Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiu Ty to umiesz pocieszyć, czyli jeszcze z 3 tygodnie czekania 😁
Tosia cieszę się że humor lepszy, mój narazie też niczego sobie,
miałam iść do kościoła, ale zostałam w domu, na dworze - 25 😲 w kościele pewnie tyle samo

a mój mężulek wczoraj zaraz po meczu wrócił do domu, na pifko nie poszedł, bo wolał ze mną posiedzieć, poprawił mi humor od razu 🙂
Za to dzisiaj na obiadek "walentynkowy" jedziemy do restauracji, taka coś ala góralska, będę jadła kwaśnicę 😁, jestem po śniadaniu i do obiadu nic nie jem, żeby dużo zmieścić 😁
na razie zmykam, muszę się na bóstwo zrobić 🙂
Wiecie nigdy nie nosiłam ubrań w czerwonym kolorze, teraz w ciąży kupiłam 3 bluzki i wszyscy mówią że ładnie mi w czerwonym 🙂 tak trochę się chciałam pochwalić 😜

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Kasiu Ty to umiesz pocieszyć, czyli jeszcze z 3 tygodnie czekania 😁
Tosia cieszę się że humor lepszy, mój narazie też niczego sobie,
miałam iść do kościoła, ale zostałam w domu, na dworze - 25 😲 w kościele pewnie tyle samo

a mój mężulek wczoraj zaraz po meczu wrócił do domu, na pifko nie poszedł, bo wolał ze mną posiedzieć, poprawił mi humor od razu 🙂
Za to dzisiaj na obiadek "walentynkowy" jedziemy do restauracji, taka coś ala góralska, będę jadła kwaśnicę 😁, jestem po śniadaniu i do obiadu nic nie jem, żeby dużo zmieścić 😁
na razie zmykam, muszę się na bóstwo zrobić 🙂
Wiecie nigdy nie nosiłam ubrań w czerwonym kolorze, teraz w ciąży kupiłam 3 bluzki i wszyscy mówią że ładnie mi w czerwonym 🙂 tak trochę się chciałam pochwalić 😜
fajnie dziewczyny że humory lepsze 🙂 a ja jestem pokłócona z mężem a do kościoła pójdę na 11 🙂
oklaski wam rozdałam 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Nikoś znów przespał całą noc!!!! 🙂 Chyba mi Dziecko dorośleje V 😁 A ja miałam miła pobudkę tak przed 6, Mężul wstał bo butla się skończyła i piec od grzania przestał grzać, musiał zapalić w kominku a później tak mnie wyprzytulał że już nie myśleliśmy o spaniu 😁 😁 😁

Ania nic nie wiedziałam o Whitney Houston, przykro mi bo bardzo ją lubiłam i głos miałam na prawdę wspaniały 😞
Miłego obiadu walentynkowego, zjedz jak najwięcej 😁

Tosia cieszę się że humor lepszy 🙂
Co do zdjęć z USG to ja bardzo chętnie tylko nie wiem jak się wrzuca na forum. Dodałam do swojej galerii w profilu już jakiś czas temu 🙂

Kasiulek życzę jak najszybszej zgody z Mężem 🙂

• Mamusia
Witam niedzielnie.
A mnie dziś przez prawie całą noc brzuch bolał, czułam jak mi coś po nim jeździ, co chwila się budziłam. A rano znów to samo i dostałam biegunkę 🥴 pamiętam,że w pierwszej ciąży też miałam nieraz takie akcje,okropny ból brzucha i migiem do toalety... nie fajne to 😞
My jeszcze dziś u rodziców, zjemy obiadek karkówka z frytkami i warzywa na patelnię i jedziemy w końcu do domku. Ciekawa jestem czy choć troszkę się ociepliło u nas...

• Mamusia
Karola współczuję bólu brzucha i biegunki 😞 Masz oklaska na pocieszenie 🙂 Ja w pierwszej ciąży na początku to przynajmniej 4 razy dziennie odwiedzałam wc 😁

Nikoś na drzemce, jak wstanie jedziemy z moimi Rodzicami odwiedzić mojego Dziadka w szpitalu, a później do Teściowej na kawę. W sumie to chyba wolę niedzielę spędzać w domu :P

