Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
nie było mnie dwa dni i mam tyle czytania, że ho ho
z pół nocy mi to zajmie 🙂
Nie miałam neta, tak u nas wieje, że się kabel przy słupie poluzował i kapa
bez neta jak bez ręki, nie wiedziałam co z sobą zrobić, no i nie wiedziałam co u was

Zanim zacznę czytać 🙂 muszę się pochwalić, że badania robiłam i morfologię i mocz mam lepsze niż przed ciążą 🙂 mój doktorek będzie zadowolony 🙂

• Mamusia
Hej tak mi sie przypomnialo, ze Moja kolazenka z pracy na poczatku jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy powiedziala mi, ze ona mi powie co bede miec Bo pozna to po pepku!? Hmm.... I tak Sobie teraz na internecie I czytam o tym wiec jesli pepek jest odstajacy na zewnatrz to chlopak a jak wklesly to dziewczynka. To jakie sa wasze pepki dziewczyny jestem ciekawa czy to sie sprawdza hehe 🙂

• Mamusia
Agatka mi macica jeszcze nie przekroczyła wysokości pempa więc nie jest odstający ale wklęśnięty też nie no ale dziewczynkę mieć będziemy 😜

Smerfetka wyślij mi kurierem ☺️ 🙃

Ja właśnie pochłąnęłam śledzika z pomidorkiem ogórkiem cebulką i żółtym serkiem mniam 😎

• Mamusia
Witam znowu 🙂
dałam radę i przeczytałam te 25 stron 🙂
Ja jeszcze krzywej cukrowej nie miałam, no bo za wcześnie i jak o niej pomyślę 😞 no bo ja ogólnie nie lubię badania krwi, bo słabo mi się robi, chociaż przy tych ciągłych badaniach to zaczynam się wyrabiać, dzisiaj np. nie zrobiło mi się słabo 🙂
a robiłam cukier też dzisiaj i wyszło 75, wcześniej był niższy, ale i tak się w normie mieszczę

Kasialeczek - super że kuchnia już skończona, wszystko co nowe w domku zawsze tak cieszy 🙂
z tymi bólami to Ci współczuję, mnie póki co mijają, czasami krzyże bolą, ale przed ciążą też bolały, no i biodro mi dokucza czasami, ale to też wcześniej miałam, jak gdzieś byliśmy na wyjeździe i dużo chodziłam

Monkado - moje jajniki odzywają się dwa razy w miesiącu, przy terminie miesiączki i owulacji
i mój gin mówi że to normalne, i też nie bolą tylko takie szpileczki czuję,
teraz w luty to się trochę dłużej odzywały, ale o tym powiem ginowi w środę w przyszłym tygodniu bo idę na seansik 🙂

Sunshines witaj ponownie na forum - pochwal się gdzie to okazje zakupowe można spotkać?
A za Amelkę masz oklaska, bardzo ładne imię 🙂

Karola - ale się narobiło z twoim oczkiem, mam nadzieję że już lepiej, wracaj do zdrowia 🙂

Kinia - ucałuj Nikosia od cioci, niech wraca do zdrowia szybciutko 🙂

Anna78 witaj na forum 🙂

Rosi - czekam na zdjęcie brzuszka 🙂
Smerfetka - za daleko mam do Ciebie, ja też kurierem poproszę 🙂 ale bym zjadła coś słodkiego, a w domu zapasów brak, bo dopiero jutro do sklepu uderzam to zaszaleję 🙂

Ja z kolei słyszałam, że dziecko rozpoznaje po porodzie muzykę, którą słuchałyśmy chodząc w ciąży i tak moja koleżanka w pierwszej ciąży dużo Depeche Mode słuchała, a jak się Aruś urodził i mu puściła to momentalnie się uspokajał i spał 🙂

Co do mojej wagi to również należę do tych cięższym, chudzinki Wy moje 🙂
Zaczynałam od 65,5, schudłam 1 kg i nadal stoję z wagą ani na plus, ani na minus
mój brzucholek wcale nie waży, samo powietrze w nim mam 🙂
jak już mi w końcu apetyt wróci, to pewnie zatęsknię za obecną wagą 🙂

• Mamusia
Agatka ja mam w sumie tak że pół wystaje tak na zewnątrz a poł jest wklęśnięte 😁 zresztą widać to chyba na zdjęciu 🙂 a na początku lekarz powiedział że chłopak, ale ostatecznie jest dziewczynka, mam nadzieje że nie okaże sie że to bliźnięta 🤪
Smerfetka ale smaka narobiłaś 🤪 a ja mam postanowienie niejedzenia czekolady w poście a teraz mi ślinka cieknie.. 🙂
A ja dziś miałam na obiad pierożki mojej Mamy z kapustą i grzybami i ze skwarkami 🙂

• Mamusia
jeszcze coś mi się przypomniało,
wraca mi powolutku temat wyboru płytek do łazienki i jak obstawiałam przy brązach i kremach,
tak nie wiem czy moja łazienka nie będzie wyglądać jak poniżej 😁

http://allegro.pl/paradyz-kolekcja-querida-super-cena-i2099667050.html

ale to się pewnie jeszcze zmieni ze sto razy, bo ja do tych zdecydowanych należę 😁

• Mamusia
A co do wagi (bo widzę że temat nadal aktualny 😁) to ja właśnie dziś przekroczyłam magiczne 5 kilo i jestem teraz z wynikiem 50,2kg. Ale jestem dosyć niska i pusie/boczusie mam już dość obfite, co też widać na zdjęciach 😁

moj pepek w pierwszej ciazy byl odstający i byla dziewczynka i teraz tez sie taki robi i bedzie chlopiec wiec trelemorele jak wszystko inne; brzuch pileczka albo na boki,ochota na slodkie czy kwasne,ładny wyglad ze na chlopca nic sie nie sprawdza

• Mamusia
Brak pomysłu co mam dalej robić. Wy jesteście przeszczęśliwe, ja ze względu na maluszka też, ale brak mi mężczyzny obok... Nasz odszedł od Nas 2 tygodnie po moim zajściu w ciążę, ułożyłam sobie wszystko, sama daje radę doskonale, mam pomoc od rodziców. a on nagle straszy mnie sądem i tym, że jeśli wpiszę ojca nieznanego, to i tak będę musiała zgodzić się na testy na ojcostwo i on automatycznie chce zyskać prawa do maleństwa... Przez całą ciążę, ani razu nie pomógł finansowo, nie pytał czy czegokolwiek mi potrzeba, nie widział mnie od stycznia. Teraz się budzi i chce mieć jakiekolwiek prawa do mojego Jasia....
nie wiem co mam robić, jestem w zupełnym dołku dziś... 😞

• Mamusia
Tosiaa przykre to co piszesz ale głowa do góry takim facetom jak on to nawet gó**no się nie należy po za tym jak tak chce uczestniczyć w życiu dziecka to postrasz go wysokimi alimentami to napewno mu mina zrzednie... nie zawracaj sobie inbecylem głowy bo szkoda nerwów na takiego idiotę który odchodzi gdy kobieta jest w ciąży...