Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
a moje wkurwienie siegnelo zenitu 😠 😠 😠 powiedzcie mi czy jest ktoras z was ktora nie moze zniesc tesciowej ?

😁 😁 😁 😁 😁 nie jesteś sama 😉 😜:P

ostatnio jak wpadła z niezapowiedzianą wizytą, to ja wyszłam z sypialni, bo nie mogłam znieść widoku, jak trzymała Tymka na rękach... poszłam do łazienki kąpiel dla niego przygotować, bo miałam nieodpartą chęć wyrwać jej małego z rąk 🤢 a musiałam się powstrzymać, ze względu na M.... z resztą już nie raz się tutaj o niej wypowiadałam...

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Hehe tez mamy problem z ubrankami, zakladalam, ze Ulka bedzie sporym bobasem a tu takie malenstwo wyszlo 🙂
Wyprobowalam smoka 🙂 odrzucila tommee tippee, ale za Nuka sie wziela 🙂
Narzekałam dzis Wam, ze moja nie robi siku i kupy i co? Oszczala mnie 😁 😁 😁 i w tym samym czasie porzadne kupsko jej splynelo na przewijak 😁 😁

moja tez tylko Nuka i zadnego innego...a mam smoczkow chyba z 5 😁 😁

• Mamusia
Alexia291989 napisał(a):
Hey dziewczyny , u mnie Maksik zaczal o 01:30 w nocy i wojowal do prawie 05:00 ,
a jak zawolalam mojego do dziecka zeby z nim polezal chwile zebym mleko zrobila, to oskarzyl mnie ze mi sie dziecko nudzi i ze mu kaze do niego isc bo ja chce sie wyrwac, normalnie masakra 24 godziny na dobe siedze z malym bo jest najwazniejszy a on do mnie tak , jeszcze troche to sie wkurze i zabiore malego do domu w polsce,

kurcze to masakra masz ze swoim...wspolczuje...Moj jak w nocy slyszy ze Maja placze a ja nie uslysze to zrobi jej najpierw mleko a potem mnie budzi bo mi nocne karmienie najlepiej wychodzi 🙂

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
emi haha moja tez juz mnie osrala, zmienialam jej pampersa i mowie do mojego m ze mala nie robila kupki itp wzielam ja na swoja klatke piersiowa zeby polezec skin to skin i w jednym momencie jej kupka byla na moim brzuchu 😁 😁 no i juz sie nie martwilam ze nie robila kupy 😉 kilka razy zmienialam jej pieluche, siegam po nowaa ona sobie sika na przewijak 😁 😁
moj m jak widzi ze corka robi kupe to ucieka na drugi koniec pokoju i nie chce stac obok przewijaka bo mowi ze kupa niemowlecia to cos okropnego 😁

hehe moja tez sika na przewijak a co najlepsze to na nowego pampercha tez i potem wszystko olane i przebieranko 😁 😁

• Mamusia
Alexia tez wspolczuje...moj M wcziwa sie na maksa w role ojca, wiec mam mega wsparcie 🙂

A co do tesciowej, to Emi wczoraj moja mi zaszla za skore...ledwowrocilam do domu ze szpitala a tu telefon z poradami i pouczeniami, bo ja to niby nic nie wiem, a ona taka kuzwa doswiadczona 😠 😠 niech sie wypcha, rodzila prawie 30 lat temu, a czasy sie zmieniaja. nawet mi mowila, czym to ona sie podmywala jak szwy miala...bylam szczera i odpowiedzialam, ze na szczescie mam pomoc moich siostr i poloznej i sama tez wiem na ten temat, wiec dziekuje bardzo za jej rady, jak cos zawsze moge sie do swojej mamy zwrocic...slyszalam ze sie wkurzyla ale co mnie to, moj m tez sie na nia wkurzyl. do niego to z kolei jego ojciec zadzwonil z dobrymi radami...echhhh a na domiar zlego w sobote do nas przyjezdzaja i chyba beda do niedzieli 🤨 🤨

• Mamusia
karolka to tak jak moja wyszla mala ze szpitala przyszla na ciastko i kawe i mala zaczela kwiczec to wzielam ja a ta leci do mnie nie tak nie tak daj ja ci pokaze jak trzymac 😮 myslalam ze mnie chuj strzeli 😮 sklada mi niezapowiedziane wizyty co 2 dni kolejny powod dzieki ktoremu chuj mnie strzela jak mala lezy w lozeczku i ledwo co steknie w czasie snu albo otworzy na chwilke oczka leci i ja wybudza tez mnie wtedy chuj strzela bo pozniej ona jest marudna jak sie ja wybudzi pizda idzie do domu a ja sie "mecze"
bylam u niej w niedziele i pyta sie mnie czy w weekend ide do szkoly to mowie ze tak a ona ze ma wolny weekend i ze moze zostac z mala to mowie ze u mnie wszyscy w domu beda i ze bez problemu mam ja z kim zostawic 🙂 dzisiaj M do mnie pisze ze w sobote mozna mala do jego mamy zawiez jak bedziemy w szkole bo ona ma wolne a ja mowie ze wiem ze juz z nia rozmawialm i ze nie widze potrzeby targania jej rano do jego mamy skoro u mnie ma kto z nia zostac 😮 to stwierdzil ze zawieziemy ja do jego mamy i koniec niech sie nia nacieszy a mnie chuj strzela bo ona wszystko robi na odwrot pizda gadala ze mna mowilam jej ze ma kto z nia zostac to pewnie zadzwonila do Macka i sie jemu wyzalila i nagle kurwa na obiad mnie zapraszaja a gdzie byli jak w ciazy bylam 🙂 jeszcze M do mnie z tekstem czy jego mama mi krzywde zrobila to mu powiedzialam zeby przypomnial sobie jak bylo nad morzem 🙂
normalnie telepie mna 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Moja Ulcia mnie dzis zaskakuje...najpierw zaczela normalnie sikac a pozniej posrala sie od pasa az po piety 😁 😁 😁 od razu do kapania poszla, a darla sie niesamowicie 😁 😁 😁

