Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dodi - polowkowe 🙂 No pozytywnie mysle, ale wiesz sama jak to jest..blady strach ogarnia i serce wariuje! Maz nie pokazuje,ale tez powiedzial ze nerwa ma...to normalne, dziwne byloby gdybysmy to olewali 🙂 Dzielna kobietka, ze skrobiesz magisterke, maz tez dzielny..jesli macie sily to korzystajcie! Bo potem len napadnie i koniec...ja usiadlam na chwile i tak zostalam przed kompem..haha..a takie plany porzadkowania mialam:P

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
DZień dobry 🙂 szybko nam święta minęły

Ja święta spędziłam u rodziny więc dopieor teraz udało mi się do Was zerknąć 🙂 Byłam ciekawa co u Was 🙂

4Anula fajnie że do nas dołączyłaś mam nadzieję że już z nami zostaniesz 🙂 a co do ruchów to może udaj się na izbę przyjęć i poproś żeby zbadali tętno dziecka albo usg czy ktg zrobili ale do 22 tygodnia możesz nie czuc ruchów tak wszedzie mówią

Superbabo my wszyscy chyba czekamy na twoje USG 🙂 ale nie martw się z dzieckiem wszytsko napewno jest dobrze a może i uda się je podglądnąć 🙂
co do makowca ty myślę że w rozsądnych ilościach nie powinien zaszkodzić, jak urodzisz i bedziesz karmić to co innego w tedy lepiej nie jedz maku 😜

Ja osttanio w nocy musze wstawać do toalety mój pecherz ciągle jest pełny choć duzo nie pije, zreszta czuję się jak balon osttanio, i ciężko wysiedzieć dużej w jednej pozycji;/bo plecy daja o sobie znać

• Mamusia
Dodi to nie zazdroszczę sąsiedztwa 🥴

SUperbabo musi być dobrze bo inaczej byc nie może, ale każda z ans zna to kołatanie serca przed gabinetem usg, ja mam wizytę u gin za tydzień 17 ale tylko zwykła wizyta, bo następne usg dopiero po 30 tygodniu, nie ma to jak NFZ

Ciekawe co u Magdyluki pewnie dalej swiętuja z mężem 🙂

• Mamusia
Superbaba doskonale Cię rozumiem, ja mam wizytę u gina w czwartek i już mam stresa bo coś mało czuję mojego malucha - niby do 22tyg. wszyscy mówią żeby się tym nie przejmować ale jakoś nie potrafię, jak zobaczę bijące serduszko to dopiero się uspokoję, a usg połówkowe dopiero w poniedziałek.

Coś tu cichutko dzisiaj, chyba dziewczyny jeszcze świętują albo odpoczywają 🙂

• Mamusia
Ja też teraz latam do wc co 10 minut, a w nocy jak się raz nie obudzę by odwiedzić pana klozeta do dziwne, ale jak juz przed ciążą nie byłam wytrzymała .
Dziewczyny czy Wy tak macie , że czasem na sekundę zapominacie , że jesteście w ciąży? Dziś zajrzałam do garażu i zobaczyłam łyżworolki i tak myślę " chyba się przejadę" a sekundę później "o ludzie w ciąży jestem, zapomniałam". Kiedyś już tak miałam z rowerem

• Mamusia
Gaja - bo my jedne z ostatnich mamy usg polowkowe 🙂 Odetchniemy zatem wszystkie w przyszlym tygodniu...z tymi ruchami to jak pisalam - ginka mowila, ze do 22 czasem w ogole nie maja babeczki. Ale Twoje sie juz odezwalo, wiec sokojnie...moze jest po prostu spokojnym dzieciaczkiem albo zlokalizowalo ~Ci sie w glebszych warstwach brzucha...dlatego malo czujesz...

No ja wlasnie wlaczam mobilizacje i ide wypakowac panie...OMG ale leniwy dzien! Nie zagladam w ogole do sypialni, bo tam 2 kocury uwalone na lozku na kapie i az mi sie chce do nich dolaczyc na chwilke..a wtedy dzien juz do konca bedzie przelezany..wiec nie, nie nie 😉

• Mamusia
Superbaba z tego co wiem to lepiej zrezygnować z roweru bo istnieje duże prawdopodobieństwo upadku. Ja jak jedziemy do rodziców to też mam czasem ochotę na przejażdżkę ale lepiej nie ryzykować i jak w ostatnią sobotę mąż wybrał się na wycieczkę rowerem to trochę smutno było ale cóż musiałam zostać w domu a wcześniej jeździliśmy razem. Lepiej nie kusić losu.

