Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
halo 🙂
przeczytałam ale już pozapominałam, niedobrze, oj niedobrze z tą moją pamięcią... 🤔

Kasialeczek jak ruszę tyłek sprzed kompa to zmierzę grubość materaca który kupiłam, ale kojarzę jakoś koło 10cm
a u nas wyobraź sobie też burza w nocy była 🤪 😁 😁 😁

Kinia super ta karuzelka ale chyba bedę musiała poszukać sponsora 🙂
A z bujaczkiem sie na razie wstrzymuję, zobaczę po porodzie czy będzie potrzebny 🙂

Oj ja też przegięłam wczoraj z jedzeniem na noc i wymęczyła mnie zgaga w nocy 🤢

Ilka powodzenia na badaniu, daj znać jak bedziesz po 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam sie i ja D

wczoraj poszlam to tych tesciow a juz mialam nie isc powaznie, ale jak przyszedl przeprosil a nic mu nie mowilam gdzie chce isc tylkomu powiedzialam ze mam dosc siedzenia w domu i odwiedzin rodzinnych i poszlam sprawdzi c sobi e seanse ooo...
przyszdl do mnie za chwile i nawet nie patrzac w komputer mowi sprawdz co dzis graja to moze sie wybierzemy, ja mowie wlasnie sprawdzam 😠 😎 i poszlismy do tesciow na 1.5 godz i potem do kina, a jeszce w aucie mowi to do dziadkow pojedziemy tez ja co? ale nie pojechalismy tyle ze jego dziadek juz jest ze tak powiem na koncowce wiec to rozumiem ze raz na jakis czas mozna wpasc.
a najgorsze jest kiedybysmy nei pojechali do dziadkow to kto jest?-tesciow a i meza siostra przyrodnia z dziecmi ktore mnie doprowadzaja do szalu maly 3-letni jej syn ostatnio chcial mnie kopnac w brzuch raz dostlam reka od neigo ona niby zwraca mu uwage ,ale co to za zachowanie?!!!!powinna z nim siasc i porozmawiam wytlumaczyc anje tak nie wolno! tyl e ma do powiedzenia.no i u tesciow oni tez zawsze sa wiec ilez mozna co nie 😁

ale tak czy siak bylsmy w kinie sami bez ogonow i o to mi chodzilo!! jestem zadowolona 😁
pogoda u mnie straszna ,pada taka mzawka ,nic sie nie chce....
co do materacyka to moj ma 8 cm z gryki i kokosu, czytalam bardzo dobre opinie i kuzynka ma taki sam i jest bardzo zadowlona.
lezaczek tez mam bo duuzo wczesniej kupilam z fisher w UK tylko ze uzywany ale nie wazne taki prosty ale jest, mam tez hustawke zz fishera a karuzelke tez tam kupilam uzywke m ajedna kolysanke i ma taki jakby materialowy daszek i do neigo s a przyczepione postacie z kubusia puchatka ale sa w takich pastelowych kolorach i bedzie mi to pasowalo do kolderek i calego wyposazenia 😁

• Mamusia
a teraz popatrzlam karuzelk a bomba!!!

Ilka odezwij sei po badaniu!! ja dopiero 14 czerwca 😮nie mog e sie doczekac

a wiecie co mama moja mowi ze mi brzuch strasznie opada i urodze wczesniej niz 30 lipca 🤪 no coz tak mnie tu straszy a brzuch faktycznie mi duzo opadl ale zobaczymy :P

• Mamusia
Jejku Dziewczyny ta pogoda mnie dobija 😠 😠 😠 Mogłoby wrócić ciepło, nie upały ale takie normalne letnie powietrze. Doszłam do wniosku ze nie mam się w co ubrać, bo wszystkie tuniko-sukienki mam takie typowo letnie, ze teraz w nich za zimno albo te co chodziłam w zimie - czyli teraz za gorąco. Jak chce dzisiaj wyjść do sklepu to muszę do spodni rozciągać swoje bluzki sprzed ciąży 😠 😠 Ale marudzę 😮

• Mamusia
nei marudzisz Ilka ja mam to samo jedna tunike mam to jeszce zaciagne reszta taka kolo domu ale zeby wyjsc to musze sweterki sprzed ciazy zaciagac n a krotki rekaw bo tez mam wszystko letnie juz i nie masz racje nie trzeba nam upalow ale te 24 st byloby super przedewszystkim slonko a nie deszcz!!
trzymajmy kciuki bo niby dopiero od srody ma byc ladniej , zobazymy czyli jeszce jutro tak lipnie

ok narazie zmykam bo brat chce cos zrobic i zaraz wracam

• Mamusia
Mój dostał dawkę, zapodałam mu kakao i szaleje wiercioszek 🙂 Zaprosiłam mojego sierściucha, niech trochę nas pogrzeje, bo pogoda jest faktycznie dobijająca 🙂
Dziewczyny macie zdanie o oliwkach Johnsona? Mam prawie całą żelową, ale ma strasznie mocny zapach. Kupiłam ją żeby smarować cyce i brzuch, prawie nie używałam, a nie wiem czy dobra dla małego? Lepiej kupić do kompletu Hippa czy zostać przy tym co mam? Słyszałam, że Johnsony uczulają....

