Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc dziewczyny !!! Moja mama tez mi tak mowila na temat rozstepow ze jesli mam je miec to zaden krem nie pomoze ale I tak uzywam kupilam Sobie Bo na poczatku jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, szybko zaczely rosnac mi piersi raczej naleze do osob ktore maja male.

Jak to jest z ruchami dziecka kiedy je poczuje jestem 19tc I nic nie czuje w przyszlym tygodniu w srode ide na usg i juz nie moge sie doczekac.

Pozdrawiam serdecznie 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Dziewczynki 🙂

Mimo że Mężul w domu udało mi się już posprzątać i zrobić obiadek, taki trochę pod Mężula bo placki ziemniaczane i zupka pomidorowa 🙂

Na wstępie pochwalę się że wczoraj pierwszy raz poczułam moją Fasoleczkę!!!!!! 🙂 🙂 🙂

Ilka kwestia organizacji, zobaczysz że przy Dziecku po prostu będziesz musiała znaleźć czas na wszystko 🙂 A przy dwójce to już w ogóle podobno super organizacja.. zobaczę za parę miesięcy 😉

Witajcie Agatka i Maartaa wśród Lipcówek 🙂

Monikas mi też bardzo podoba się Twoje zdjęcie avatarkowe, śliczna Dziewczyna z Ciebie 🙂

Ania z tego co wiem to z przeciwbólowych można brać apap, ale ja nie biorę bo i tak by mi nie pomógł a po drugie ja z reguły tabletki biorę w "ostatecznej ostateczności", a w ciąży nie istnieje dla mnie taka ostateczność i znoszę wszystko :P Mi dzisiaj już lepiej, a Ty jak??
Z tym urodzenie w tym samym dniu to nie ma sprawy, możemy się zgadać i jedna na drugą poczeka jakby co 😁 😁 😁

Monkado wg mnie dla dziewczynek jest dużo więcej ładnych imion, dla chłopca bardzo mało mi się podoba.. a tu jeszcze dopasować do Nikosia, do nazwiska i do woli Męża.. więc może być ciężko 😁 Ale co ja się zastanawiam, na pewno będzie Córcia Lenka 😉

Co do imion to dużo osób właśnie obstawiało Filip.. ja już sama nie wiem i na razie zaprzestałam poszukiwania. Mam nadzieję że w przyszły piątek gin powie że dziewczynka i problem sam się rozwiąże 😁

Ania ja kremu na rozstępy jeszcze nie stosuję ale mam zamiar już kupić. W pierwszej ciąży używałam Perfecta Mama i rozstępów brak 🙂

Ilka jedź i korzystaj że ktoś Ci będzie gotował 😁 😁 😁

Monkado oklask za info o powietrzu w Krakowie.

Agatka ciężko powiedzieć jak to jest z ruchami bo tak jak Ania napisała, to sprawa indywidualna. W pierwszej ciąży poczułam w 18tc a teraz wczoraj pierwszy raz czyli w 16tc 🙂

• Mamusia
Kinia - teraz głowa nie boli, chociaż obudziłam się z bólem głowy, ale to może dlatego że krótko spałam
ja tabletek też nie zamierzam brać, niech boli, zniosę wszystko 😁
przypomnijcie mi tylko proszę te słowa przy porodzie 😁

Wiecie co mi się właśnie przydarzyło, wstawiłam wodę, a że wcześniej myłam piec i nie poprawiłam palnika, to buchnął duży ogień, chodzę dzisiaj od rana w szlafroku z takim dłuższym włosiem i mi się przypaliło, smród nieziemski i szlafrok do szpitala będę musiała kupić nowy, bo ten wygląda dziwnie, jakiś taki okopcony. Zawsze sprawdzam palniki po myciu pieca, a dzisiaj jakoś nie pomyślałam.
Z moją pamięcią jest coraz gorzej, też tak macie? Zapominam o wszystkim, a i wszytko zaczyna mi z rąk lecieć, za bardzo się staram, a efekt jest wręcz przeciwny.
I od kilku dni brzuchol zaczął mi przeszkadzać przy schylaniu, tzn. schylić się mogę, ale mam wrażenie że ugniatam coś twardego w brzuchu 🙂

• Mamusia
Ania doczekasz się na pewno 🙂 Oklask dla Ciebie na cierpliwe wyczekiwanie 🙂 Z resztą teraz to nic.. zobaczysz jak będziesz porodu wyczekiwała na samej końcówce, zwariować można 😁 Ja urodziłam dzień przed terminem i już mnie szlag trafiał, a co dopiero jakbym była po terminie 😁

• Mamusia
Halo gdzie się podziewacie 🙂
Nie zrobiłam na obiad łazanek, dzisiaj jem makaron z truskawkami,
mój mężulek wyszedł z kolegami na mecz i pifko 🙂
mam popołudnie i wieczór dla siebie i co
i nudzi mi się, chociaż dobrze że wyszedł bo coś mnie dzisiaj drażnił
ale to nie jego wina, w sumie to nic nie zrobił, tylko tak jakoś,
chyba muszę dzisiaj posiedzieć sama 🙂
no sama to do końca nie jestem 😁
ok to miłego popołudnia Wam życzę, może wieczorkiem będziecie 🙂

• Mamusia
Mój Mężul pojechał na rozmowę z klientem, a My z Nikosiem budujemy traktor z klocków 😁 😁

Daria dół pleców owszem boli, ale nie żeby to był ból nie do zniesienia. Jeśli masz możliwość to zadzwoń do swojego gina, a jak nie to jeśli Ci nie przejdzie to może faktycznie jedź na pogotowie, lepiej dmuchać na zimne.

