Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Jeżeli chodzi o zastrzyki to rewelacyjna sprawa , jeden na 3 albo 4 miesiące nie pamietam już dokladnie . Ja je stosowałam przez ładne pare lat i byłam zadowolona bo żadnej innej metody dodatkowo nie stosowalismy wiec sa pewne. 😉

są na 3 miesiace ale to w ogole okresu nie masz,nie? moja ciotka tez mi je proponuje ale bardziej sie zastanawiam nad wkladka...stwierdzilismy,ze jak Maja jest w takim stanie (z poważną wada serduszka) chcemy miec jedno dziecko i dac jej wszystko czego tylko sobie zapragnie 🙂

• Mamusia
Emilko okres po porodzie to sprawa bardzo indywidualna. Może być zaraz po połogu albo i wcześniej.A jak się karmi piersią to przez okres karmienia może nie być wcale.
Z Kalią nie pomoge bo nie wiem... zapytaj wujka google 😉

Wiadomości od Isy: jutro wychodzą ze szpitala. Szymek jest już zdrowy i ona tez dochodzi do siebie. Mały miał skok cpr na 40, silną żółtaczkę i dwie doby nic nie chciał jeść i spadł do 2500g. Dodatkowo zaatakował go jakiś wirus. Na szczęście szybko zareagowali i Mały nabiera sił. Straszne były dla nich te dni, ale dziś odłączyli Szymka od kroplówek i jutro będą w domciu.

Natalko a jak Maja zapragnie mieć siostrzyczkę do wspólnej zabawy? 😜

Mixi jak to jest z zastrzykami? bardzo bolą?

• Mamusia
Doti napisał(a):
Emilko okres po porodzie to sprawa bardzo indywidualna. Może być zaraz po połogu albo i wcześniej.A jak się karmi piersią to przez okres karmienia może nie być wcale.
Z Kalią nie pomoge bo nie wiem... zapytaj wujka google 😉

Wiadomości od Isy: jutro wychodzą ze szpitala. Szymek jest już zdrowy i ona tez dochodzi do siebie. Mały miał skok cpr na 40, silną żółtaczkę i dwie doby nic nie chciał jeść i spadł do 2500g. Dodatkowo zaatakował go jakiś wirus. Na szczęście szybko zareagowali i Mały nabiera sił. Straszne były dla nich te dni, ale dziś odłączyli Szymka od kroplówek i jutro będą w domciu.

Natalko a jak Maja zapragnie mieć siostrzyczkę do wspólnej zabawy? 😜

Mixi jak to jest z zastrzykami? bardzo bolą?

wtedy jej wytlumaczymy dlaczego nie...a zreszta bedzie miala duzo mlodzych kolezanek...Dzis Nasza znajoma urodzila Samancie 🙂 podobno jak kazdy inny zastrzyk tak boli

• Mamusia
Hej kobietki!

Na początku gratuluję nowym mamusiom!!!
A za dziewczyny w dwupakach trzymam kciuki za jak najszybsze i najmniej bolesne rozwiązanie 😁
Jeszcze troszkę i wszystkie wrześnióweczki będą tulić swoje maleństwa 😁

A ja ciągle nie mam czasu. Nie tyle Maja mi go zajmuje jak szybkie wykańczanie domu, powoli zaczęliśmy przeprowadzkę, która potrwa ze trzy tygodnie 😮
Ale mam nadzieję, że już w drugiej połowie pażdziernika będę spała już na swoim 🤪
W dzień nie ma mowy o drzemce, bo jak tylko córcia śpi to jest mnóstwo pracy, obiad, sprzątanie, pranie, prasowanie, zakupy, pakowanie rzeczy w kartony 😮 zastanawiam się, kiedy padnę 🤢
Spieszymy się, bo chcemy małą ochrzcić w ostatni weekend pażdziernika a w tym wynajmowanym mieszkaniu nie ma miejsca na gości, ledwo w czwórkę się mieścimy 🤔
Niesamowite jest to, że mała jak tylko jest ubrana i włożę ją do wózka od razu zasypia i mogłaby tak spać godzinami 😮 oczywiście na dworze 😁

Nie udzielam się, ale ciągle was śledzę 😁 i czekam na nowe mamusie 😁

• Mamusia
😁Witam sie o poranku.
Doti nic te zastrzyki nie bola . 🙂
Ja je brałam z 3 lata może wiecej , owszem okres w ktoryms momecie zanika , ale po odstawieniu od razu w tym samym miesiacu dostałam. No i nie miałam problemu z zajsciem w ponowna ciaze . 😉
Dla mnie jest to super metoda zwłaszcza przy karmieniu piersia .
Wkładek sie boje , a i nie lubie chodzic podczas okresu w podpaskach wole tampony ,a przy wkladce niby ich nie mozna . 🙂
Ale cisza sie zrobila na forum , kazda biega w kolo malenstwa , albo wypoczywa razem z dziecmi.

