Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja zjadłam z M kolację i sprzątam 🙂

grzeje troszkę w chacie, bo mamy lekką syberię 😠

ale mam stresa przed tym szpitalem 😞
jakoś nie umiem sobie tego wszystkiego poukładać...

Do tego wszystkiego boli mnie brzuch jak na okres i mega plecy 😞

Dobranoc Kobitki ! 🙂

• Mamusia
Dzonatalie do nas health visitor przyszła po dwóch tygodniach.
Nic nie mowcie o spaniu bo ja od czasu narodzin małego ani jednej nocki spokojnej nie miałam 😞 ale jak był u mnie w brzuchu to też w nocy był njbardziej aktywny. A jak to było u was? Wasze maluszki są aktywne o podobnych porach co w brzuszku;?

• Mamusia
Marylu moja jak byla w brzuszku to cala noc mnie kopala, i teraz jest to samo, oglada pokoj, placze nie chce spac, nie wiem juz co z nia robic, dostala mleko wiec jest najedzona, pielucha zmieniona, jak nie ja to moj m ja ululamy polozymy do lozeczka i po 5 minutach znow trzymamy ja na rekach bo jest jeden wielki ryk nie chce spac tam w nocy, miedzy nami jest spokojna i w miare pospi.. ja od kiedy wrocilam ze szpitala tez praktycznie wiecej czuwam niz spie, a dajac jej mleko w nocy glowa mi leci do przodu i zasypiam 🤢

• Mamusia
To u nas tak samo. W dzień jeszcze pospi ale w nocy w ogóle. Zawsze wchodzę na forum lub buszuje po necie żeby nie zasnąć 😞( emaleth pisała ze taki stan może trwać trzy miesiące. Już pierwsze dwa tyg za mną 😁 dni lecą tak szybko, a ja sie zatrzymalam z kalendarzem na 9 września, wtedy kiedy sie urodził 🙂 i jak mnie będzie tak dalej męczył to nawet nie zauwaze ze nowy rok już jest 😁

• Mamusia
Witam sie 🙂 w koncu w miare wyspana 🙂 co prawda mala zasnelam po 12 w nocy ale spala do po 4 wiec nie jest zle dostala mleczko i dalej poszla spac przed 8 pobudka i teraz sobie lezymy 🙂
mamusie jak to jest z okresem? kiedy sie go dostaje bo ja dzis wstalam z bolem wlasnie jak na okres 🤢

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
To u nas tak samo. W dzień jeszcze pospi ale w nocy w ogóle. Zawsze wchodzę na forum lub buszuje po necie żeby nie zasnąć 😞( emaleth pisała ze taki stan może trwać trzy miesiące. Już pierwsze dwa tyg za mną 😁 dni lecą tak szybko, a ja sie zatrzymalam z kalendarzem na 9 września, wtedy kiedy sie urodził 🙂 i jak mnie będzie tak dalej męczył to nawet nie zauwaze ze nowy rok już jest 😁

Łączę się z Tobą w bólu i też czekam z utęsknieniem aż minie 3 miesiące 🙂

• Mamusia
ja od czwartku nie miałam internetu 😞 widzę że troszkę Was urodziło 🙂 GRATULACJE dziewczyny 🙂

mój syn ma katar tragedia jest. męczy się nieźle, a ja razem z nim. zaraził się od taty albo od siostry. tylko ja nie zostałam zaatakowana. chciałam iść do lekarza, ale znajoma pielegniarka z przychodni mówiła ze nie ma sensu bo po 1 lekarz każe odciągać aspiratoem i zakraplać woda morska, a po 2 w przychodni angina na tapecie 🤢 🤢
wczoraj było cieplutko i byliśmy 3 godziny na polku i tak jakby mu wietrzenie pomogło bo w nocy tylko raz odciągałam katar.

a byłam jeszcze w mopsie. co za kolejki 😮 wszyscy po zasiłki rodzinne i te szkolne wyprawki chyba we wrzesniu nie załatwie tego becikowego 🤢

• Mamusia
Witam się i ja .
Właśnie wciągam jabłecznik ,który upiekł wczoraj mój M 🙂
Noc super tylko z jedną pobudką na jedzonko o 3 i potem spanie ,aż do 9.
Takze jestem wyspana , teraz mała najedzona też śpi w łóżeczku . 🙂
Pogoda zapowiada się ładna więc chyba zaliczymy dzisiaj spacerek w koło osiedla 😆
Miłego dnia , ciekawe czy dzisiaj pojawi się jakiś bobasek.?