• Mamusia
hej hej 🙂 wpadłam tylko na chwilkę bo mało czasu ale muszę być z Wami na bieżąco tak sie do Was przyzwyczaiłam 😁
ania- krem który stosuję to Elancyl, prosiłam męża żeby mi coś kupił bo ja wtedy miałam nakaz od lekarza leżenia w łożku i z domu nie wychodziłam i kupił mi takie coś w aptece, jestem zadowolona, dobrze sie wchłania, nie jest lepki i na razie nie mam rozstępów czyli jest ok 🙂 ale z tymi rozstępani to chyba rzeczywiście idzie razem ze skłonnościami...
A mnie Mama też łazanek nie przywiozła bo zapomniała i prawie mi serce pękło... 😞 😞 😞 😞
I oklask na poprawę humoru 🙂
tosia- dla Ciebie również oklask na poprawę humoru 🙂
karola- ja też ruchy czuję baardzo sporadycznie, rano jak siee przebudzę i poleże spokojnie to czuję i popoludniu po obiadku i to nie zawsze.. oczywiście zawsze wpadan w panikę że coś nie tak ale chyba taki urok mojego Maluszka. Dlatego sie tak wystraszyłam dwa dni temu bo mi cały brzuch drgał a wiedziałam że to nie ruchy bo Bobas jest raczej spokojny, ale mnie uświadomiłyście że to czkawka 🙂
kinia- gratuluję!!!!!!!!!!! 🙂 i oczywiście oklask 🙂

• Mamusia
Oglądałam dziś wózki i spodobał mi się x lander xa, o którym pisałam wcześniej tylko jest kolor Carbon. czarny, srebrne koła. Opowiedziałam mamie, a ona od razu naskoczyła na mnie, że jak takiego maluszka do czarnego wózka?!
Nie chce też jeździć jakimś pstrokatym, bo zawsze stawiam na prostote i brak stu tysięcy zdobień... 🙂
co Wy o tym myślicie?

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
dziś moja najlepsza przyjaciółka wywaliła mi tekst, że ''moje humorki są nie do zniesienia...''
przykro mi się zrobiło i nie mam się komu wyżalić... 😞

założę się, że nigdy w ciąży nie była? 🥴

Ja też mam jakiś płaczliwy okres ostatnio, wczoraj dwa razy ryczałam, dzisiaj raz...

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Oglądałam dziś wózki i spodobał mi się x lander xa, o którym pisałam wcześniej tylko jest kolor Carbon. czarny, srebrne koła. Opowiedziałam mamie, a ona od razu naskoczyła na mnie, że jak takiego maluszka do czarnego wózka?!
Nie chce też jeździć jakimś pstrokatym, bo zawsze stawiam na prostote i brak stu tysięcy zdobień... 🙂
co Wy o tym myślicie?

to zależy od gustu, ja lubię kolorowe wózki, ale też bez przesady. Aczkolwiek czarny wózek też mi się podoba. Kupuj taki jaki ty uważasz za stosowny i jaki ci się spodoba 🙂

• Mamusia
Witam wieczornie 🙂

Ja już po kąpieli, w piżamce zajadam zupkę 😉 Mężul ogląda jakiś film, za raz do Niego dołączę tylko chciałam jeszcze zaglądnąć do Was 🙂

Monkado nie ma to jak się nastawić na coś a później klapa. Oj niedobra Mama że nie przywiozła Ci tych łazanek 😁 Ja dostałam dzisiaj piernika od Mamy 🙂 🙂 🙂

Tosia tekst koleżanki co najmniej nie na miejscu, widać że w ciąży nie była :/ Nie przejmuj się, kiedyś i ona tego dozna i wtedy Ty będziesz narzekać na Jej humorki :P
Co do wózka to ja też wolę prostotę (ze wszystkim tak mam), czarny - kolor jak kolor więc jak tylko Ci się taki podoba to kupuj i nie zwracaj na nikogo uwagi, w końcu to Ty będziesz nim śmigała 🙂

A ja o dziwo płaczliwa nie jestem a wręcz przeciwnie 🙂 No chyba że mnie coś wzruszy, ale tak sama z siebie to nie płaczę (choć zdarzało się ale na początku).