Skocz do zawartości

Mała czarna, bezkofeinowa ;) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie, co do kawy to pytałam nie jednego lekarza i powiedział mi tak,ze dwie małe kawki normalne dziecku nie zaszkodza ale jest jeden warunek aby nie pic ich z mlekiem, chodze do dosyc mądrego lekarza, także wydaje mi sie,ze jezeli picie kawy w ciązy było by szkodliwe powiedział by mi ma duzy staz pracy dlatego zaufałam jemu i pozwalam sobie na kawke lub dwie dziennie oczywiście nie wiecej 🙂

Dziewczyny ja codziennie rano piję kawę rozpuszczalną z płaskiej łyżeczki, z mlekiem.
Na początku ciąży męczyły mnie bóle głowy i lekarka powiedziała mi,że w takich sytuacjach mam wypić małą kawę lub szklankę coli! I wiecie co ? Pomogło 🙂
Tyle,że ja jestem z natury niskociśnieniowcem i nawet teraz potrafię mieć 90/45 czasem niższe.A leków,które przed ciążą brałam nie mogę teraz.
Myślę,że jedna mała kawa nie zaszkodzi-czytałam,że nawet 2 można,ale małe

• Mamusia
Shine, witamy w klubie, ja mam tak samo hipotonię i dlatego jak przy 1 badaniach wyszło mi 130/70 to się przeraziłam a lekarka, że wszystko jest ok a ze mnie lało i ręce się trzęsły. Mówię że mam hipotonię a ta chyba nawet nie wiedziała o czym mówię 🤔

• Mamusia
Piję kawkę na śniadanko taką caffe-latte,i jak się zdarzy po południu jakaś kawka u koleżanki lub z mężem jak akurat jest w domku,mam niskie ciśnienie i tylko to prowadzi mnie przez życie,jestem w ciąży a nie na skazaniu.Już i tak z dniem wykonania testu przestałam palić,piwko w sobotę ze znajomymi też odpada,więc na kawkę sobie pozwolę:P

• Mamusia
Ja pije i kofeinową i bezkofinową. Kofeinową b.rzadko w porównaniu do stanu przed ciąży , bo raz dziennie lub raz na dwa dni.A wczesniej wypijałam po 3 dzienie.koleżanka lekarka jest w ciązy i tez pije zwykłą, a bezkofeinową możesz moim zdaniem.ale tez bym piła z umiarem 🙂 Noi polecam Inkę:laugh:

• Mamusia
I jak zwykle zgadzam sie z Magherią. Piwko poszło w kąt, redbule też...Kawa latte nie 🙂 Lekarze uważaja,że jedna kawa na dzień nie szkodzi w ciąży, a czasami, właśnie na niskie ciśnienie wrecz jest wskazana 🙂
A propos hipotonii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipotonia

• Mamusia
Ciekawe dlaczego z mlekiem nie wolno..hihi 🙂
Wiem,ze za duza ilosc mleka w ostatnim trymestrze moze miec wplyw na skaze bialkowa u niemowlecia ale DUZA ILOSC a nie tyle co do kawy:laugh:
ja pje 2 dziennie normalne z kofeina i z mlekiem!! jestem niskocisnieniowcem wiec nie zaszkodzi 🙂) lekarz powiedzial,ze dopuszczalne sa nawet 3 dziennie ale nie mocne. Pepsi tez pije i tez wolno w normalnych ilosciach a nie litr czy wiecej dziennie.

Pilam ricore taka bezkofinowa i mialam ogromne bole brzuch po niej- wiec ja odstawilam, nie polecam.

• Mamusia
ja jak się dowiedziałam o ciąży to zaraz odstawiłam kawę, papierosy i piwko. I nawet mnie do tego nie ciągnie a nawet wręcz przeciwnie gdy poczuję zapach kawy lub papierosów to mnie odrzuca. A co do coca-coli to podobnie jak paula nie pzepadałam za nią a terz mam straszną ochotę na wszystkie napoje gazowane 😞 Dlatego raz na jakiś czas pozwalam sobie 3 łyczki coca-coli a dziś to chyba ze 4 czklanki wypiłam napoju gazowanego ☺️

• Mamusia
Ja przed ciążą piłam dużo kawy. Kilka filiżanek dziennie takiej z ekspresu ale z mleczkiem. A od początku ciąży nie piłam prawie wcale. Raz w tygodniu to max. Ale pytałam o to panią dr powiedziała że dwie dziennie z dużą ilością mleka mogę pić. Ale kupiłam sobie CARO bezkofeinową i teraz sobie piję taką.
A co do picia mleka w ciąży w dużych ilościach to położna powiedziała ze to w żaden sposób nie może wpłynąć na skazę białkową u dziecka. Dopiero po porodzie nie można tak dużo mleka bo dopiero wtedy ma to wpływ.

• Mamusia
hej ciążóweczki 🙂ja także piję kawusię rano śniadaniowa z dodatkiem kofeiny ale to jakies 10%.czasem z mlekiem czasem baz 🙂zależy jak mnie najdzie.ale z kofeina tez piję.podobno parzona jest słabsza niż rozpuszczalna .zreszta od jakiegos czasu bardziej mi smakuje.pije ją bez mleka.dziwne bo przy synku w ciąży nie mogłam wogóle na kawę patrzeć.ja ogólnie lubię coca cole ale przed ciążą nie piłam czesto a teraz!!!!masakra raz na 2-3 dni muszę jej łyknąć bo mnie aż trzęsie.raz kupiłam sobie 2 litry-myślę będzie na dłużej.nawet nie wiem kiedy była pusta butelka...dlatego wolę kupic 0.5 litra...bezpieczniej dla dzidzi.co do piwka to też lubie jego smak,zwłaszcza latem i koniecznie musi byc gorzkie.bez soku.piłam już pare razy bezalkoholowe ale to nie to.choc zachcianke zabija 🙂polecam lecha bezalkoholowego 0.3l.bo karmi odpada!!w sumie dobrze jest od czasu do czasu wypić małe bezalkoholowe bo poprawia laktacje.a co do picia herbatki z mlekiem tzw.bawarki to jeszcze w tej ciązy nie piłam ale też poprawia laktacje.ale lepiej sie nie zmuszac jesli nie smakuje.przy synku piłam 🙂ale sie rozpisałam....