czuje czasem,taka słaba,tak z 55 bym mogła mieć 🙂

• Mamusia
Kozinka ale dobrze ,że masz apetyt ja wczoraj np byłam tylko na dwóch bułkach... 😠 ale dzisiaj już od rana jajecznica była z 3 jaj 😁 teraz jadę do miasta do apteki po zamówienie więc pewnie po drodze skuszę się na jakąs ciepłą drożdzóweczkę z budyniem ;D ale jesli chodzi o moją wagę to jakoś stoi w miejscu ale zauważyłam ,że brzusio coraz większy się robi teraz ostatnie 2 miesiące więc waga poleci w góre 😁 mama się śmiała ,że z 30 kg dowale za to ,że tak mało przytyłam a potem tata dodał ,że wezmie mi taczkę do brzucha ,żebym miała na czym dynie wozić 😁 ja im dam żarty z córy sobie robić 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Kozinka ale dobrze ,że masz apetyt ja wczoraj np byłam tylko na dwóch bułkach... 😠 ale dzisiaj już od rana jajecznica była z 3 jaj 😁 teraz jadę do miasta do apteki po zamówienie więc pewnie po drodze skuszę się na jakąs ciepłą drożdzóweczkę z budyniem ;D ale jesli chodzi o moją wagę to jakoś stoi w miejscu ale zauważyłam ,że brzusio coraz większy się robi teraz ostatnie 2 miesiące więc waga poleci w góre 😁 mama się śmiała ,że z 30 kg dowale za to ,że tak mało przytyłam a potem tata dodał ,że wezmie mi taczkę do brzucha ,żebym miała na czym dynie wozić 😁 ja im dam żarty z córy sobie robić 😁

To tatusiek ma poczucie humoru 😁 😁 😁
Tysia, wydaje mi sie ze jak do teraz waga drastycznie nie podskoczyla to juz nie podskoczy.

• Mamusia
kozinka napisał(a):
midorada napisał(a):
Kozinka, to ile ty teraz wazysz?

60 kg i mam już 11 kg do góry od początku ciąży 🙂

Czyli, ze tak prawidlowo. Jak urodzisz to na dzien dobry 4 do 6kg odejdzie, bo dziecko, wody, lozysko i swoja 55kg wymarzona bedziesz miala 🙂

• Mamusia
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):
midorada napisał(a):
Kozinka, to ile ty teraz wazysz?

60 kg i mam już 11 kg do góry od początku ciąży 🙂

Czyli, ze tak prawidlowo. Jak urodzisz to na dzien dobry 4 do 6kg odejdzie, bo dziecko, wody, lozysko i swoja 55kg wymarzona bedziesz miala 🙂

no właśnie nie bardzo,bo przez karmienie skończyłam na wadze ok. 45kg przy Klaudii i boję się,że teraz też ze mnie zejdzie tyle 🥴 bo naturalną wagę koło 50kg i podejrzewam,że przy drugim dziecku zjedzie mi też poniżej jej,już nie mówiąc o tym 55kg 😮

• Mamusia
matko dziewczyny ale z was szczypiorki 🙂
widzę że do Tysi dołączyła Wiola z choróbskiem....współczuję, a woda z solą fuj.,..nie dziwie się że zwracacie...dowiedzcie się w aptece czy cholinex jest dla kobiet w ciąży no bo w sumie to nie wiele nam pozostaje, ja brałam taki syrop na początku jak mnie przeziębienie złapało : PRENALEN, on ma właśnie wyciąg z czosnku,wit C, z malin i czarnych porzeczek także w sam raz dla nas 😉 kurujcie się dziewczyny
Midorada fajnie że masz możliwość taniej wózek dostać, to napewno pocieszające przy tylu wydatkach 😉 no i fajnie że masz możliwość na te zajęcia się zapisać, a darmowe są? pewnie tak skoro skierowanie z przychodni masz.
zmykam po młodego i do kumpelki na plociuchy 🙂
do zobaczonka

• Mamusia
jestem jakaś do dupy dzisiaj-czekalam od wczoraj na smsa,że i kiedy kumpele wpadną na kawę 🥴 noszę tel cały czas i teraz patrzę na niego-jest sms odebrany o 9.30 rano,że wpadną na kawę-jest godz. 12.20 i jestem udupiona,bo obiad się robi,mąż śpi po nocce,burdel w domu że jeszcze tylko nasrać na środku 😞 jakoś to trzeba ogarnąć 😞 teraz mi piszą,że będą po 15 czyli mam jakieś 2 godziny,bo mąż wstanie pewnie koło 13-14 a jak on śpi to odkurzacz jest tabu 😞
to pewnie przez to,że chodzę za Klaudią jak cień i pilnuję ze sikaniem i sukces jest-jedne majtki i rajtuzki od rana,nie posikała się,ale zastanawiam się czy to sukces czy to,że po prostu ją sadzam na nocnik co jakieś 40 minut i wtedy akurat trafiam w jej porę sikania i robi na nocnik,bo dzisiaj mi nie powiedziała ani razu że chce,tylko robi jak ją kładę na niego,czyli jakbym jej nie dopilnowała to pewni w majty by poszło,ale lepsze to niż nic 🙂

• Mamusia
midorada a jakie tam są ceny np. laptopów? bo mąż się zastanawiał ostatnio czy opłaca się żeby ktoś znajomy tam kupił dany model i wysłał do Pl. Jakie są opłaty za takie coś? tak jak z alegro-że przesyłka zależna od wagi,czy dochodzą jakieś dodatkowe opłaty? i nie orientujesz się czy takie rzeczy są tam tańsze?

• Mamusia
Kocik napisał(a):
matko dziewczyny ale z was szczypiorki 🙂

Midorada fajnie że masz możliwość taniej wózek dostać, to napewno pocieszające przy tylu wydatkach 😉 no i fajnie że masz możliwość na te zajęcia się zapisać, a darmowe są? pewnie tak skoro skierowanie z przychodni masz.
zmykam po młodego i do kumpelki na plociuchy 🙂
do zobaczonka

NIe wiem wlasnie czy my na te darmowe sie jeszcze zalapiemy. Na platne raczej sie nie zdecydujemy - za duzo wydatkow przez ten dom... 🥴

• Mamusia
kozinka napisał(a):
midorada a jakie tam są ceny np. laptopów? bo mąż się zastanawiał ostatnio czy opłaca się żeby ktoś znajomy tam kupił dany model i wysłał do Pl. Jakie są opłaty za takie coś? tak jak z alegro-że przesyłka zależna od wagi,czy dochodzą jakieś dodatkowe opłaty? i nie orientujesz się czy takie rzeczy są tam tańsze?

Ceny sa rozne, w zaleznosci od typu i tego co ma w srodku 😉 Z tego co mi wiadomo sa tansze bo jeszcze jakis czas temu porownywalismy ceny dla mojego brata. Jedyny minus jest taki, ze w zagranicznych komp oprogramowanie jest po angielsku i czasami mozna zainstalowac polski, a czesem nie.