Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
dzisiaj pospałam do 9 i wstałam chora, już o 6 jak się obudziłam to była masakra z gardłem, tak bolało.
A tera czuję, że coś mnie bierze, chociaż po śniadanku i herbatce jest jakby lepiej, przynajmniej przełykac mogę.
Dzwonię do gina ale nie odbiera, ale teraz to w szpitalu jest więc nic dziwnego.
No Kinia przygoda niezła 🙂 mamusia na wszystko musi byc przygotowana 🙂 Widzę, że dzisiaj znowu będę miała problem, żeby wczorajszego oklaska posłac 😁
Namawiałam męża wczoraj na zdjęcie, jak całuje mój brzuchol, ale stwierdził, że mi cały zasłoni 😁

A mój brzucholek jest od początku nisko, to chyba będę miała problem z określeniem, czy schodzi na dół, koleżanka jak mnie zobaczyła to mówi o brzuch masz już nisko, bo pod biustem mam przestrzeń na rękę 🙂

Mnie ze wstawaniem się odmieniło, i tak jak wcześniej wstawałam na siku o 6 i już spac nie mogłam, tak teraz wstaję i wracam spac. Zamiast przygotowywac się na czuwanie przy dziecku, to ja teraz śpię, chociaż to też przygotowanie.

A z tym nieodwiedzaniem mnie w szpitalu, to może powinnam inaczej to określic,
i powiedziec kogo nie chcę na odwiedzinach, no zgadnijcie kogo 😁
Ale tak na poważnie to u nas są sale chyba po 4 osoby i jak byłam u koleżanki (a i tak wyszłyśmy na korytarz) to widziałam, całe rodziny oblegające łóżka, a obok dziewczyna próbowała przy nich wszystkich obolała nakarmic dziecko
no więc ja tak nie chcę, wiadomo że będziemy zmęczone, obolałe i ociekające 😁 a tu obok całe familie 😁

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Teściowa miała być rano a jeszcze jej nie ma.. wiem że czas to pojęcie względne ale w moim przypadku rano to jest przynajmniej 8 a przecież to do mnie miała się dostosować 😜 😜 😜 Nikoś za niedługo pójdzie na drzemkę więc w zasadzie już sobie poradziłam sama 😜 Czepialska jestem, co? 😁

• Mamusia
Ania zycze zdrowka ja ostatnio to przechodzilam tez mialam taki bol gardla ze nie moglam przelykac a do tego kaszel, tak wiec polecam herbatke z cytryna, mleko z czosnkiem i miodem, albo cebule z cytryna...wiem ze to wszystko obrzydkiwe bo ja tez nie dalam rady tego pic 🙂 🙂i lozeczko

• Mamusia
Hejka 🙂

w końcu Was doczytałam 🤪

Ilka superaśnie że z Jasiem wszystko wporząsiu 🙂 no i dobra wiadomość ze nie będzie gagantem 🙂 a co do męża to niestety reste by mu się przydał a najlepiej zamian oprogramowania 😁 🙂 głowa do góry i nie przejmuj się...

Monikas od 1 dnia zycia można używać Oilatum

a co do kąpieli to jedne położne mówią tak a drugie srak bo na szkole rodzenia mówią żeby kapać codziennie i raczej nie w Emoliatach a srodowiskowa mówi że co kilka dni np co dwa a tylko fałdki gdzie skóra do skóry przylega przecierać codziennie i że kąpać w emoliatach a z tego wszystkiego ja zameirzam codziennie kąpać i właśnie w Oliatum bądź emolium 😁 😁 😁

Aniu bidulo to Cię rozłożyło ze ho ho teraz to tylko kuracja pozostaje i żadnego wychodzenia z domu no i lecz się zeby wszystko było ok 🙂

a co do spania to ja mam róznie zazwyczaj budze się koło 06:30 jak ęzul idzie do pracy i zasnać do około 8 nie mogę a później zasypiam i śpię do 11 😁 🤪

Kinia normalnie pozazdroscić punktualnosci teściowej...

• Mamusia
Ależ sobie urządziłam maraton - poczta, Rossmann, apteka, spożywczak 😉 Oczywiście miejsca nie są od siebie nie wiadomo jak oddalone, ale że ja poruszam się jak ślimak to zeszło mi się z 1,5h.
W rossmannie nie widziałam nic ciekawego, kupiłam sobie tylko herbatkę dla karmiących Hipp, jak patrzę na skład to już mi się odechciewa, no ale cóż...Odebrałam ta kartę rossnę, która i tak musi zaczekać do urodzin Bąbelka.
Ania oklask dla brzuszka i Kamilki 🙂
Coś ostatnio Karola się nie odzywa? Czy to ja coś przeoczyłam?

Ania jednak oklask po limicie...