Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

Kasialeczek napisał(a):
no i pospałam właśnie zjadłam sniadanko jednak nie były to naleśniki tylko smażona szynka na patelni z musztardą 🤪 🤪 ☺️ ale naleśniki tez zjem ale troszku później 🙂

Monikas no M1 Oliego świetne no i wózeczek też spoko 🙂 będzie miał Bolid ze ho ho

też tak macie ze Was boli bandzioch jak się przewracacie z boku na bok? Bo ja to na 10 razy musze robić bo by mi się chyba brzuch urwał 😮 🥴 😁

Ania jak tam sprzątanie? Kończysz?

Kasiulek nom podziwiam 3 dziecko ale musisz ją wychować na księżniczkę i nauczyć chłopców zeby ją traktowali wyjatkowo 🙂 żeby nie była właśnie taką chłopczycą 🙂

Marta Ty chyba naprawdę musisz isę zacząć szykować bo mi też się śniłaś 🤪 i w ogóle mój oród mi się śnił 2 razy 🤪 🤪 🤪

te wasze sny dziewczyny to juz pomalu mnie zaczynaja przerazac, b o jak faktycznie okaza sie prorocze... 🙂 dotad nie balam sie porodu ale zaczynam sie go troche bac, bo pomalu dociera do mnie ze to moze byc juz, choc z drugiej strony to juz nie moge sie doczekac.
atym bolacym brzuchem w czasie przekrecania sie z boku na bok to mam to samo, przekrecam sie chyba na 10 razy a i do tego jeszcze bol w pachwinach.. 😞 tak boli ze nieraz ledno nawet ide..
Monikas swietny masz brzusio 🙂 M1 jak sie patrzy 😁

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂 ja dzis cala noc sie meczylam brzuch mialam i nadal mam twardy jak glaz nie moglam go dotknac... maly nic sie nie ruszal ja oczywiscie w strachu... a jak na bok sie mialam przekrecic to bol straszny i musialam przekrecac sie co 20 minut bo tak bolalo. Dzis na 16 mam wizyte u lekarza ciekawe co powie. Teraz leze brzuch u gory nadal wielki ale Bartuś zaczal sie ruszac 🙂 chyba te bole od tego ze wczoraj kafelki czyscilam pod prysznicem i brodzik bo beda nowa kabine montowac to czysto niech bedzie.

• Mamusia
Ja pierdziele chyba się robię znowu chora, no nie wierzę!!!!!! W nosie coś mnie kręci a przecież dopiero co wyszłam z choroby 😠 😠 😠

Monika palnij tego swojego ślubnego porządnie w głowę zamiast przepraszać bo nie masz za co! Przecież się nie znasz na tym to mógł cię nie wysyłać do sklepu a Ty nie dość że i tak jako dobra żona pojechałaś to jeszcze pretensje ma 🤢

Rosi chyba każda kobieta w połogu ma swoje humory i wahania nastroju a na tym chyba najbardziej cierpieć będą nasi mężowie bo oni niczemu winni a im się najwięcej obrywa 😉

Wiecie co poprałam właśnie skarpetki malutki i i mam ich 26 par 🤪

• Mamusia
Nikoś właśnie usnął także zaczynam relaks 😉 Ale tylko chwilowy bo zamierzam przepakować torbę do takie w której jest SPRAWNY ZAMEK 😠

Kasiulek oklask za radę z poświęcaniem uwagi Starszakowi 🙂 Oczywiście jest to jasna sprawa ale przypominać o tym nie zaszkodzi 😉

Morskooka wydaję mi się że coś u Ciebie ruszyło 🤪 Skoro do tej pory nic, a teraz zaczęły się pobolewania (wg mnie wygląda to na skurcze) to może będziesz następna 😜

Monkado super że KTG w porządku i uciekaj szybko z tego szpitala!! 🙂 😘

Karola a spróbuj nacisnąć równocześnie shift i ctrl

Monikas brzucholek ekstra i fura Oliego również super się prezentuje 🙂
A Mężem nie przejmuj się, może też zaczyna być bardziej nerwowy przed wielkim dniem 🤪 😁

Rosi kącik Zojeczki przesłodki 🙂 🙂

Daria czekamy na wieści od Was po wizycie 🙂

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Dziewczyny co szykujecie Dzieciaczkom na wyjście????????????

ja mam nadzieję, że będzie ciepło, bo nie kupuję na razie nic cieplejszego tzn. kombinezonu
mam takie bluzy i sweterki małe no i ewentualnie w kocyk zawiniemy, mam nadzieję że to wystarczy, bo w sumie to nie mam pojęcia, a jak się zrobi zimno to może koleżanka mi pożyczy coś

• Mamusia
Dzięki Kinia, nie wiem jak to się stało ale jak pisałam poprzedni post to nawet nie zauważyłam,że samo już się przestawiło w jakiś sposób i pisze po polsku 🙂
Ja właśnie nie mam pojęcia co mam założyć na wyjście ze szpitala. Z Frankiem jak wychodziłam było ciepło i miał na sobie śpioszki,kaftanik,sweterek i spodnie długie i przykryty był kocykiem, co teraz wydaje mi się przesadą, chyba za grubo go odstawiłam.

