Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
OHOOOOO, wykrakałam swoją ciszę, znowu mnie boli i robi się twardy. 🙂
Ania, sądzę że urodzisz szybko 🙂 Skoro poród zaczyna się w głowie, a u Ciebie wrodzony spokój 🤪

No więc zaczynam się denerwowac 😁 bo my jeszcze nie gotowi jesteśmy 😁

• Mamusia
i wiecie co jest najlepsze, włączyłam do prania prześcieradło i szukam pościeli,
tylko problem jest, bo ja jej jeszcze nie kupiłam 😁 mam pościel którą dostałam od siostry,
a chciałam taką jedną dziewczyńską, no tylko że jakoś do głowy mi nie wpadło kliknąc
"kup teraz" na allegro 😁

• Mamusia
Witam po tygodniowej nieobecności 🤪 🤪 🤪 🤪
Jesteśmy od wczoraj w domku 🙂
Nie wiem czy Ania Wam pisała, pewnie tak, że miałam nie wchodzić na forum bo miałam potworne bóle głowy po znieczuleniu, na szczęście dzisiaj się lepiej czuję, głowa czasami mnie jeszcze ćmi ale jest dużo lepiej. Staś je co półtorej-dwie godziny, podoi chwilę cycka przy czym zasypia i nie chce otworzyć dziubka żeby jeszcze pojeść, odkładam go a ten za jakiś czas się budzi i znowu chce jeść! Skabaniec nie chce się najeść raz a dobrze 🙂
Fotki wstawię jak porobię trochę więcej i zgram na kompa 🙂
A teraz opis porodu:
Po południu Wam pisałam że ten olejek prawie wcale nie działa, za to wieczorem jak mnie wzięło sr.... to z kibelka nie mogłam zejść!!! I dostałam skurczy co 4 minuty, zastanawiałam się czy jechać do szpitala czy czekać aż w końcu o północy postanowiłam jechać, nie mogłam się dodzwonić do ordynatora więc jechałam w ciemno cała w strachu czym to się skończy. Dojechałam na izbę, rozwarcie na 2 cm ale główka jeszcze dość wysoko (ufff..), lekarz który mnie przyjmował powiedział że skoro się umawiałam z ordynatorem na rano na cc to już moja sprawa, jak skurcze się wzmocnią to mam iść na porodówkę,położyli mnie na przedporodową. Zapis ktg skurcze dochodziły do 80 co 4 minuty ale były tak bolesne że myślałam że mi tyłek rozerwie. Mąż pojechał do domu a ja się modliłam żeby nie zacząć rodzić, cała noc mi się ciągnęła w nieskończoność, później skurcze zrobiły się nieregularne co 5-7 minut. I dotrwałam do 8 do obchodu, ordynator mnie od razu poznał na szczęście. Zbadał mnie przy wszystkich lekarzach i wyjął rękę w krwi (plamiłam całą noc) i kazał wpisać z dokumenty podejrzenie przedwcześnie odklejającego się łożyska, przekazana do cesarskiego cięcia. Boże jak mi ulżyło! Nie zdążyłam się nawet pożeganć z mężem a oni już mnie wzięli na salę operacyjną, założyli cewnik, zrobili wkłucie (kurcze ale to bolało a tego się najmniej bałam), dali znieczulenie i bach kładą mnie biegiem na ten stół, zasłaniają tą kotarą, lekarz mi brzuch smaruje a ja to czuję 😲 i mówię ale ja jeszcze wszystko czuję, ruszałam nawet palcami od nóg, a oni już ze skalpelem stali i krzyczę że jeszcze czuję nogi i nagle zobaczyłam w górze maskę i od tamtej pory czarna dziura-dali mi głupiego jasia! Pamiętam jedynie jak przez mgłę jak już mnie zszywali jak mnie żebra bolały i chciało mi się wymiotować, czułam szarpanie brzucha. Wszystko trwało zaledwie pół godziny od wejścia na salę operacyjną.
Na drugi dzień już wstałam, na trzeci poszłam się wykąpać i normalnie już funkcjonowałam a na czwarty dzień dostałam tych pieprzonych bóli głowy ale to tak silnych że nie mogłam iść siku nawet . No i to moja cała historia 🙂 Mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej i będę mogła cieszyć się drugim dzieckiem, pierwszym z resztą też bo strasznie się za Franiem stęskniłam.

Bardzo dziękuję Wam za wszystkie gratulację, Kochane jesteście 😘 😘 😘
Życzę Wam wszystkim abyście jak najszybciej miały dzieciątka przy sobie 😁 😁

• Mamusia
Cześc Karola 😘
jasne że dziewczynom przekazałam 🙂 czyli mówisz że olejek działa i to jak 😁
dobrze że skończyło się cesarką tak jak chciałaś, no i ten ordynator super 🙂 oby więcej takich
ucałuj Stasia od cioci i czekam z utęsknieniem na fotki 🙂

• Mamusia
czesc dziewczynki 🙂 ia dzis caly czas spie ;p hehe chyba zapadam w jakis sen letni syn stwierdzil ze posiedzi w mamusi jeszcze troche to ja musze zasnac zeby nie marudzic ze chce rodzic ;p;p ale boje sie boe cos malo go czuje 😞 jutro wizyta u ginekologa zobaczymy co powie.

• Mamusia
o kurcze teraz mi mignęło: 38 TYDZIEŃ 🤪
i piszą mi coś o odejściu wód płodowych, zgłupieli w środku sprzątania? 😁

o fajna piosenka leci, a ozzy osbourne to jeszcze żyje, bo na tym teledysku to strasznie staro już wygląda

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Zaglądam na szybko bo jak to w niedzielę, czas spędzamy rodzinnie 🙂 🙂

Biedna Marta.. wymęczy się 😞 Trzymamy kciuki!!!!

Ania pasa nie kupowałam i za pierwszym razem też nie miałam. Nianię kupiliśmy niedawno ale to ze względu na to że nawet już teraz jak Nikoś jest na drzemce to mogę wyjść sobie na ogród. Jak Nikoś był malutki to nie mieliśmy.
No i czas chyba zbierać się na porodówkę.. wnioskuję bo Twojej wydzielinie 😁 😁

Karola fajnie że jesteście już w domku i że już lepiej się czujesz 🙂 😘Czekamy z niecierpliwością na fotki Stasia 🙂 I koniecznie napisz jak Franio reaguje na Braciszka 🙂

• Mamusia
Ania mamy jedną chyba z najzwyklejszych BabyOno taką dokładnie http://allegro.pl/babyono-niania-elektroniczna-194-gwarancja-i2462602298.html
Poleciła mi ją Kuzynka i obie jesteśmy zadowolone 🙂 Ona nawet Synka zostawia w domu i idzie na drugą stronę ulicy na grilla 😁