• Mamusia
Ilka mam to samo, większość ciuchów letnia a na nogi to tylko leginsy ubieram 😁 Dzisiaj planuję małe zakupy z Mężulem, takie spożywcze ale od miesiąca nigdzie nie wychodziłam więc godzinka zakupów nie zaszkodzi 🙂

Tosia ja nie znam w ogóle kosmetyków Johnsona, używam Nivea 🙂

• Mamusia
ja tam w co ubrac sie mam ale gdzie tu wyjsc samemu w taka pogode 😞 😞a leginsow to moj po prostu nie znosi wiec jak gdzies jedziemy to musze sie przebrac bo on nie moze patrzyc, sama nie wiem dlaczego pewnie wygladamy w nich tak smakowicie jak kielbaski na regale w miesnym 😜 😜 😜

• Mamusia
Naczytałam się właśnie opini o Johnsonie i jestem przerażona 🙂 Uczula dorosłe kobiety, nie wspominając już o dzieciach 🙂 Na promobaby.pl wyczytałam, że promocja w Biedronie jest na Hippowską więc zaraz wyskoczę 🙂 10zł taniej niż w sklepie 🙂 I krem na odparzenia też za 9zł jest 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny wczoraj wracalam pociagiem z pily do poznania (pociag jedzie 2 godziny) jechalam z mezem i oczywiscie byl caly pociag zawalony studentami i studentkami i musielismy stac na korytarzu... siedzialam na walizce chodzilam troche ale juz wytrzymac nie moglam, jakies 40 minut przed poznaniem zauważył mnie starszy pan ktory czytal ksiazke otworzyl przedzial i mowi " oj przepraszam ja dopiero teraz zauwazylem ze jest pani w ciazy wybaczy pani niech pani sobie usiadzie" zrobilo mi sie milo a zarazem glupio ze tyle ludzi w praktycznie moim wieku jada pociagiem i nikt sie nie ruszy tylko starszy pan... poszlam usiasc a osoby ktore staly razem ze mna w korytarzu zaczely klaskac i krzyczec ze chociaz jedna kulturalna osoba sie znalazla. Weszlam do przedzialu a wszyscy mlodzi glowy w dol ze wstydu. Jeszcze specjalnie jak wysiadlam z pociagu podeszlam do pana i mu podziekowalam po raz trzeci chyba ;p Kurde kiedys ludzie chyba mieli wiecej kultury dla kobiet w ciazy...

• Mamusia
Daria ja też mam takie wrażenie niestety.. na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy ktoś mi ustąpił miejsca w kolejce albo w Kościele ale zawsze były to osoby niemłode, młodzi mają w d..pie, zero kultury tylko odwracją głowy..

Ja też sie musze wybrać do sklepu a pogoda nie zachęca więc odwlekam ile sie da 😁 no i oczywiście ten sam problem- nie mam co ubrać, w letnich za chłodno, w zimowych za ciepło a innych nie mam, w swoje przedciążowe sie nie mieszczę.. chyba pójdę w dresie a co! 🙂

• Mamusia
A pochwalę się Wam że mamy o jeden kroczek do przodu z przygotowaniami na Bąbelka 😉 Wczoraj zrobiliśmy porządek z zabawkami Nikosia także jest już o wieeele więcej miejsca i myślę że w przyszły weekend przeprowadzimy Go do "niby pokoiku". A dokładniej jest to pomieszczenie które będzie klatką schodową ale póki nie zrobimy góry domu, służy jako pokoik Nikosia 🙂 Ma tam mebelki które Mężul zrobił Mu jak jeszcze byłam w ciąży (tej pierwszej 😁 😁), zabawki, no i teraz czas żeby zaczął tam spać 🙂 Maluszek musi być przy Nas a nie wyobrażam sobie dwóch w jednym pomieszczeniu w nocy 😁

• Mamusia
Tosia obyś miała rację 🙂
A to widzę że Ty prawie gotowa na przyjście Jasia 🙂 Ja łóżeczko mam złożone, po Nikosiu nie składaliśmy, tylko trzeba podnieść do góry. Do prania mam jeszcze ubranka, pieluchy, 3 pościele, wypełnienie pościeli, rożek, ręczniki, kocyk, przywieźć od Mamy i Teściowej ubranka, przewijak, wanienkę, wózek i fotelik wyczyścić... chyba tyle 😮 No i oczywiście zakupy ale to raczej same drobiazgi które pewnie wyjdą z 500zł 😉 😉 😉

• Mamusia
a ja po nieprzespanej nocy ucięłam sobie mega drzemkę 🙂
i pewnie spałabym dalej, tylko mąż dzwonił godzinę temu, że już jedzie i jedziemy po kabinę i wannę
godzinę temu a jeszcze go nie ma, jakie to normalne, bo ja przecież uwielbiam siedziec i czekac 🙂
mała mi szaleje, a ja się głodna zrobiłam
co do ubioru w taką pogodę to mój stały ubiór to jeansowa spódnica, którą kupiłam na początku ciąży, jakaś luźniejsza bluzka (bardzo luźna 😁) i krótkawy sweterek razem z krótkawą kurteczką (oczywiście nie zapięte 😁), no i jeszcze jak pada deszcz to z domu nie wychodzę bo mam balerinki z materiału, wszystkie inne mnie cisną 😁
u nas w nocy lało cały czas, a teraz tylko pochmurno