Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aneta zaczyna robić się niebezpiecznie, czym prędzej się wyprowadzajcie z tego miasta jak najdalej. Mam nadzieję że Twój Adam szybko wróci do zdrowia i nic poważniejszego mu się nie stało. Teraz było pobicie, nie wiadomo co może być następne, nie ma co ryzykować.

Moja Hania dostała jakiejś wysypki na główce 😞 wczoraj robiłam jej masaż i chyba od oliwki dostała wysypki są to takie czerwone krostki z tak jakby pęcherzykami-tak to wygląda.
Moja Hania już ma akt urodzenia, wczoraj mąż formalności załatwiał.

Maja Twoja Pola leni się coś 🙂

Aniu ja mam podobnie z tymi dreszczami niby ciepło gorączki nie mam a czasem robi mi się zimno i dreszcze. Podobno to przez anemię, więc łykam ascofer.

• Mamusia
Aneta kochanie będzie dobrze 😘 😘 już tyle przeszliście że i teraz dacie radę tylko musicie uciekać 🥴
midorada Adaś jak zasypia to też ma taki oddech 😉
Nenia małe czerwone krosteczki jakby pęcherzyki to pewnie potówki-pojawiają się wszędzie,mojemu ciągle wychodzą,bo spocony bo mamy saune w domu 😠

• Mamusia
cześć dziewczyny.
ledwo żyję..kolejna nocka w plecy..młodego na bank coś boli w nocy ale daliśmy mu te kropelki na kolki i nadal się prężył i płakał około godz.non stop...Dorota Ciebie martwi oddech niespokojny a ja się martwię bo jak on płacze to się na chwilę "zawiesza" tj wstrzymuje oddech na kilka sekund i jest na bezdechu i to mnie martwi i boję się czy nic mu się nie dzieje czy nie stanie. 🤨 🤨 🤨

Aneta...wierzyć mi się nie chce, to co czytam to normalnie jak z jakiegoś filmu gangsterskiego aż się wierzyć nie chce że to u nas takie rzeczy.....biedny Adam, szybkiego powrotu do zdrowia a Ty pakuj walizy i wpadajcie do trójmiasta 🙂 razem sobie po bulwarku z wóziami pobrykamy 😁

młody teraz śpi a ja nawet nie wiem za co się zabrać....chyba wezmę prysznic bo potem nie będzie okazji

miłego dzionka 😘

• Mamusia
Kocik jak Mati sie zanosi to szybkim rucjem dmuchnij mu w buzie zeby sie nie udusil moja siora tak robila jak Emilka zqnosila sie płaczem przy kolkach a moze ma kolki? Udaj sie do pediatry i porozmawiaj o problemie niech sie bidula nie meczy a Wy razem z nim.. 😞
Dorotka mój tez nierowno oddycha to normalne u noworodkow...
Nenia jesli to oliwka nivea to odstaw i przejdz na bambino u nas tez byla wysypka ale na polikach od oliwki 🤢
Pooooooolcia c\'mon bejbe 😁 We waiting 😁

• Mamusia
dzien dobry..
dziekuje Wam za wsparcie jestescie kochane 😘 😘
wynosimy sie stad jeszcze ogladalam wczoraj mieszkania w krakowie ale trojmiasto tez przejże zaraz..chodzi mi o to zeby przeniesc sie w takie miejsce ze jak cos otworzymy jakis interes to zebysmy nie musieli sie zaraz zamykac bo łodź to jakas tragedia dla interesów...

• Mamusia
Anett napisał(a):
dzien dobry..
dziekuje Wam za wsparcie jestescie kochane 😘 😘
wynosimy sie stad jeszcze ogladalam wczoraj mieszkania w krakowie ale trojmiasto tez przejże zaraz..chodzi mi o to zeby przeniesc sie w takie miejsce ze jak cos otworzymy jakis interes to zebysmy nie musieli sie zaraz zamykac bo łodź to jakas tragedia dla interesów...

no na pewno, a w trójmieście fajnie na sezon się otworzyć no pod warunkiem że nie będzie takiego lata jak w zeszłym roku 😮 😮 😮bo ludzie na pewno nieźle potracili...

Justyna, rozmawialiśmy już z pediatrą no i mówiła że niewykluczone że to kolki a dziś w nocy próbowaliśmy infacolu i nic nie dało...płakał przez godz i tylko słychać było jak mu w bebechach lata w trakcie jedzenia i po.... 😞 dziś Marek dokupił dicoflor i zobaczymy co maluszek na to....a w przychodni wizyte mam dopiero na 4.07....takie u nas zajebiste terminy.....

• Mamusia
Dzien Dobry

Moje cyce dalej zranione ale walcze walcze i walcze dalej......
Mój Mały jak Pirania sie wsysa w cyce i umieram z bólu,
nakładki nie pomagaja już je dostawiłam i daje mu same cyce,
niech sie dzieje wola nieba 😮 🤢 moze jeszcze pare dni wytrzymam zobacze...
Dzisiaj zaliczylismy zakupy w realu a Małym
i tak Olaf spi ze nie wyciagalam go z nosidelka niech spi dalej 🙂

Anett to straszne co piszesz dobrze ze Adam z tego wyjdzie , gnoje mogły go zabić 🤨 uciekajcie z Łodzi jak napredzej bo nie dadzą Wam spokoju 🥴
Kozinka wspolczuje upałów w domu, ja mam fajnie bo mam okna w cieniu ale u tescia to byla jakas masakra 8pietro i caly czas slonce 🤨
Emi super sesja Malego 🙂
Kocik wspolczuje nieprzespanych nocek i Twojemu Maluszkowi, pewnie te kolki go męczą
Pola wychodź juz do Nas 😁
Dorota jeszcze raz gratki 🙂

