Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Suuperbaba zgadzam sie suienki to na tydzien dwa przed bo nie wiadomo jak sie bedzie roslo!
moja przyjaciolka ma slub 15tego sierpnia czyli w nasz termin 😞 smutno mi musialam odmowic ale coz...
mowisz o swoim tetnie 122 ?? to ten drugi jak sie mierzy?? bo jak pierwszy to dobry nie? ja zawsze mam ok 120na 80 i z tego co wiem to jest bardzo dobrze 🤔nie skumalam chyba tego co napisalas lol

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
agadka - cisnienie to mam jak trup 85/55... 🙂 a tetno to uderzenia serca na minute..tu norma to ok 70, wciazy mzoe byc o 15 wyzsze...no to ja mialam 122 🙂

aa kule bele chyba musze juz isc spac hahah
jeszcze niedawno o tym pisalysmy i ci mowilam ze zawsze mam kolo 100 ale mnie uspokoilas ze moze byc 20 wieksze wciazy wiec juz nie mierze
i co ci powiedzieli?? moze tak byc? dali ci cos??

• Mamusia
NO jestem pod opieką kardiologa - muszę powtórzyć holter ekg i w razie jak źle się czuje to jechać i sprawdzać..i tyle 🙂 Nic poważnego nie ma chyba, więc mam się jakoś specjalnie nie denerwować:P I tego się trzymam, bo ja panikara to bym już ledwo dychała 😉

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
NO jestem pod opieką kardiologa - muszę powtórzyć holter ekg i w razie jak źle się czuje to jechać i sprawdzać..i tyle 🙂 Nic poważnego nie ma chyba, więc mam się jakoś specjalnie nie denerwować:P I tego się trzymam, bo ja panikara to bym już ledwo dychała 😉

no to zero stresow ...przynajmniej sprobuj 😁 😁

• Mamusia
a z kolei moj gin robil wielkie wyrzuty ze poprosilam o zwolnienie, gledzil i gledzil, ale w koncu dal, widocznie kazdy lekarz inaczej do tego podchodzi. slyszalam, ze lekarz nie ma prawa odmowic zwolnienia. teraz ide w czwartek po przedluzenie i juz sie stresuje, ze znowu uslysze kazanie 🤢

• Mamusia
Moja daje bez problemu 🙂 Uwaza, ze jak sie srednio czuje to lepiej bym wypoczywala i relaksowala sie 🙂 A z praca..wiecie - nikt mi tam zdrowia nie odda! Ale mysle jeszcze nad ew.powrotem na 2 mies..ale jeszcze nie zdecydowalam.

Co dzis tu tak cicho? 🙂 My z rana wpadlismy do nowych sasiadow na herbatke, a potem sama w koncu wsiadlam w auto (po 3 mies wozenia przez meza 🙂 i przyjechalam na troche do rodzicow! W domu smutno samej ciagle, a maz w robocie.

Milego dzionka!

• Mamusia
Dziś mam atak hormonów, o 12 zrobiło mi sie niedobrze a za pół godziny już ryczałam. Mąż sie pyta co Ci jest "NIC W CIĄŻY JESTEM " on na to "TO CHYBA DOBRZE" ja " NIE WIEM NIE PRZERYWAJ MI PŁACZU". Wydaje mi się, że po prostu hormonik ciążowy mnie kopnął w móżg . Teraz już lepiej jest.
Jeśli chodzi o zwolnienie to u mnie to było tak, że ubezpiecza mnie mąż w Krusie ( zajmuje sie uprawą owoców/ warzyw) i ja swojego gin poprosiłam o zwolnienie a ten patrzy na mnie i mówi" tak, uwierze, że taka drobinka krowi karmi ", ale to było w formie żartu i dał mi zwolnienie bez problemu i teraz chodzę i przedłużam .
Superbabeczko- ja chyba będę rodzić bliżej swojego miejsca zamieszkania, tzn 30 km od domu,mam gin który współpracuje z karową i on przeprowadzi cesarkę.Chciałabym , żeby kogoś spotkać na sali z forum ( heh marzenie)

• Mamusia
Cześć dziewczynki! My byliśmy na weekend u rodziców i niedawno wróciliśmy a teraz wypiłam ciepłą herbatkę z cytryną i chyba zaraz wskoczę pod kocyk bo coś mi zimno, mam katar i ogólnie źle się czuję - coś mi się wydaje że się przeziębiłam 😞.