• Mamusia
Hej dziewczyny,

powróciłam po Świętach 🙂 nawet nie miałam kiedy zajrzeć, bo mama pracowała i musiałam trochę popichcić itp, a dopiero wczoraj wieczorem byłam w domu 🙂

O 18 mam wizytę, zdam Wam oczywiście relacje po powrocie i wówczas Was poczytam, bo jak zawsze zostawiłyście mi spore zaległości 😉

tym czasem pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie i przyszłe mamy 🙂 Ja tu jestem pierwszy raz na tej stronce,poleciła mi ją moja kumpela.Ja jestem w 5 miesiącu ciąży i chciałam sie dowiedziec od innych dziewczyn jak to jest? Bo to jest moja pierwsza ciąża. Mysle że ktoś mi odpisze...

• Mamusia
No, nadrobiłam, poczytałam Was to teraz mogę coś więcej napisać 🙂

Witam nową mamusię 🙂

z pęcherzem mam tak jak Wy... ledwie wyjdę z wc i już musze wracać i to często po siusianiu nadal czuję obciążenie na pęcherzu mimo, że już nic nie chce wylecieć...

na plecy też narzekam, no i nadal te mięśnie w prawej nodze dają o sobie znać, choć już żadziej.

bisia, masakra z tą koleżanką... a moja znajoma urodziła w Święta, miesiąc przed terminem, córeczka zdrowa 🙂

dodi a ja Ci tej magisterki normalnie zazdroszczę, bo chociaż masz coś do roboty 😁 co prawda pisząc swoje wyzywałam cały świat dookoła, ale teraz miałabym motywację do podniesienia się z łóżka i zrobienia czegoś pożytecznego...

a humorki mi się ostatnio włączają, wczoraj przez 30min ryczałam ze śmiechu, nie mogłam się uspokoić a jak mąż pytał z czego się tak śmieję to właściwie nie wiedziałam :P

• Mamusia
Nie wytrzymałam i za wasza rada pojechałam do szpitala gdzie przyjmuje mój lekarz. Zrobili mi Usg i w pierwszym momencie sie przeraziłam bo dzidzia sie nie ruszała ale gdy usłyszałam bicie serduszka to sie uspokoiłam 🙂 okazało sie ze dzidzia spała 🙂 jestem troszkę spokojniejsza ze wszystko jest ok. Dziękuję za wsparcie 🙂

• Mamusia
bisia88 napisał(a):
sylkaaa- jak jesteś w 5 miesiącu, to tak jak my, więc co tu opowiadać, wiesz tyle ile my 🙂 i czujesz pewnie się podobnie jak my, jak masz jakieś pytania/ watpilwości to zadawaj myślę, że każda z chęcią odpowie

Troszkę sie boje bo nic nieczuje,żadnych ruchów...ale miesiac temu bylam u ginekologa to dziecko sie ruszało wiec chyba jest oki...teraz 19 kwietnia wiec za tydzien ide do ginekologa i sie juz dowiem co bede miała.ale boje sie tego bo niemam żadnych "motylków" w brzuszku

• Mamusia
4nula napisał(a):
Nie wytrzymałam i za wasza rada pojechałam do szpitala gdzie przyjmuje mój lekarz. Zrobili mi Usg i w pierwszym momencie sie przeraziłam bo dzidzia sie nie ruszała ale gdy usłyszałam bicie serduszka to sie uspokoiłam 🙂 okazało sie ze dzidzia spała 🙂 jestem troszkę spokojniejsza ze wszystko jest ok. Dziękuję za wsparcie 🙂

🙂 super, dobrze, że poszłaś to teraz spokojniejsza jesteś. I czekamy na wiadomośc jak poczujesz maleństwo

• Mamusia
Sylwia widzę że się skusiłaś na tę stronkę 🙂 super ciesze się bardzo 🙂 mam nadzieję że tu z nami zostaniesz 🙃

A o ruchy się nie martw napewno jest wsyztsko ok, Gaja jeśli dobrze pamiętam tez dopiero po 20 tyg je poczuła, zobacz soebie tabelkę sierpniówek w naszym watku to zobaczysz w którym tygodniu która dziewczyna poczuła pierwsze ruchy 🙂

• Mamusia
"Troszkę sie boje bo nic nieczuje,żadnych ruchów...ale miesiac temu bylam u ginekologa to dziecko sie ruszało wiec chyba jest oki...teraz 19 kwietnia wiec za tydzien ide do ginekologa i sie juz dowiem co bede miała.ale boje sie tego bo niemam żadnych "motylków" w brzuszku
"
to podobnie jak 4nula, ale jak sama widzisz wszystko u niej dobrze. Masz prawo jeszcze nie czuć

• Mamusia
maiha napisał(a):
Sylwia widzę że się skusiłaś na tę stronkę 🙂 super ciesze się bardzo 🙂 mam nadzieję że tu z nami zostaniesz 🙃 zobacz sobie w naszym wątku sierpniówek

Kumpela mi poleciła tą stronkę to weszłam i sie zalogowałam...Jak bede miała czas to bede tu wchodzic botak to jeszcze pracuje ale chce isc zaniedlugo na chorobowe bo okropnie mnie boli juz krzyż a od małego mam problemy z kręgosłupem...Jak myslicie mam juz isc na l4? i czy mi pani ginekolog da te l4?