Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam wszystkie mamcie z rana 🙂 piekna pogoda za oknem wiec zaraz smigamy na spacerek przed poludniem 😎 dziewczyny piszecie o kroplach na kolke wiec sie dolocze i zapytam 😜 czy uzywa ktoras z was DELICOL bo mezul w aptece takie tylko dostal (innych podobno jeszcze nie moze) a malej nie pomagaja 😞
co do czapki to ja malej opaski kupilam i zakladam co by uszka osloniete miala 😁

• Mamusia
Nenia to jest tak zwana sapka niemowleca Moja tez to miala i Adas od Tysi tez mial.

A o herbatce tez nie mam pojecia 🤔

My mamy opaske na uszka nie raz jak wierzga raczkami to na szyje jej spadnie 🙃 ruchliwe to Moje dziecko. 🤪

• Mamusia
Dzien dobry 🙂
Ja z tym zgrubieniem pod sutkiem u małego dzwoniłam do ośrodka i po 16 mam przyjsc lekarka obejrzy to w razie co.

Dzis fajna pogoda slo0neczko swieci a chlodniej troszke wiec za5raz idziemy na spacerek.

Nie mam pomysłu na obiad sama nie wiem co bym jadła 😮

• Mamusia
cześć dziewczyny.

my dziś po tragicznie spędzonej nocy....maluszka tak męczyły kolki że aż do teraz mam łzy w oczach 😞 tak bidulek płakał i tak cierpiał ze ja płakałam razem z nim że nic nie mogę mu pomóc....dobrze że w środę idziemy do lekarza to się jeszcze popytam bo tak to serce mi chyba pęknie jak będzie tak dalej 😞
teraz słoneczko moje śpi spokojnie....ale w nocy.... 😞 a przecież prawie nic nie jem...muszę wypróbować inne krople na kolki bo ten infacol coś nie bardzo nam pomaga 😞

miłego dzionka kochane 😉

• Mamusia
no właśnie te kolki sa okropne 😞 praktycznie nic nie jesteś w stanie zrobić by ulżyć 😞 ja nosiłam,masowałam,kąpałam w ciepłej wodzie i wszystko inne...no nic nie pomagało,tak,że wiem przez co przechodzisz 🥴
Maja dopingujemy Cię z moimi maluchami 😉
jak dziecko podnosi mocno główkę to znaczy,że może być coś nie tak? ja też słyszałam,że to znaczy,że silne dziecko jest,w sumie Adaś jest silniejszy od Klaudii jak była w jego wieku,bo i większy,ale główkę podnosi od urodzenia,jak go zawierci w brzuszku albo coś a trzymam go w pionie to tak potrafi zerwać główkę że trudno go utrzymać 😮 myślałam,że to przez to że chłop jak dąb z niego i nigdy bym nie wpadła na to,że może być coś nie tak z tym 😮
sandra może się wypowie bardziej,bo ja zdębiałam jak Kasia napisała o tym,bo mój jak podniesie główkę to potrafi nawet koło minuty ją trzymać kręcąc przy tym i oglądając wszystko nawet w boki 😉 i nie wiem teraz czy to normalne czy nie 😮
no ale byłam u pediatry to nic nie mówiła żeby coś nie grało ale ona go widziała tylko chwilkę i nie widziała tego co w domu wyczynia z tą główką,bo jeszcze troszkę i sam w pionie utrzyma swoją główkę 😜

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
ja wczoraj odciagnelam z obydwoch piersi 125ml teraz nie wiem to dosyc czy malo jak z obydwoch?

wogole to dzien dobry zapowiada sie dzis upal

Kasiu ja tyle też odciągam w dzień wiec mysle ,że starczy w zupełnosci małe dzieci mówiła połozna ze jedzą 30-70 a mój od początku po 125 jadł i wiecej...

Nenia mój też zarłok czasem wypije 150 i potem jeszcze beczy i daje mu cyca i z 20 minut jeszcze ssie... a co do sapania to moze ma sapke?? mój tez charczy nosem a nie ma katarku no i sapke ma niby to normalne co 2/3 noworodek to ma wiec nic strasznego dodatkowo gorąco to tez ciezej sie oddycha 🤪

• Mamusia
Dziwna ta lekarka bo jak była u nas pediatra zaraz po urodzeniu czyli w czwartek urodziłam ona przyszłaq w poniedziałek i połozyła go na brzuszku widziała ,że podnosi się mówi ze silny chłopak i ,że podnosi jak dziecko 2 miesieczne zresztą tak jak Kozinka mówi czasem jak głową zakiwa to cieżko utrzymać Adaś już pewnie tą glowkę trzyma a jak biode go na brzuch to zaczyna fajnie pełzać 😁

Vercia mój Adaś cały czas ma mini sapkę 😜

• Mamusia
Kocik napisał(a):
cześć dziewczyny.

my dziś po tragicznie spędzonej nocy....maluszka tak męczyły kolki że aż do teraz mam łzy w oczach 😞 tak bidulek płakał i tak cierpiał ze ja płakałam razem z nim że nic nie mogę mu pomóc....dobrze że w środę idziemy do lekarza to się jeszcze popytam bo tak to serce mi chyba pęknie jak będzie tak dalej 😞
teraz słoneczko moje śpi spokojnie....ale w nocy.... 😞 a przecież prawie nic nie jem...muszę wypróbować inne krople na kolki bo ten infacol coś nie bardzo nam pomaga 😞

miłego dzionka kochane 😉

A próbowałaś takich rurek do odprowadzania gazów ( katatorek to się chyba zwie) moja siostra używała i małej kolki jak ręka odjął. Można to kupić w aptece.