Mnie czekają dwa wesela w czerwcu i jedno w lipcu, ale zobaczymy czy na wszystkie uda nam się pójść bo mój mąż z dostaniem urlopu latem zawsze ma problem bo wtedy mają najwięcej pracy. Ale na razie o tym nie myślę bo jeszcze dużo czasu i sukienki to też pewnie zacznę szukać pod koniec maja.

• Mamusia
Gaja to sio pod kołderke wręcz...wykąp się i już do łóżka! Herbatka z sokiem lub cytryną, ew. rutinoscorbin można...i wygrzać się 🙂

Bisia - a podasz mi nazwisko lekarza?

Ja też już w domku..leżę i wypoczywam 🙂 a co do hormonów...to ja 2 dni temu wpadłam w taką histerię przed zrobieniem zastrzyku, że aż zaczęłam się dusić..i niepędzałam się coraz bardziej...musiałam walnąć się w głowę i opanować, bo bym się udusiła cholera:/ A hormony szaleją i widzę, że mam dużo cieńsza granice wpadania w gniew :P

• Mamusia
Hejka dziewczynki u mniie jakies bole od wczoraj jakby lewy jajnik niewiem co o tym myslec bo w sumie nie boli caly czas tylko co raz za jakis czas pokłuje tak dosc mocno. Macie cos takiego?
W srode ide do poloznej to sie jej spytam czy to normalne
Superbabeczko postaraj sie jakos wyciszyc, ja to wiem jakto jest z nakrecaniem sie-okropna sprawa.
Mialam takie ataki paniki kiedys ze szok, na szczescie teraz jest ok 🙂

• Mamusia
aguska101 napisał(a):
Hejka dziewczynki u mniie jakies bole od wczoraj jakby lewy jajnik niewiem co o tym myslec bo w sumie nie boli caly czas tylko co raz za jakis czas pokłuje tak dosc mocno. Macie cos takiego?
W srode ide do poloznej to sie jej spytam czy to normalne
Superbabeczko postaraj sie jakos wyciszyc, ja to wiem jakto jest z nakrecaniem sie-okropna sprawa.
Mialam takie ataki paniki kiedys ze szok, na szczescie teraz jest ok 🙂

być może to te więzadła, może masz te bóle co my z superbabeczką. One są nie groźne. Pytałam kiedyś lekarza, to bóle mają zaniepokoic jak są długie , a jak tak zakuje to nie przejmowac sie tym 🙂 niestety nic na te bóle nie można poradzić.

• Mamusia
Mnie to bolało wręcz 4 dni non stop i tylko jak leżałam plackiem, bez ruchu na chwilę przestawało...nawet jak sikałam bolało! I 3 ginów powiedziało mi, że to właśnie wiązadła itp...kazała w razie co brac na to nospe. Wiec w koncu przestalam sie przejmować 🙂 Teraz tez czasem boli, ale juz zdecydowanie mniej :P

• Mamusia
hej hej! 🙂 tez chce wiosny!
jak wstawalam nad ranem siku to u nas bylo sporo sniegu - przez noc padal 😞 ale teraz sloneczko wyszlo i sie topi 🙃

aguska prosze:
[IMG]http://i40.tinypic.com/1555cly.gif[/IMG]

🙂
a do co planow narazie nie mam 🤢 jeszcze w lozku sie przewracam. szczerze to od czasu zwolnienia to praktycznie ciagle mam rozscielone lozko 🙃 czasem tylko przykryje kocem albo gdy posciel zmieniam to jakos zloze a tak bety na wiezchu

• Mamusia
Dzień dobry! 🙂 U nas świeci słoneczko i niebko całkiem ładnie się prezentuje. Ogólnie wydaje się, że piękny cieplutki dziś dzień, ale na termometrze w cieniu +1... 😉
Aguśka ja jak ostatnio powiedziałam ginowi, że mnie lewy jajnik bolał kilka dni to stwierdził, że w ciąży jajniki nie bolą 🤢 Ale zauważyłam, że boli mnie na wysokości jajnika kiedy dłuższy czas nie byłam w toalecie a potem po drugim, trzecim wypróżnieniu przechodzi... Tak jakby to gdzieś tam jelito uwierało. Jakaś taka głupia dolegliwość :P
Dodi życzę wytrwałości 😉