Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No już poczytałam...
Smutna minka bo duzo czytania i w sumie nic dobrego ani złego po KTG nie ma tzn Wszystko dobrze tzn serduszko ok ale xłe bo skurcze sięnie rejestrują a ja je czasami czuję... i już sama nie wiem czy to skurcze czy nie skurcze... no i jak na złość dzisiaj Kaja nieruchoma i leżałam tam 50 minut a zwykle leżę koło 25-30min i podchodzi jakaś lekarka patrzy i mói ze będzie trzeba zostać w spzitalu wiec ciśnienie mi skoczyło pikawa zaczęła walic i Kaja się trochę ożywiła i na 10 ostatnich minut 4 razy lekko się ruszyła... później mój lekarz wziął mnie na chwilę do siebie i mówi ze wykreś oscyluje prawidłowo więc pytam tzn no i to samo że skurczy rak a przynajmniej wykres nic na to nie wskazuje no i serduszko łądnie bije... nastęne KTG za tydzień a ja za tydzień chće już być ROZPAKOWANA!!! Ryczeć mi się chciało i dlaej chce 😞 😞 😞 nawet mnie nie zbadał bo jutro mam wizytę u niego prywatnie to tam mnie zbada!!! Kurwa jak nie urodzę do końca tego tygodnia to będę sama w domu siedzieć po porodzie bo meżul nie dostanie urlopu później 😞 😞 😞

• Mamusia
Ala witaj spowrotem!!! Szkoda ze w dwupaku...

Jeszcze przez to ze to KTG się rpzeciagło to mążmusiał jechać i zostawić mnie w spzitalu i wracałam autobusem 😮 ale powiem Wam że xle nie było tzn miejsca mi nikt nie ustąpił... ale jak stałam to wiatr na mnie wiał a póxniej w tramwaju doznałam szoku bo tam znak żeby ustępować ciężarnym mijesca na szczęście było go dużo ale tak klima chłodziła że nawet dość zimnawo było normalnie szok w trampkach!!! Na pocieszenie kupiłam sobie czereśnie i siedzę i się obżeram i myśle co by to zrobić zeby to dziecię wykurzyć ze mnie!!!

u Was dzieczyny chodzicaż w nocy padało a mi było tak niemiłosiernie gorąco ze czułam się jak w piekarniku lało się ze mnie piżama do wykręcenie była no koszmar!!! U Nas zero burzy, zero deszczu, zero wiatru i tylko upał i duchota!!!

Tośka ja Cię doskonale rozumiem z tym czekaniem do 12 lipca!!!! ale nie w te zasrane upały!!! idzie jobla dostać!!!

• Mamusia
Kasia wiem że łatwo się mówi, ale postaraj się nie denerwować niepotrzebnie 😘 Tydzień to kupa czasu i jeszcze Kaja może Was zaskoczyć 🙂 🙂 A teraz nie pozostaje nic innego jak uskuteczniać zasadę 3s i będzie dobrze 🙂 Trzymam za Was kciuki! 🙂

• Mamusia
Nom cóż jakoś to przeżyję dzisiaj chba na skakance poskakam 🤪 🤪 😁 może urodzę w tedy!!! Wiem ze Kaja ma jeszcze czas ale kurna wcześniej chciałam po terminie bo tak nam pasowało a teraz w drugą stronę jak na złość 😠 i pewnie dlatego przenosze!!!

• Mamusia
Nom Aniu powiem Ci ze jak się tak nie ruszała na tym KTG i ta lekarka mi takim tekstem rzuciła to się wystraszyłam 🥴 wiadomo Kajka najważniejsza!!! skoro jej tam dobrze... Pewnie nie zdaje sobie sprawy ze u mamy z tej strony moze być jej jeszcze lepiej 😜 😎 😁

• Mamusia
Cześć brzuszki 🙂
my tez jeszcze 2w1. 🙂
Kasia trzymam kciuki żeby Cię wzięło w tym tygodniu 🙂 Nie stresuj się. Bo ponoć poród zaczyna się w głowie, jak się mamusia czuje bezpiecznie wydziela oksytocyne i heja! 🙂 🙂
Można jeszcze mężą poprosić o masaż piersi i sutkeczków 🙂 tak nam mówili na szkole rodzenia że to też przyśpiesza rozwiązanie no i czemu sobie żałowac takiej przyjemności 🙂

Ania bujaczek rewelka 🙂 ja uwielbiam na takim sypiać u teściów w cieniu 🙂 🙂
No i cieszę się bardzo że Twój ślubny się poprawił 🙂

Smerfetka kącik uroczy 🙂

U nas dalej takie upały że szok:/

Dziś wybieram się do okulisty, miałam nie iść bo mój ginek mówi że wada wzroku to żądna predyspozycja do cc i że nie ma takiej potrzeby. no ale oprócz ogromnej wady wzroku mam jeszcze astygmatyzm, jakąś zaćmę wrodzoną i męty.. wiec idę sie uspokoić że po sn nic mi nie będzie 🙂 poza tym wypadałoby zmierzyć cisnieine w oku 🙂
bo u okulisty to już z 3 lata nie bylam, nie licząc niczego nie sprawdzających badan do pracy 🙂
Najgorzej, że udało mi sie zapisać na wizytę to remomowanej kliniki okulistycznej w bielsku, ale jak przeczytałam opinie o pani dr do której mnie zapisali to troche się boje 🙂 ponoć b. dobry specjalista ale daje odczuć pacjetowi na każdym kroku swoją wyższość 😮 No zobaczymy.. mam nadzieje żę bedzie mieć litość dla kobiety w ciąży 🙂

• Mamusia
Kasia bierz się ostro do roboty z wszystkimi zasadami s i dodaj nawet 4 s- skakankę 😁 Najlepszy termin na rodzenie to chyba maj, bo omija się tą najgorszą duchotę, a u Nas zesrać się można.
Ja śpię w majtkach i staniku, przykrywam się prześcieradłem, albo i nie, a rano cała klejąca.