• Mamusia
Cześć 🙂
Witam się dość późno ale ciągle coś do zrobienia w domku miałam. Na dodatek znajomi na noc przyjechali i dopiero ich pożegnaliśmy 😉
Mam kolejne pytanie dt piersi. Staram się karmić małego na przemiennie. Jednak lewa pierś zrobiła mi się o połowę wieksza o prawej... nie wiem co mam teraz zrobić. jakieś rady?!?!?!!??!?!?!?!?!?!?!?!

dzonatalie jak wizyta mamy i siostry? 😉
efek dasz rade z karmieniem 🙂 herbatki laktacyjne pomagaja
Doti Twoja Laurka to w nocy jest idealna 🙂 a mój mały na razie zachowuję się jak Twoj Mati- 6 karmień w nocy 😁 Aha i mi też z drugiego cycka leci jak mały pije... dziwne
Isa super że wychodzicie!!!
AGN powodzenia z przeprowadzka 🙂
Aisza mój tez szybko robi sie senny. Dlatego staram się zawsze jak się obudzi do karmienia umyć mu tyłeczek ciepła wodą. poprzebierać go. I wtedy jakieś 10 minut jest szansa ze bezie pil.

Czekamy na rozpakowanie reszty brzuszków 😉 Ciekawa jestem co tam u dziewczyn czy coś się rusza?!

• Mamusia
hej kochane widzialam tusia zostala mamusia 😁 moje gratulacje kochana 😘
wczoraj M przyjechal i przywiozl mi kropelki SS i powiem wam ze zdziwilam sie bo przywiozl mi zupelnie inne niz sa na necie w aptekach tak wiec nie wiem skad oni biora cena na necie 17 zl a on zaplacil 9 euro czyli nie cale 50 zl tak dla informacji bo nie wiem czy czasem jakiegos kitu nie sprzedawaja w internetowych aptekach 🙂
moja mala ma kolki codziennie na wieczor ani bobotic ani esputicon jej nie pomaga wiec nadzieja w SS 🙂

• Mamusia
Dzien dobry 🙂
wszystkim nowym mamusiom - gratulacje! 🙂
nie mam czasu teraz z Wami popisac , mama z siostra u nas...znalazlam chwilke czasu bo jeszcze wszyscy spia.. a mala mi wstala na karmienie wiec weszlam... babcia zachwycona wnuczka zreszta mloda swiezo upieczona ciotka tez 😁 tula mala 24h 🙃 wszystko dobrze, nawet pogoda nam dopisuje wiec mozemy chodzic na spacerki i spedzac jakos milo czas na dworze 🙂
dzisiaj Naisha skonczyla 2 tygodnie, jak to szybko zlecialo! 🙂
tymczasem ide bo obowiazki wzywaja.. trzymajcie sie i rozpakowywujcie dalej 🙂
buziaki 😘

• Mamusia
Witam się i ja.
Mała leży w łóżeczku i coś pomrukuje ,a ja skorzystałam i wskoczyłam na brzuszka.
U nas pogoda fajna wiec robimy sobie maraton na spacerki i musimy niestety zaliczyć market bo starszej muszę kupić jakieś spodnie no i może malej tez coś skapnie 😁
Wiktoria waży już 4,5 kg wiec jestem spokojna odnośnie tego ulewania póki przybiera na wadze . 🙂
Witamy nowe dzieciaczki na świecie i czekamy na inne mamuśki i ich pociechy 🙂
Miłego dnia życzę .

• Mamusia
Hej Kochana,ale poszalalyscie,gratulacje dla nowych mamus 🙂
I Tusia sie na wrzesien zalapala,to chyba tylko nam Deira zostala.Ciekawe co u niej bo dawno sie nie odzywala,moze jak ktos ma numer to niech do niej skrobnie.
Milej niedzieli,ja ide kupke przebrac 😜

• Mamusia
Witam Was mamusie 🙂 i juz jako mamusia 🙂
w koncu..... probuje od paru dni dac znac o moim Tymku ale cos brzuszek mi szwankuje , nie wiem dlaczego...
wiec Tymon przyszedl na swiat 24.09. o 12;48 wazył 3655 i 56cm 🙂
NIestety nie dam rady Was nadrobic, ale wszystkim mamusiom gratuluje i pozostalym zycze powodzenia! 🙂