Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no tak, póki co ciągle nasłuchuję,
nawet w pracy jak siedzę, to normalnie jakaś obsesja 😁
jak już poczuję dzieciaczka to będę wiedziała że jest ok,
a tak to mdłości i się skończyły, apetyt gdzieś znikł i gdyby nie bóle głowy i czasami krew z nosa to prawie jakbym nie była w ciąży

• Mamusia
będę się już żegnać
zaliczyłam spanie popołudniowe i teraz usnąć nie mogę i tak pewnie do rana jak zwykle,
ale spróbuje się położyć może jednak się uda 🙂
zaglądaj do nas często i pisz co u Was, no i czekam na wieści po usg 🙂

• Mamusia
Oj dziewczynki dziewczynki niegrzeczne 1 w nocy a Wy nie śpicie! 😁 ja o 23 to już jestem nemo...
U nas też mroźnie, rano było - 17
A jak u Was z jakością powietrza? W krakowie biją na alarm żeby z domów nie wychodzić a jak już to tylko na chwilkę bo taki smog, także Kasialeczek, Kinia lepiej dziś w domkach zostańmy! Ja tylko na jednej nóżce do castoramy wyskoczę, a tak to sie nie ruszam i nawet wieczorny standardowy cotygodniowy teaing sobie daruję dziś 🙂

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Dziewczyny pytanko mam: stosujecie jakieś kremy na rozstępy?
Ja na razie to tylko oliwkę po kąpieli, bo strasznie suchą mam skórę a i tak czasami oliwka nie daje rady

W pierwszej ciąży stosowałam krem z Perfecty ale nie pomagał, rozstępy mam na całym brzuchu 😞 teraz mąż mi kupił z Pfarmaceris i mam na niego uczulenie 😞 cały czerwony brzuch mi się zrobił i swędzi 🤨

• Mamusia
Marta witaj na forum 🙂

Jak to jest u was z ruchami? Oczywiście piszę do tych, które już je czują 🙂 Czujecie cały czas bez przerwy? Bo ja szczerze mówiąc to kilka razy w ciągu całego dnia, póki nie położę się spać. W poprzedniej ciąży też narzekałam że mało w porównaniu do innych kobiet czuję ruchy bo miałam łożysko na ścianie przedniej. Ale w tej ciąży znów mam na przedniej 🤨 i dlatego te ruchy są nieco mnie wyczuwalne.
Wczoraj przeczytałam na forum historię dziewczyny która w 18 tygodniu przestała czuć ruchy, okazało się że dziecko nie żyje, musiała je urodzić.. opisywała dokładnie wszystko, jak wyglądało dziecko itp. Wyłam jak głupia że nie mogłam zasnąć wczoraj 😞 Boże to takie okropne...

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Karola moja mam mówi, że jak ktoś ma mieć rozstępy to będzie miał i żaden krem nie pomoże
mama i siostra mają, no i jeszczę żylaki po ciąży
mam pharmaceris bo dostałam spróbuję jak to u mnie będzie

Właśnie jak od kiedy pamiętam miałam tendencję do rozstępów, mam na udach, pośladkach, pod kolanami to i normalne że na brzuchu też mi wyskoczyły 😠