• Mamusia
Witam,
Naskrobałyście dziewczyny tyle tego ze godiznę czytałam 🤪

To goólnie 🙂
Co do rozstępów to też słyszałam ze jezeli się ma skłonności to będą tzn np genetycznie u mnie generalnie nie występują ale bardzo mi cycory wywalił odo przodu a jestem osobą z małymi i niestety wyszły mi na jendej piersi rostępy ale samruje je garnierem do bardzo suchej skóry i nawet łasnie wyglądają (jezeli rostępy mozna tak nazwać) Co do imiom to chyba pisałam źe narazie t Dorotka i Artuś 🙂 ból głowy mnie omija ale zgaga cpraz częsciej się pojawia 🤢 wczoraj tak mnie brzuch bolał cały dzien i zgaga ze myślałam ze wykituje masakra twardy w ogóle mam probelmy z wypróznianiem się ale to ponoć tez wina ciązy... ale czego nie da się wutrzymać dla takiego szczęścia... 🙂 Co do płaczliwosci to mnie mój mąż w piątek do płaczu doprowadził bo wychodził do knajpy i mói do mnie po co ja będe tam szła no i się popłakałam tak jak bym mu w czymś miała przeszkadzac a wiem ze jemu o to nie chiodziło no ale.... później i tak z koleżanką i kolegą pojechaliśmy do knajpy 🙂 mu mnie ruchy to bywa ze i nie codziennie się pojawiają tzn nie codziennie je czuje... Wczoraj byłam z siostrą połazić po sklepach dziecięcych 🙂 i widziałam wózek marzenie calectto matteo ale po przyjsciu do domu i poczytaniu opini szybko mi rzeszedł a naprawdę funkcji co nie miara no ale cóż... wczoraj bylismy u znajomych i trochę się wkurzyłam bo zapomnieli o mnie ze jestem w ciązy i nie pijam alkoholu i zrobili mohito tylko pod siebie czyli odrazu caę z rumem i dla mnei nic nie zostało tylko smakiem się obeszłam 😠 😠 😠 no i sprite mi tylko zostało.... w ogóle coś nie najlepiej się czuje tak jak by mi coś po zołądku jeździło...

Szkoda Withney ale z drugiej strony dawno zadnej płyty nie wydała... no i trochę kariera strzeliła jej do głowy....

dzisiaj mężowaty zrobił mi śniadanie do łóżka i mnienim obudził o 10:40 🤪 🤪 🤪 nom to tyle odpisywania za 2 dni nieobecnosći...
\zaponiała bym moja kolezanka jest w 3 msc ciązy będzie z kim na spacery wychodzić 🙂

• Mamusia
hej hej melduję sie i ja 🙂
Ania smacznego obiadku 🙂
Kasiulek dajcie sobie z mężem po buziaku i nie boczcie sie w końcu złość piękności szkodzi 🙂
Kinia zazdroszę porannych przytulanek z mężusiem 😁 my niestety ze względu na ciąże ryzyka mamy zakaz przytulanek i jest ciężkoooo 🥴 boję sie że jak sie później na siebie rzucimy to od razu zmajstrujemy następne bejbi 🤪 😁 😁
Tosia super że humorek lepszy, oby tak dalej 🙂
Odnośnie wózka (nie pamiętam kto :blush 🙂 ja bym kupiła taki jak Ci sie podoba, co z tego że czarny, ma cieszyć Ciebie 🙂 Tak mi przyszło tylko do głowy żebyś poczytała czy np w czarnym nie będzie sie Dzieciaczek grzał (wiadomo, czarny pochłania ciepło a rodzimy w najcieplejszy miesiąc 🙂)
Kasialeczek czasami może rzeczywiście warto machnąć ręką na różne szmery bajery w wózku na rzecz wózka bardziej sprawdzonego i z lepszymi opiniami 🙂 Super że będziesz miała funfelkę na spacerki z waszymi Bobaskami, ja też namawiam koleżankę żeby sie spieszyła ale mówi że najpierw Heineken poźniej dziecko 😁
A ja własnie dorobiłam sie pierwszej "ciążowej" ksiązki więc zabieram sie do czytania i może nie będę już dzięki niej tak panikować 🙂 Przeczytałam np że czerwone plamy na dłoniach są normalne (działanie hormonów + większa produkcja krwi) i że włosy szybciej rosną, a ja byłam zła na fryzjerkę że mnie niedostatecznie krótko ścięła i że już mam długie 😁 😁
Whitney rzeczywiście szkoda, super głos, ja uwielbiałam jej piosenki (te starsze bo nowe płyty już nie były takie dobre) i uważam że to smutne że jest osoba którą otacza multum osób, cały sztab i nie znalazł sie nikt kto umiał by jej pomóc, kiedy jeszcze nie było za późno.. To takie moje małe przemyślenie 🙂
Ok uciekam, miłej niedzielki 🙂

• Mamusia
witam wszystkie 😁

dziekuje dziewczyny za komplementy.
wczoraj bylam na tym usg co sie na czekalam zeby pokazalo plec szok 😁 wyszlo ze synek!!!! Olivier albo Oliver nie wiem jakmi go zapisza w urzedzie 🙂)

i niby wszystko ok mowil cos ze lozysko nisko ale to sie jeszcze moze podniesc.... hm jak zwykle zaczelam myslec zeby tylko bylo ok.
a dzis jak na zlosc po wizycie i wiecie co tak mnie boli lewy jajnik ze zwariuje az don kolana czuje i nie wiem co to jest i co robic czy jechac na pogotowie b otu to jedyne wyjscie czy to normalne i tylko panike sieje! juz od zmyslow odchodze i do tego bol glowy no bomba.
I co ja mam robic???