Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tu jest mniej więcej 🙂
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.budnet.pl/static/article_images/normal/roz208.jpg&imgrefurl=http://www.budnet.pl/Wnetrze_urzadzone_w_stylu_new_romantic,Kolory_farby,109144-czytaj.html&h=355&w=500&sz=122&tbnid=GJC2Dfap73K2RM:&tbnh=90&tbnw=127&prev=/search%3Fq%3Dkoronkowy%2Br%25C3%25B3%25C5%25BC%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=koronkowy+r%C3%B3%C5%BC&usg=__2dKEPOtOSXmiXebOHRV2683OQ4A=&docid=9Hf0bs1FsV19AM&hl=pl&sa=X&ei=mPP3T4CSDsig-wa92ozpBg&ved=0CFkQ9QEwAg&dur=23

• Mamusia
Takie coś znalazłam:
"Lekarze zalecają przede wszystkim więcej ruchu: spacery, ćwiczenia znane ze szkoły rodzenia, chodzenie po schodach w górę i w dół.
Skuteczny sposób to seks. W spermie znajduje się hormon zwany prostaglandyną, który wywołuje skurcze macicy. Poza tym podczas stosunku uwalnia się oksytocyna, hormon odpowiedzialny za wywołanie akcji porodowej. Poród przyspiesza również masaż i pocieranie brodawek sutkowych – wtedy również uwalnia się dużo oksytocyny, a także wypicie łyżki oleju rycynowego. Substancje w nim zawarte zmiękczają szyjkę macicy. Dodatkowo olej rycynowy przyspiesza perystaltykę jelit i wypróżnienie. Dzięki temu główka dziecka przesunie się nieco niżej, co może zapoczątkować poród."

• Mamusia
agatka168 napisał(a):
a wlasnie wszyscy mi mowia ze na chllopca wygladam.... ale jak to chlopak to niech wezmie tego ptaszka i niech wyfrunie juz bo ja mam wwrazenie, ze jestem wiecznej ciazy 😮

Agatka mnie też wszyscy mówią, że na chłopca wyglądam a będzie kobitka 😁
no chyba że jakaś niespodzianka będzie na porodówce 😁

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Takie coś znalazłam:
"Lekarze zalecają przede wszystkim więcej ruchu: spacery, ćwiczenia znane ze szkoły rodzenia, chodzenie po schodach w górę i w dół.
Skuteczny sposób to seks. W spermie znajduje się hormon zwany prostaglandyną, który wywołuje skurcze macicy. Poza tym podczas stosunku uwalnia się oksytocyna, hormon odpowiedzialny za wywołanie akcji porodowej. Poród przyspiesza również masaż i pocieranie brodawek sutkowych – wtedy również uwalnia się dużo oksytocyny, a także wypicie łyżki oleju rycynowego. Substancje w nim zawarte zmiękczają szyjkę macicy. Dodatkowo olej rycynowy przyspiesza perystaltykę jelit i wypróżnienie. Dzięki temu główka dziecka przesunie się nieco niżej, co może zapoczątkować poród."

ja mam ruch codziennie i nic 😞 chodzenie po schodach tez dupa.... seks tez probowalam bez wiekszych efektow....
moze ten masaz i pocieranie brodawek pomoze musze sie za to wziasc a olejek to ja nie wiem czy ja kupie tutaj 😮

• Mamusia
Dziewczyny ale się stracha najadłam 😮
poszłam do ubikacji na siku, wychodzę i czuję, że coś mi po nodze leci, od razu myśli, że nie wykąpana jestem, nie spakowana jeszcze, głowa nie umyta, patrzę na nogę a tam żywa krew,
przestraszyłam się bo taka czysta krew to chyba nie idzie
patrzę na wkładkę a tam czysto, a to rozdrapałam sobie strupka na nodze i stąd tak dużo krwi poszło
muszę spakowac w końcu torbę 🙂

• Mamusia
Tosia, Agatka łącze się z Wami w bólu bo tez już chcę rodzić... nawet jak teraz sobie drzemnęłam to mnie taki mega ból obudził ze pomyślałam ze coś się zaczyna ale niestety gówno się zaczyna 😁 cóż zrobić idę zaraz pochodzić na zewnątrz w koło szpitala to moze na zewnątrz urodzę ha ha ha z tego gorąca 😁 i na jakąś zapiekankę wyskoczę 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

Dzień z teściową mnie wykończył wczoraj. Jej cudowne rady także. Z tych co zapamiętałam: Dziecko należy kąpać w pokoju, postawić wanienkę na stole, wyłożyć do środka pieluchę i wrzucić dziecko niech się pluska. - dodam że nie potrzebne jest trzymanie, a co tam niech dzieciak co nie ma nawet 2 tyg od razu sam się wykąpie 😁
I druga porada: Przepajać należy rumiankiem. Ona raz jak musiała coś załatwić zostawiła dziecko na cały dzień ze swoją mamą i nie było mleka więc maluch cały dzień żył herbatką i jaki zdrowy!! Więc mogę śmiało iść w miasto byle by herbata była 😁

Tosia, Agatka coś uparte te Wasz Maleństwa 😉 Nic ich nie wzrusza. Ze mną w szpitalu leżała dziewczyna która skurcze wywołała sobie masując właśnie cycki, może u Was też zadziała próbujcie 🙂

Mozecie mi powiedzieć co z Kasialeczkiem? nadal jest w szpitalu? Wysłałabym smsa, ale nie chcę jej zamęczać, pewnie z któraś z Was jest w kontakcie?

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
Tosia, Agatka łącze się z Wami w bólu bo tez już chcę rodzić... nawet jak teraz sobie drzemnęłam to mnie taki mega ból obudził ze pomyślałam ze coś się zaczyna ale niestety gówno się zaczyna 😁 cóż zrobić idę zaraz pochodzić na zewnątrz w koło szpitala to moze na zewnątrz urodzę ha ha ha z tego gorąca 😁 i na jakąś zapiekankę wyskoczę 😁

Kasia dobrze że możesz na zewnątrz wychodzić, zawsze to chwila oddechu od szpitalnej sali.
A co z Twoją infekcją? Już jest lepiej?