• Mamusia
No wlasnie Anetka dobre pytanie zadalas, bo ja z kolei dalabym se glowe odciac, ze Dominik sie do nas usmiecha. 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Czytalam jednak na necie, ze swiadome usmiechy zaczynaja sie pojawiac dopiero od 6go tyg. 🤢 🤢 Ale skoro mi sie wydawalo, ze Maly sie usmiecha i mojemu mezowi tez, to chyba cos w tym musi byc!!! 😆 😆 😆 😆 😆

Dziewczeta, otworzylam "czerwcoweczki" na "mamusie.net". Mimo to czekamy jeszcze na Majeczke.
Majka, Majka, Majka a wlasciwie Pola, Pola, Pola 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Dzieki dziewczeta za info o oddychaniu. Jestem juz troche spokojniejsza. Zreszta Maly tak jakby mniej sapal i ciezko oddychal minionej nocy. Ale czasami n serio strasznie to brzmi. I jak placze to ma taki sam bezdech jak u Kocika Matiego. 😮 😮 😮 😮 😲 😲 😲 Bede wiec dmuchac jak Tysia poleca. 😉

U mnie dzis bardzo cieplo 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Czyzby to dlugo oczekiwane lato sie zaczelo??? 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 Mimo to ciezko jest ocenic i zdecydowac w co ubrac dziecko 🥴 🥴 🥴 🥴 🥴

Trzymajcie sie laseczki!

• Mamusia
Hej
ja dzis caly dzien z mala w domu siedze moja biedna dostala katar i ciagle jej charczy w nosku odciagam jej gruszka te gluty ale mam zamiar fride kupic bo gruszka malo daje a Ania tego nie cierpi i drze sie na calego do tego mamy problem z ulewaniem co chwile jej sie ulewa i jeszcze chwila nie bede miala ja w co ubierac. Marudna sie zrobila dzisiaj a ja sama bylam bo Sebastian poszedl pierwszy dzien do pracy po urlopie. Jestem niewyspana i zmeczona.
Cyce bola i stwierdzilam ze najchetniej przeszlabym wylacznie na mm ale ze wzgledu na Anie bede ja karmic piersia jak dlugo dam rade.
Teraz tatus zajmuje sie corka a ja mam zamiar troche odpoczac i zjesc jagodzianke....

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Mam pytanie do mama które mają dziewczynki, jak dbacie o okolice intymne swoich pociech? Pytam czy jakoś szczególnie myjecie pomiędzy wargami sromowymi?

Dziś moje dziecko mnie obsrało i obsikało 😁 Łobuziara

co do mycia to ja jak zmieniam jej obesrana pieluche to obmywam ja woda i przecieram okolice intymne sama woda i wacikiem. Moja ma lekko odpazona pupe wiec smaruje jej specjalna mascia.

• Mamusia
ja przy bezdechu też dmucham w buzię 🙂
co do mycia okolic intymnych dziewczynek to chyba jakoś szczególnie nic się nie robi tylko pamiętaj o tym,by przemywając zaczynać od góry do dołu 🙂 czyli jakby to powiedzieć-zaczynasz od pipki w stronę pupci 🙂 to tak żeby ewentualny brudek wymywać a nie zagarniać do środka,żeby nie było stanów zapalnych 🙂

• Mamusia
co do odparzeń to u mnie w przypadku i Klaudii kiedy była malutka jak i teraz u Adasia to jak (w pierwszych dniach życia) zdarzały się ciągłe odparzenia mimo częstych zmian pieluch to takie maści jaki linomag itd nie zdawały egzaminu a jak posmarowałam zwykłą oliwką to zaraz były efekty 🙂 i mój się teraz już prawie nie odparza wogóle 😉

• Mamusia
ooo kur... ile?? 😁 to prawie tyle ile Adas teraz ma 😁 hahahaha chyba raczej cesarka poszła bo nie sądze ,żeby poszła dołem :O

Aneta mały świadomie zaczyna się dopiero teraz śmiać zaczepia gada po swojemu i jak się do niego mówi to słucha i się uśmiecha chociaz jeszcze pewnie nie tak świadomie jakby mi się wydawało 🙂 ale wczesniej też się uśmiechał ale sam z siebie gdy jeszcze nie reagował na moją mowę 😁

• Mamusia
Maja kiedy Pola bedzie chciala to sama na swiat przyjdzie - my cierpliwie czekamy. 😘 😘
Aneta dobrze, ze macie ochrone policji. Jesli mozesz to napisz mi na czym ona polega? Czy to znaczy, ze oni chodza za Wami jak bodyguards? 🤪 Tak szczerze mowiac, nie mam pojecia.. ☺️ ☺️ ☺️ Jak Adam sie czuje? Domyslam sie, ze jest juz w domu i pewnie na lekach przeciwbolowych... 😞 😞 Ja nie wiem Anetka co tam w tej waszej Lodzi sie dzieje, ale z tego co piszesz to nie za dobrze... 😮 😮
Marsjanka gratulacje dla Ciebie i Maluszka. Fajny slodki ciezar w brzuchu nosilas 😉 Najwazniejsze jednak, ze malenstwo jest zdrowe, oby sie dobrze chowalo. 🙂

Spijcie dobrze (w ogole byscie choc troche pospaly 😉)