Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tosia może mi się pomyliło 😜 Zobaczymy co reszta napiszę 😜 Ja po podkładach używałam always night, duże i super chłonne ale to na później. Na początku podkłady poporodowe i kojarzy mi się coś Bella ale pisałam już że sklerotyczka jestem 😁

• Mamusia
tak piszę o Żeromskim 🙂

nawet dodam ze jedna sala jest z wanną 🙂 ogólnie sale do porodu są ok minusem ejst to ze nie ma wc na sali porodowej i trzeba wycodzić siku i w pozostałych salachni ema mozlwiości skorzystania z prysznica i też jest tylko 1 dla 3 sal więc wspólny bo w sumie są 4 sale porodowe ale w jednej jest wanna 😜

Mi isę podoba imię Antosia ale mojemu lubemu już nie ale na Twoim miejscu Tosiu nie dala bym tak dziecku na imię 🙂 bo mogą się naśmiewać z niego ze po mamusi i ze mami synek 🤢 taka moja opinia 🙂

• Mamusia
a mialam wam napisac ze moj "ulubiony sprzedawca"napisal ze towar napewno od niego nie wyszedl uszodzony ze to pewnie przy transporcie i ze powinnam spisac protokul przy dostawcy a jak tego nie zrobilam to moge sie w d.... ugrysc... 😠 😠 😠na szczescie udalo nam sie to zlozyc i poprostowac powyginane czesci tak wiec lozeczko i komoda stoi a on dostanie odpowiedni komentarz

• Mamusia
Tosiu na to się tez mói podpaski poporodowe to są te Bella mama takie dość spore ale je kupisz w aptece kosztują koło 5 zł a w domu położne polecają wietrzyć krocze jak najczęściej i nawet podsuszać suszarką o ile ma isę możliwość wyłączenia gorącego grzania 🙂 byłe w spzitalu nie walnąć głuipstwa i nie zapytać o suszarkę 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
widzę ze z Kinia isę zgrałyśmy z solą i wodą okalsk się należy 🙂

i tak jak Ania pisze podkłady to SENI a podpaski (równiez nazywane podkładami poporodowymi) Bella Mama i to i to w aptece 🙂 i nie zapomnijcie o majciochach siateczkowych 🙂

Tosia może mam głupie pytanie i jeżeli jestem za bardzo wścibska to przepraszam z góry Czy zamierzasz sama rodzić czy z kimś bliskim np mama?

• Mamusia
kasia super ze porodowka przypadla ci do gustu, moja tez niczego sobie mam nadzieje ze spedzimy tam mile chwile 😉 😉 😉a co do kapieli to moja polozna tez jest przeciwko gabka i uwaza ze na poczatku to najlepiej myc bobaska w czystej wodzie taka specjalna szmatka...widzialam takie u nas to sa takie jak gaziki jalowe ale wieksze i grupsze tylko nie popieram jej w kapaniu 2 razy w tyg bo ja zamiezam kapac co dziennie....jak myslicie?

• Mamusia
Dzięki kochane za rady 😘
Kasia, jaka tam wścibska. Ja jestem takim typem człowieka, że jak spotyka mnie nieznana sytuacja to lubię być sama, czuć się zdana na siebie 🙂 Najchętniej żebym dostała instrukcję jak sama mam odebrać sobie poród i żeby nawet położnej nie było 🙂 Zanim rozstałam się z Kubą i wogóle zanim w ciążę zaszłam (chociaż to chyba jedno z drugim się dopełnia 🙂) to śmiałam się, że nigdy bym nie chciała faceta przy porodzie 🙂 Chociaż słyszę zdania swoich kolegów, że była to najpiękniejsza chwila w ich życiu.
Ja już tak mam, że w ''trudnej''sytuacji lubię być zdana na siebie 🙂

• Mamusia
Ja to najchętniej słuchawki w uszy i relax hahahaha 😁 Nie wyprowadzajcie mnie z błędu, że będzie pięknie 🙂 Zastanawiam się do jakiego bólu mogę to przyrównać 🙂 Chociaż u mnie na porodówce mogę się inhalować gazem rozweselającym więc będzie czad 😁 😁 😁

• Mamusia
Pojedzona i czysta mogę do Was zasiąść 😁 😁

Smerfetka nie pozostaje Ci nic innego jak wysmarować temu, pożal się Boże sprzedawcy, odpowiedni komentarz 😠
A co do kąpania to My jak najbardziej codziennie będziemy to robić 🙂

Kasialeczek to super miła wiadomość o Żeromskim 🙂 Jeszcze 2lata temu na sali były 4 panie także jak dla mnie bomba że będzie mniej, samej głupio a we dwie w sam raz 😉

Tosia oklask dla Ciebie, dzielna Kobieto!!!!!! 😘

• Mamusia
Odwdzięczę się za 88 minut 🙂 😘
My też będziemy się szorować i pucować codziennie 🙂 Czytałam ostatnio, że dobrze tak Maluszkowi ustalić rytm dnia, wieczorem kąpiel 🙂 Poza tym to też człowiek, a weźcie Wy sobie wyobraźcie takie mycie co 2 dzień 🤔

• Mamusia
Super!!!!!! Mi się każdy dziwi jak mówię, że wolę chodzić do ginekologa niż do dentysty 🙂 Badanie ginekologiczne to cyk cyk i po sprawie, a nie 2 godziny dłubania 🤔
Kinia, tak mi coś świta że to chyba Ty pisałaś też o tym rytmie dnia u Maluszka 🙂