Skocz do zawartości

Pogaduchy:) | Forum o ciąży

skorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jak mi sie nudziło tak strasznie na poczatku wakacji to wyhaftowałam dla dziecka obrazek. Wstawie go to sobie zobaczysz 🙂 [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/4f89d1d3e429edce65af66c59e1a4253.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
naczytałam sie tu na forum ze orgazm powoduje skurcze macicy ,a nasienie meskie -wczesniejszy poród że mi sie odechcialo narazie 😞 ja zrobie dzis schab w sosie pieczarkowo-koperkowym-przepis własny (zawsze robilam z natka pietruszki )
i ziemniaczki do tego,ale czekam bo mój wróci o 18.30

• Mamusia
mama dzownila do mnie, jakis torbiel ma w intymnym miejscu i beda jej wycinac , boi sie i do mnie dzwonila ze chyba nie pojdzie 😞 oj ta mama moja,troche jej przemówilam do rozsadku!!!
a co do netu, to nie wiem co bym zrobila bez niego, jak sie obudze to juz kompa wczanczam, a jak nie mialam tydzien bo byl w naprawie to koszmar był.
To chyba poczatki uzaleznienia 😞

• Mamusia
wiesz my jestesmy troche bardziej moze obeznane i jak lekarz mówi ze trzeba to trzeba, a moja mama troche starej daty chyba i sie boi, i mówi ze sobie bedzie przykladac szałwią i jakas mascia to jej zejdzie 😞 nie mozna jej nic powiedziec bo wie najlepiej, wkurzylam sie na nia , i powiedzialam ze to jej decyzja ,i zeby potem nie dzwonila do mnie ze jest jeszcze gorzej .UPARCIUCH Z NIEJ

Hej dziewczyny!!
nie dawno z mężem dowiedzieliśmy się ze będziemy rodzicami, wielka radość i szczęście. Poszłam więc do gina i owszem wyszło że jestem w 6tc 🙂 ale podczas badani USG lekarz powiedział że mój pęcherzyk jest spłaszczony, zapytałam czy to coś groźnego (to moja pierwsza ciąża) ale powiedział że wiecej powie za dwa tyg przy nastepnej wizycie i ze mam się nie stresować i wypoczywać i przepisał mi duphaston 2x1 tabletce, przeczytałam że duphaston stosuje się min. przy zagrożeniach poronieniem, czyli mogę poronić? a może chodzi o zwiększenie progesteronu? zęby dzidzia mogł sie dobrze rozwijać? bardzo się o moją kruszynkę tak się cieszylimśy 😞 czy któraś z was miała spłaszczony pęcherzyk a potem wszystko było ok?
pozdrawiam

• Mamusia
Witaj lajsoka. Ciezko mi powiedziec cokolwiek na ten temat. Nawet w gazetach nie czytałam o takim przypadku. Twój lekarz ma racje on ci przed 8 tyg ciazy nic nie moze powiedziec. Moj tez nie chciał za duzo mówic jak do niego poszłam w 6 tyg ciazy. Poczekaj i badz dobrej mysli.

• Mamusia
łajsoka Ja tez nie za bardzo Ci powiem, chociaz tez bylam w ciazy zagrozonej, ale u mnie pojawiły sie krwawienia,duphaston i lezenie, Ty tez odpoczywaj lepiej badz w domu jak mozesz, kazał Ci przyjsc za 2 tyg. bo jeszcze zarodka pewnie nie widac, czasem jest tak ze pojawia sie sam pecherzyk i zostaje pusty, potem wydala sie jakos sam z organizmu mamy,ale sie nie martw na zapas,mnie lekarze straszyli ze płod moze byc martwy i jeszcze inne glupoty gadali, a teraz juz w II trym jestem i dzidzia sie rozwija.Takze glowa do góry

• Mamusia
hej

łajsoka - ja również zgadzam się z dziewczynami. Trzymam za was kciuki !

Dodi
- narobiłaś mi takiego smaka tym schabem z sosem... ehhhh :P uduszę :P Chipsami zresztą też i poprosiłam narzeczonego żeby mi je przywiózł :P Nie powinno się jeść, ale nie mogę się im dziś oprzeć.

Skórka
- masz niezły talencik 🙂

Dodam, że sama mam torbielowatość jajników od dłuższego czasu, ale są to malutkie pęcherzyki na jajnikach, przez to że miałam bardzooooo nieregularne miesiączki od samego początku. Leczyłam się na to luteiną, którą zresztą teraz też zażywam, ale w innym celu.

Hej Mamuski niezla lekture mi tu zostawilyscie :P
ja wlasnie zjadlam pizze i siedze sobie jutro do domu :P ech tez mi sie zachcialo jechac 260km do dublina pozniej 70km do tego domu gdzie na noc zostajemy i jutro kolejne 250 do domu :P
ale odwiedzilam kolezanki i sie cieszyly tak bardzo 🙂 🙂 🙂 🙂
ja czuje sie lepiej urosept pomogl jak widac 🙂