• Mamusia
Hejka,

Kocik straszne, ze Twoj Mati tak cierpi. 😞 😞 😞 😞 😞 Moj tez ma kolki, ale nie az tak drastyczne. Dobrze, ze napisalas o tym infocol. Zastanowie sie teraz dwa razy czy mojemu to podac. Z drugiej strony, chyba w przypadku tych kropelek bylo napisane, ze dzialanie sie zauwaza po kilku dniach stosowania. Czytalam opinie na temat tych kropelek i sa naprawde baaaardzo. rozne 🥴 🥴 🥴 🥴

Dziewczyny co Wy tak tuczycie swoje dzieci i wmawiacie sobie, ze sa glodne i niedojadaja?? 😉 😉 😉 Moze warto sprawdzic najpierw przyrost wagi, bo przeciez jesli jest prawidlowy to nie ma sensu podawac dziecku sztuczne mleko... 😉 Ja nie mam pojecia ile zjada moj maly, ale niezly z niego klops (czuc w rekach 😜) wiec wnosze, ze jest ok. Poza tym ostatnio wazyl ok400g wiecej, a ile ma teraz to sie dzis okaze. Przypuszczam, ze 0,5 kg mu przybylo przez ostatnie 2 tyg. 😁 😁

Trzymajcie sie mamcie, trzymaj sie Polciu i Maju 😘 😘 😘

• Mamusia
Sprobuj ten Sab Simplex...
Katator tez jest fajny, z tymze ja raczej nie polecam ciaglego stosowania... bo to nic przyjemnego z rura w dupsku siedziec 🙂
A powaznie, to im radziej sie stosuje cokolwiek doodbytniczo tym lepiej... dlatego tez oschodzi sie od mierzenia np. temp w pupie u dzieci...

A co do glowki ;/ Ciezko stwierdzic...Dzieci maja na poczatku dosc silny odruch glowki i mocno ja trzymaja. Pozniej moze to ulec oslabieniu... Od jakiegos "czasu" zrobila sie wsrod pediatrow "moda" na napiecia wiotkosci itp. i czesto pediatrzy zbyt szybko kieruja maluchy do neurologa... ale z drugiej strony to ciezko okreslic ten momen, kiedy cos jest fizjologia, a zawszelepiej sprawdzic niz zanidbac...Choc jak dla mnie zdecydowanie za wczesnie..
ja mowie tu o okresach czasowych 2-3 miesiace skonczone u malucha..;

• Mamusia
o tych rurkach słyszałam i tam gdzie akurat pytałam nie mieli. wysłałam Marka po inne kropelki, no coś musi w końcu zadziałać....
dziś w dzień spokojnie, nawet poleżał sobie w łóżeczku i pooglądał świat 🙂 a ja mogłam poprasować
a te Sab simplex o których Sandra piszesz to trzeba z Niemiec ściągnąć tak? bo w naszych aptekach tego nie ma? zresztą Marek jak będzie to się spyta.

Maju trzymajcie się z Polcią 😘

• Mamusia
Lea piękna ksiezniczka 🙂 my chrzciny 22 lipca 🙂 ja wole odciagac i dawalac swoje niz sxtuczne bo maly w 4tyg przybral 1.9kg wiec w
Zupelnosci moje starczy 😁
Aga a mozr Bobotic? U nas sprawdza sie rewelacyjnie maly takie kupy wali. ze hohoho sprobuj naprawdę pomaga mi polecala kumpela i sa super no i sprobuj dawać zwykla przegotowana wode 🙂

• Mamusia
co do chrztu my bedziemy chrzcic we wrzesniu chcialabym 15 wrzesnia w 5 rocznice naszego slubu i jutro bedziemy gadac z proboszczem by nam pozwolil zrobic 15 bo to bedzie sobota a u nas w parafi chrzcza w niedziele wiec trzymajcie kciuki bysmy doszli do porozumienia 🙂

Przyjechala dzis moja mama posiedziala moze z 2 godz i gdzies polazla a tak sie doczekac wnusi nie mogla i zamiast sie nia nacieszyc to gdzies lazi 😠 😠 😠 wkurzyla nas a jutro z rana planuje jechac do domu do taty pozalatwiac jakies sprawy i jak najszybciej chce stamtad wracac do tego mieszkania gdzie teraz mieszka. Ja tez chcialam z nia posiedziec ale widze ma ona nas w dupie bo woli lazic i sie chwalic jaka ma super wnusie i sratatatata 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Witajcie 🙂
jaki ukrop nie ma czym oddychac ..nawet nie mam czasu do Was zajrzeć bo teraz mam cały etat latam nad dzieckiem,robie obiady kolacje,sprzatam jeszcze 4 razy z psami wychodze..Adam w srode na zdjecie szwow ale noga go boli bo jest miesien naderwany i ledwo chodzi ,rozumiem go i mu wspolczuje ale chodze i bluznie pod nosem bo jestem wyczerpana 🥴
my chrzciny za rok w maju teraz nie ma na to czasu...szukamy tego mieszkania do wynajecia i wkurza mnie fakt ze malo jest osob prywatnych wszystko przez biuro nieruchomosci trzeba zalatwiac i teraz jak znajdziemy mieszkanie za 2 tys to tyle samo trzeba prowizji odprowadzic do biura troszke przesada 🤢 za dwa tygodnie chcemy odwiedzic trzy miasta ktore nas interesuja i podjac decyzje gdzie sie przeniesiemy tylko czekamy az Adama mama wroci z sanatorium zeby z malym zostala....