• Mamusia
czesc kochane 🙂 my dzien zaczelysmy od cyca jednego, a pozniej drugiego, mala padla, a ja wietrze sutki 😮 😁
Nie wiem, czy wszystko jest ok, bo nawalu pokarmu poki co nie mam, leci tylko taka gesta siara, ale malej smakuje...kupke robi raz dziennie, jesli w ogole, dzis zrobila taka jasno zolta, troche sie zaniepokoilam, ze tak malo kupkuje, no ale skoro nic ja nie boli i nie cierpi to tak widocznie ma po moim pokarmie...
Troche sie dzis zdziwilam, bo dopiero 3 dzien po porodzie a ja mam juz 10 kg mniej 😁 😁

• Mamusia
Witam się mamuśki i brzuszki 🙂

my dziś całkiem niezłą nockę zaliczyliśmy, tylko miedzy 24.30 a 2.50 mały był aktywny, ale potem pospał do 5 (krótka przerwa na karmienie) i do 8.30.... teraz coś zasnąć nie może, ale jest spokojny, więc luz 🙂
jak ważyłam się dwa dni temu to też miałam jeszcze 4kg na plusie, ale same cyce ważą ze 3kg 😜 😉
Karolka przy karmieniu piersią, to maluch może robić kupę co karmienie albo nie robić jej wcale przez kilka dni, więc jedna kupa dziennie to też dobrze 🙂 u nas jest kupa albo i dwie na karmienie, więc pieluch idzie na potęgę... a jeszcze to siusianie okołoprzewijaniowe 😜 hehe... wczoraj Tymek nasikał sobie prosto w oko 🤢 i nic sobie z tego nie zrobił 😜 😁

• Mamusia
Teraz te pieluszki są takie fajne ,że nawet kupkę wsiąkają wiec nie ma sie co dziwic ,że siusiu nie widać. Moja śpi i pierdzi ,zapewne razem z tymi bąkami będzie kupka 😁
Moja też co przewijanie to kupka , siusiu dośc często sie robi prosto na mame wiec nie tylko pieluszki idą ,ale i moje bluzki nie nadarzam z praniem 😆

• Mamusia
hehe no to ladnie 🙂

dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie - Ula ma bardzo silny odruch ssania, ciagle wklada swoje piąstki do buzi i sie denerwuje, ze to nie cyc. ja nie jestem w stanie jej caly czas trzymac przy cycku, poza tym jak za duzo wypije to jej sie ulewa, a umiaru to ona jeszcze nie zna 🙂 slyszalam, ze jak chce sie karmic cyckiem, to nie mozna dawac dziecku smoka, bo inaczej sie go ssie niz cyca i maluch moze sie odzwyczaic od ssania piersi, albo bardziej ja podrazniac..A Wy stosujecie smoczki, czy nie musicie? bo w nocy moja ciagle chce cos ssac i tak myslalam, ze moze smoczka jej dam 😮

• Mamusia
Karola... ja czasem w nocy daję smoka... jak młody nie chce zbyt długo zasnąć i wscieka się, że z cyca leci, a chciałby, żeby nie leciało 😉 dość szybko przy nim zasypia, w międzyczasie sam wypluwa... no i na siłę mu go nie wciskam... jak nie chce, to nie... pierwsza córa mojej siostry w ogole smoka nie chciała i przyzwyczaiła się tak do piersi, że w pewnym momencie traktowała ją tylko i wyłącznie jak smoka... i był mega problem, żeby ją od tego odzwyczaić :/ z kolei drugiej dała smoczka i ani z karmieniem ani z odstawieniem piersi czy potem smoka nie było żadnego problemu...

• Mamusia
Ja też ciągle głodna jestem. Na początku nie miałam apetytu i ważę już tyle, co przed ciążą ale za to chyba teraz nadrabiam bo ciągle jadłabym coś.
Mixi a karmisz piersią czy butelką, że tak Ci mała śpi?
Inirtam mój mały to samo osikał już chyba wszystkich i wszystko  A już poszło tyle pieluch, że tragedia. Puści mnie z torbami ten nasz synek  I ciągle je. Dzisiaj pobił swój rekord – jadł 1,5 godziny.
A co do smoka to Borys nie chce. Jak już mu na siłę wcisnę żeby z cyca trochę zszedł to mu wypada bo nie umie trzymać i też się denerwuje. Podkładam mu pieluszką ale też nie na długo to się zda ale jak zaśnie to jest spokój.

• Mamusia
Witam się i ja 🙂 Maja w końcu spi...czy to normalne,że teraz od wczoraj tak mało już zaczyna przesypiać?? masakra!!!! wczorAj od 13:30 do 19:30 nie spała,potem zasnela ubralismy ja i przyjechalismy do mamy....potem kapiel i jedzonko i zasnela do 2:30 i potem spała do 5 i do 7:30 i teraz dopiero zasneła 🙂 jutro polozna do nas przychodzi....Kurcze mojej Niuni jeszcze pępek nie odpadł a ma już prawie miesiac...to ktora dziś na porodowke? 🙂 🙂 A ja mojej daje smoka od tygodnia i nie zawsze chce ssać,ale to dobry uspokajacz 🙂