Monika fakt, brzuszek masz na prawdę bardzo ładny i zgrabny 🙂

• Mamusia
Ania, Karola oklaski za odpowiedzi 🙂

Karola też mi się wydaje że Franio był za ciepło ubrany, ale ja rodziłam w marcu więc nie mam doświadczenia.. Kurde mam straszny dylemat, a muszę coś przyszykować bo Mężul mi później tak wygrzebie w szafce że będę musiała wszystko od nowa układać, a i tak pewnie nie przywiezie to co będę chciała 😁

• Mamusia
witam dziewczynki 🙂 ale sobie jeszcze pospalam to chyba przezta pogode bo u mnie pada tylko sie obudzilan bo glupi sasiad trawe kosi.. kto kunzwa trwe kosi jak pada 😠 😠 i wlasnie byli u mnie panowie wkoncu naprawic okno w pokoju dla dziecka 2tyg na nich czekalam...
zupa mleczna z makaronem bleee panietam jak bylam mala to babcia mi na sile wciskala to na sniadanie lub kolacje a czasami mialam kluski na mleku na sniadanie i makaron z mlekiem na kolacje blee
moonika m1 i wozek sliczny 🙂

• Mamusia
Przepraszam, że nie doczytam, ale czuję się tragicznie. Wpadłam Wam przekazać wieści od Ilki i zameldować się wciąż 2w1 🥴
"dzisiaj nie wyjdziemy. Jaś dostał lekkiej żółtaczki, a ja mam problem z pokamem-za mało. Za nami ciężka noc, a kolejna lepsza pewnie nie będzie. Chodze już prawie na rzęsach i sama sobie sie dziwie, skad mam tyle siły, to chyba te zapasy ciążowe"

• Mamusia
Tosia dobrze ze sie odzywasz bo juz sie martwilam o Ciebie po moim ostatnim snie 🙂

Kinia ja nie mam pojecia co ubrać Maluszkowi ale wezme i body i spiochy i spodenki i sweterek i kocyk i doradze sie położnych 🙂

Monika sliczny brzusio 🙂

Dziewczyny nie przesadzajcie z tymi porzadkami bo urodzicie zanim na porodowke dojedziecie 😉 😁

Ja tez mam skurcze, juz od paru dobrych tygodni, dzis na ktg były co 10min a pozniej coraz czesciej i tak do 6min, a lekarz sie zapytał czy juz mi wody odeszly 😁 a ja na to ze moja macica tylko tak straszy i nic z tego nie bedzie i rzeczywiscie 20min pozniej było juz po skurczach.. :/

• Mamusia
ja pojadlam czerwonego barszczyku i zaraz ide smazyc kotlety i gtowac ziemniaki 🙂

i tak ja na wyjscie dla amlego mam i body i pajacyki spakowane ale nie pomyslalam o jakims sweterku w kokncu nigdu nie wiadomo c o i jak kocyk musze wsadzic tez bo M nie znajdzie na pewno 🙂 ja jakos dziwnie nastawilam si e ze bedzie bardzo cieplo . a co jak bedzie 3 st to tez w dlugie rekawy ubieracie malenstwa ??

• Mamusia
No i oczywiscie zostawili mnie do jutra chociaż potrzeby nie było ale nfz zwraca im kasę za 3dni pobytu pacjenta wiec swoje muszę odlezec.. ale dobrze przynajmniej Kornelka jest pod dobra opieką 🙂

Szkoda ze Ilka jeszcze nie wychodzi, Jestem rzadna relacji i zdjec Jasia nr 1 :*

• Mamusia
monkado napisał(a):
No i oczywiscie zostawili mnie do jutra chociaż potrzeby nie było ale nfz zwraca im kasę za 3dni pobytu pacjenta wiec swoje muszę odlezec.. ale dobrze przynajmniej Kornelka jest pod dobra opieką 🙂

Szkoda ze Ilka jeszcze nie wychodzi, Jestem rzadna relacji i zdjec Jasia nr 1 :*

trzymaj sie tam kocieto i nie daj im sie . najwazniejsze zeby dzidzia byla pod dobra opieka!!

• Mamusia
Monkado Bidulko to Ty tam umrzesz z głodu 😉 😘

Monikas wydaję mi się że taki Maluszek to powinien mieć długi rękaw, ale przy 30stopniach to jakiś cienki.. Ale to tylko moje gdybanie i też skorzystam z rady położnych. Z resztą zobaczę jak będą ubierały Jasia w szpitalu 🙂