Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ha mówisz masz, tyle co mi napisali że nie wiedzą kiedy będzie dostępne a już jest! właśnie sobie zamówiłam więc beda 3 paczki ale co tam jak się nie dało za jednym razem 😜 🙃

Gdyby ktoś chciał na przyszłośc Maleństwu zamówic
http://www.doz.pl/apteka/p58067-Vita_KD_krople_wyciskane_z_kapsulki_45_szt

Za za nie w swojej aptece płaciłam 38 zł a tu z tym rabatem tylko 16!!! 😮 🤪 🤪
Wit K+D podaje się dzieciom w pierwszych 3 miesiącach życia, od razu zamówiłam 2 paczki! 😉 tylko w aptece trzeba sprawdzic termin ważności żeby się nie okazało że przeterminowane 🙃

Tyssiiaa napisał(a):
no ja jeszcze mam zamiar zamówić te 78 bo też nie drogo wychodzą 😁

ja później wskakuję na rossmana bo tańsze i też sobie chwalę 😉 na sam początek chce lepsze a później zobaczę jak skóra zareaguje, czy nie bedzie uczulenia 😉

• Mamusia
ja ogarnęłam mieszkanie w ekspresowym tempie i czekam teraz na swoich gości 🙂 jak nie tak to tak-od rana cicho bo mąż po nocce,mąż wstał to cicho bo Klaudia poszła spać 🥴 więc wszystko na paluszkach-miotła zamiast odkurzacza 🥴 no,ale jest,efekt widać 🙂 🙂

co do polityki to temat rzeka i też się zgadzam z tym,że nie warto się wykłócać czy przegadywać,ja napisałam tylko że nie jestem zadowolona i podałam jeden z wielu przykładów,co do głosowania-głosowałam 🙂 ale nie na tych którzy rządzą 🥴

• Mamusia
hej hej, ale znowu popisałyście 🙂
wróciłam z plotek ale też nie próżnowałyśmy bo koleżanka uczyła muzyki(póki nie poszła na wychowawczy) a mieliśmy dość trudną prace domową więc nam pomogła 🙂
Emi co do dodatków, ja mam sypialnie ciemną tj meble (mahoń) i mam np turkusowe dodatki ale to zależy kto jakie kolory lubi, ja uwielbiam turkus i pokrewne zieleni.
co do polityki to tak jak Maja pisze, są to dość drażliwe tematy, nawet całe rodziny potrafią się przez to pokłócić i nie odzywać po kilka lat 😁 także lepiej tego nie ruszać 🙂 moim zdaniem i tak obojętnie kto jest przy żłobie jest tak samo 🙂 a czy rządzi partia X czy partia Y to jest zawsze kwestia kasy.poza kulisami i tak wszyscy ze sobą wódkę piją (i to wiem od źródeł bo mamy rodzinę w rządzie) a tylko na wizji ze sobą koty drą. no ale dość o pierdołach ciekawsze są np newsy o gazetce którą kupiła Maja 🙂 dzięki za cynk 🙂
Kozinka co do siusiania to super że trafiasz w porę z nocnikiem, uważam że to już jest początek sukcesu 🙂 także super, oby tak dalej 🙂
Tysia dobrze wiedzieć co można na gardziołko brać, a ja sama z ciekawości się dowiem czy ten cholinex można, bo pewnie się nie pytałaś co?
aha jeszcze jedno, Emi skoro ty jesteś grubas to ja jestem 'uwolnić orkę IV" hihihi 🙂 bo przed ciążą ważyłam 72kg.....masakra ale po porodzie ostro biorę się do roboty 😁

• Mamusia
Niunia jak tam negocjacje w sprawie Karolinki? 🙂
mnie czasem jakby dziecko gniotło w brzuchu 😁 taaaaaaaaaaaka duża jest 😁 😁 😁
mówię mojej młodej-gdzie jest kupa,bo mi śmierdzi,a ta się tak wierciła,że połowę w nocniku,połowę w dywan 😮 ale super,że udało się nam opanować sytuację i mimo smrodku nie ma śladu 🙂 jeszcze tylko perfumka i będzie dobrze 😁

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):

ja później wskakuję na rossmana bo tańsze i też sobie chwalę 😉 na sam początek chce lepsze a później zobaczę jak skóra zareaguje, czy nie bedzie uczulenia 😉

dokładnie te baby dream? siora stosuje i sobie również chwali ja z tego mam wkładki laktacyjne i dla mnie również są ok 🙂 no wlasnie ja też wole lepsze na początek a pozniej się bedzie probowało tych tanszych 😜 dobrze ze przesyłka już jest 😁 widzisz tak jak ja ze wyjezdza z regionalnego a po 5 min sms ze paczka gotowa do odbioru ;D

• Mamusia
to się opłaca te kropelki kiedy podaje się i witaminę K i D,kiedy po 3 miesiącu bodajże odstawia się witaminę K to opłaca się iść do lekarza po receptę na witaminę D bo na receptę kosztuje buteleczka koło 4zł i starcza na jakieś kilka miesięcy stosując 1 kropelkę dziennie 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka moj maluch też mnie gniecie w brzuchu mam wrazenie ,że ma tam mało miejsca bo czuje każdy jego ruch ;D

ja mam czasem tak,że jak się schylę to jakby gniotła,albo jak siedzę,przygarbię się czy coś 😁 no i każdy ruch tez czuję 🙂

kozinka napisał(a):
Niunia jak tam negocjacje w sprawie Karolinki? 🙂

Stanęły w miejscu 😁 co prawda mówię codziennie że będzie Karolinka żeby się przyzwyczajał i chyba są widoczne rezultaty bo już nic nie protestuje tylko się śmieje 😉 ale na bank wytrzyma mnie do samego końca tak jak ja jego z Patrycją i powie że się zgadza dopiero na porodówce 😁 😁

kozinka napisał(a):
to się opłaca te kropelki kiedy podaje się i witaminę K i D,kiedy po 3 miesiącu bodajże odstawia się witaminę K to opłaca się iść do lekarza po receptę na witaminę D bo na receptę kosztuje buteleczka koło 4zł i starcza na jakieś kilka miesięcy stosując 1 kropelkę dziennie 🙂

A mi nic pediatra takiego nie oferowała 😮 😮 kazała kupic tylko D więc kupiłam Vita D i daję do tej pory po 1 kropelce

Tyssiiaa napisał(a):
niunia99 napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):

dokładnie te baby dream? siora stosuje i sobie również chwali ja z tego mam wkładki laktacyjne i dla mnie również są ok 🙂 no wlasnie ja też wole lepsze na początek a pozniej się bedzie probowało tych tanszych 😜 dobrze ze przesyłka już jest 😁 widzisz tak jak ja ze wyjezdza z regionalnego a po 5 min sms ze paczka gotowa do odbioru ;D

Tak Babydream, jak dla mnie są ok, kupujemy je dla Patrycji i jeszcze nigdy żadnego odparzenia nie miała ani uczulenia 😉

A co do magazynu regionalnego to ja dostałam wczoraj o 20 inf że już pierwsza paczka wysłana z regionalnego i do tej pory cisza 😮 ale ja z regionalnego mam prawie 60 km a Ty pewnie na miejscu 😜

Tyssiiaa napisał(a):
patrzecie to:

http://www.blizejciebie.pl/zestawy.html?gclid=CIbyneej0q4CFUFD3wodHSpUBQ

😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲

Ja z pampersów Belli w ogóle zadowolona nie byłam. jak dla mnie sztywne strasznie 😮
ale promocje niezłe 😉