• Mamusia
Morskooka, nawet nic nie wspominaj o chorobach oczu, bo znowu mnie nerwy szarpią, i to, że głęboki wrzód w rogówce, duża wada, astygmatyzm to za mało na cc, bo nie ma zwyrodnień na siatkówce!!!!!!!!!!! 😠 😠
Jakby też te okulistki nie mogły nakłamać w skierowaniu, przecież ginekolog robiący cc nie będzie mi siatkówki sprawdał.

• Mamusia
co do wizyt w tym tygodniu to ja sie pisze na czwartek 🙂i chyba mamy juz caly tydzien zapelniony, kasia daj corci troche czasu bo naprawde wyczuje ze chcesz ja z brzuszka wykurzyc 🙂 🙂dopiero poczatek tygodnia masz jeszsze pare dni i zawsze pozostaje 3S, cwicz 🙂 🙂 🙂 co do kaciki Filipka to wczoraj wyciagnelm juz baldachim, falbanke i kieszonke na przybory tak wiec u mnie juz lozeczko gotowe....a tak sie nameczylismy z tym baldachimem ze hoho, Kasie a wiez moze gdzie przychodza baterie do wozka zeby swiecil w nocy bo cos w instrukcji doczytalam ale nie wiem gdzie 😮

• Mamusia
No nie będzie, ale może chcą Cię też trochę ochronić, mój mąż mówi że jak oglądał cesarkę na youtube to powiedzial że jakby to jakaś kobieta oglądneła to już nigdy by nie chciała mieć cesarki..

Wiadomo, jeśli sn miałby zagrażać zdrowiu i życiu mamie to lepiej już cc zrobić niż ryzykować.. Pytanie na ile Twoje problemy z oczkami rzeczywiści są groźne. Można by to jeszcze skonsultować z jakimś innym okulistą. Ale może uda Ci sie coś wykombinować, bo mówiłaś że będziesz jeszcze próbować na wizycie u gina.

• Mamusia
No nie będzie, ale może chcą Cię też trochę ochronić, mój mąż mówi że jak oglądał cesarkę na youtube to powiedzial że jakby to jakaś kobieta oglądneła to już nigdy by nie chciała mieć cesarki..

Wiadomo, jeśli sn miałby zagrażać zdrowiu i życiu mamie to lepiej już cc zrobić niż ryzykować.. Pytanie na ile Twoje problemy z oczkami rzeczywiści są groźne. Można by to jeszcze skonsultować z jakimś innym okulistą. Ale może uda Ci sie coś wykombinować, bo mówiłaś że będziesz jeszcze próbować na wizycie u gina.

• Mamusia

• Mamusia

• Mamusia

• Mamusia
Ania super ze mężul w końcu zauważa CIę w ciąży i ze rozmowa coś wskurała!!! oklas mu się należy ale to musi jeszcze się sprawdzić 😜

Smerfetka te daterie chyba wkłąda się tam pod spód podnóżka tylko trzeba sobie je kupicbo do zestawu ne dają 🤢 a powiedz jaki kolor wózka kupiłaś?

Wiecie a my z meżulem zaplanowalismy sobie właśnie tak zeby było na koniec czerwca początek lipca i ostatnmio móiłam teściom ze jak kiedyś zdecydujemy się na nastęne to tak zeby się koło marca kwietni aurodziło uważam ze to chyba najlepszy termin!!! Bo tak jak Kinia psize zaraz wiosna a upałów brak a później to już z taki 4 miesięczniakiem mozna nad wodę jechać pokąpac sie ochłodzić w cieniu a tak to Nas połóg jeszcze 6 tyg czeka...

hej mamuski 🙂
ja jeszcze w wersji 2w1 😜 nie bylo mnie wczoraj bo na urodzinkach chrzesnicy bylam, a pogoda mnie wykonczyla wczoraj, taki upal ze szok dzis na szczescie troche chlodniej..
ja mam wizyte u gin w piatek ale chcialabym urodzic do tego czasu 🙂 a tu zadnych sygnalow nie zauwazylam poki co, w sumie dzis dopiero poniedzialek wiec do piatku jeszcze sporo sie moze zmienic( mam nadzieje)

• Mamusia
My za pierwszym razem nie zwracaliśmy szczególnie uwagi na czas ciąży czy porodu. Teraz chciałam też poród na marzec ale starania mogliśmy zacząć dopiero po przeprowadzce.. Nie wyobrażam sobie przeprowadzać się w ciąży, zwłaszcza po budowie gdzie było tyle sprzątania.. Boże jak sobie to przypomnę 😲 😲