Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja Kochane ugotowałam już produkty na sałatkę warzywną 🙂, ostatnio ciąglę bym ją jadła 🙂
Byłam też we wszystko po 5 zł i kupiłam pełno sztucznych kolorowych tulipanków do dekoracji przed dom 🙂
No a teraz dopiero zabieram się za obiad 😮

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
A ja Kochane ugotowałam już produkty na sałatkę warzywną 🙂, ostatnio ciąglę bym ją jadła 🙂
Byłam też we wszystko po 5 zł i kupiłam pełno sztucznych kolorowych tulipanków do dekoracji przed dom 🙂

za mną chodzi też ta sałatka 🙂
muszę sie wybrać do takiego sklepu,bo jest ich kilka a można fajne rzeczy za kilka zł kupić 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):

muszę sie wybrać do takiego sklepu,bo jest ich kilka a można fajne rzeczy za kilka zł kupić 🙂

Ja muszę ostatnio ją zrobić przynajmiej raz w tyg. ale bez groszku tylko z kukurydza 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):

nie lubisz? ja uwielbiam 🙂 ale do sałatki konserwowy musi być,a bardziej lubię świeży mrożony 🙃
Ja muszę ostatnio ją zrobić przynajmiej raz w tyg. ale bez groszku tylko z kukurydza 🙂

• Mamusia
midorada napisał(a):
Hejka,

Wy o tej glukozie, a ja w ogole tego nie bede miala... 😞 😞 Musze poczytac no co i po co to dokladnie jest.
Ja niedawno zwleklam sie z wyrka. Glowa nadal boli 😞 Wyglada mi to na migrenowy bol, bo jest tylko po jednej stronie. Poki co zaczne od wody i jedzenia - moze jestem odwodniona, albo jesc mi sie chce (oczywiscie fizycznie w ogole nie czuje glodu, ale moze jednak potrzebuje kalorii). A jak nie przejdzie to siegne bo tablety, choc chcialabym ich uniknac 🤢 🤢 Naprawde juz nie pamietam kiedy ostatnio tak mnie glowa bolala. Moze cisnienie skacze na dworzu. Wczoraj tak ladnie bylo dzis znow pochmurnie...

Ja tez nie bede miala badania obciazenia glukoza bo tu sie robi jak kobieta bardzo duzo tyje od poczatku ciazy. Co kraj to obyczaj.

Wlasnie wrocilam od fryzjerki, robilam sobie kolor w koncu bo samejk mi sie nie chcialo robic 😜 😉

• Mamusia
Ciezko mi cokolwiek stwierdzic, bo nie mam przed czami norm i Twoich wynikow... Ogolnie jesli tylko wynik po godzinie wyszedl nieprawidlowy, to nie powinno sie diagnozowac cukrzycy...
Cukrzyce diagnozuje sie jesli wynik zarowno po 1 jak i po 2 jest zawyzony...

Zaleznie od ginekologa moze stw. ze nie potrzeba dalszej diagnostyki, albo ze test nalezy powtorzyc....

A wiecie co tak dzisiaj sie zastanawialam i poszperalam w notatkach, zeby sie upewnic... 🙂 i nie powinno sie wprowadzac jakiejkolwiek diety przed badaniem na cukrzyce...Powinno sie odzywiac tak jak caly czas... jedynie co, no to badanie powinno byc 8-12h po zjedzeniu ostatniego posilku.

• Mamusia
Ja bym osobiscie sie nie czepiala, bo tragedii nie ma jesli chodzi o te pierwsza godzine... ale druga tez blisko normy..
Ogolnie wdrozylabym sobie diete.. niekoniecznie, tak restrykcyjna jak przy cukrzycy, ale zblizona.. no i niestety ograniczylabym slodycze...

Ale to moje zdanie.. gin moze sie zapatrywac inaczej...

• Mamusia
Tysia to w koncu ok ta glukoza czy nie?

Co to to badanie wassermana? Kurwa ja tu zadnych badan nie mam ani toxo ani tego wassermana ani glukozy 🥴 🥴 🥴 Za tydzien do ginki, musze ja zapytac o ten bol brzucha.

Czy wam tez sie tak brzuch napina i ciagnie przy chodzeniu? Ja na normalny spacer wyjsc nei moge bo muse isc jak jakas babulenka po jakims czasie bo tak mnie boli szczegolnie w okolicach pepka 🤢 Wczoraj bylam na wiekszych zakup[ach i myslalam ze sie porycze bo ani wsiasc ani wysiasc z samochodu a kosc ogonowa mnei do do dzisiaj boli.

Ide sioe walnac do wanny,

• Mamusia
Wiola wydaje mi się ,że ok chociaż po godzinie mam lekko zawizony do 180 musi byc a ja mam 186 ale w wiekszości ,żeby stwierdzić cukrzyce bierze sie na czo i po 2 h wynik wiec te mam w normie w srode do ginka idę to się dowiem i albo się uspokoje albo i nie 😜

brzuch ja mam cały czas twardy i normalnie czuje jak dotykam Adasia przez brzuch może to dziwne ale czuje jakbym miała taką cienką skórę i go czuła 😮 wiec też nie wiem co mam z tym brzuchem bo wszystko jest ok. fryzjerka była u nas w środe i mówiła ze ona przez całą ciąże miała twardy brzuch z tym ze ona chuda jak patyczniak 😜

• Mamusia
hej 🙂co do glukozy ja mialam przed wypiciem 78 po 1szej godz 156 a po drugiej 127 i lekarz powiedzial ze wynik super 🙂Tysia najwazniejsze ze przy drugim pobraniu poziom cukru spada to jest celem tego badania 🙂u mnie dzis kapusniak mama zrobila 🙂mnie tez tak ciagnie ten brzuch ze jutro postanowilam leżeć cały dzień 🙂