tez nie jestem sama z krzykami przy kąpieli 😁 dzieki...chociaz Majka wczoraj ładnie przezyla kąpiel 🙂 troche popiszczala ale bylo mniej krzyku jak zwykle 🙂

• Mamusia
moja też niezapowiedziane wizyty składa i ja też tego nie znosze... w dodatku niecierpliwa strasznie, bo wali w drzwi, dzwoni dzwonkiem, a przecież ja nie przyfrunę ani drzwi na pilot nie mam :/
moja to ma problem z myciem rąk... ostatnio się wpieniłam i głosno powiedziałam, że brudne łapy nie będą Tymka dotykać i tyle... w nosie mam, co sobie pomyśleli i ona i teść, bo ten też, że przecież kąpał się w domu, to ręce ma czyste 🤢 a tamta się mnie pyta, czy młody już gaworzy... no myślałam, że padnę, jak to usłyszałam 😁 😁 😁 i oczywiście jakieś stare zabawki z jakiegoś magazynu przyniosła, to powiedziałam, że Tymek jeszcze za mały i że nie mamy gdzie tego trzymać, żeby zabrała... szczerze, koło nosa mi chodzi, co ona o mnie myśli... ja o niej zdania nie mam najlepszego, zbyt dużo przykrości mi sprawiła, zwłaszcza po ślubie... tolerują ją tylko i wyłącznie ze względu na M, ale jak mnie podkurwi, to powiem, co myślę i tyle...

• Mamusia
Alexia291989 napisał(a):
A moj Maksik to on sika to gory i robi fontanne

no Tymek, to sobie wczoraj centralnie do oka fontanną wycelował 😜 hehe on sobie nic z tego nie zrobił, tylko trzy razy powieką mrugnął, a ja nie wiedziałam, co z tym zrobić hehe 😁 a dookoła przewijaka to już chyba wszystko było obsikane hehe 🙂

Swoją drogą, przerąbane masz z tym M, ale może porozmawiaj z nim szczerze, powiedz, czego oczekujesz od niego, powiedz o swoich uczuciach i że jest Ci przykro... tylko tak bez pretensji, w miarę możliwości na spokojnie... bo kurcze, no w związku nie ma znaczenia kto starszy, trzeba się wzajemnie szanować i traktować na równi ze sobą...

• Mamusia
Karolka też mi sie przez pierwsze dni wydawało ze mały nie sika. Ale sie rozkręcil 🙂
Ja też próbowałam smoka a mały sie krztusi. Ale spróbuje jakiś inny kupić. Bo inaczej nie dam rady nocami.
Szczesliwamama gratulacje! Ładnie lekarz musiał rozruszac sprawy
Tuska trzymamy kciuki
Deira kochana nie martw sie tak:* malutka wyjdzie i raz na zawsze zapomnisz o czekaniu!!!
Emi ja cię rozumiem z tesciowka. Ja muszę moja znosic bo chwilowo mieszka z nami 😞 trochę sie poprawiła ale wciąż mnie nerwy biorą jak zajmuje sie małym bo jakoś nie umiejętnie to robi. I wyobraź sobie ze będzie tu z miesiac!! Non stop strzela fochy i jak przyjechała nie potrafila pieluchy przebrać ale i tak sie madrzyla. Do teraz tłumacze jej jak ma coś robić ale nie dochodzi do niej 😞

• Mamusia
hej hej,
my wrocilismy ze spacerku, zapisalismy mala w child centre, sa jakies zajecia w czwartki rano dla maluszkow i 2 inne dni inne zajecia ale na te jest jeszcze za mala i trzeba odczekac z 2-3 miesiace 🙂 ale wazne ze chociaz jest juz tam zapisana..
zakupy zrobione przy okazji , a mala przebrana , nakarmiona i spi i poplakuje na przemian w lozeczku 🤨
wiec jej nie ruszam moze zasnie na dobre 😮 a ja tym czasem ide cos przekasic bo nawet obiadu dzis nie jadlam 😁

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
hej hej,
my wrocilismy ze spacerku, zapisalismy mala w child centre, sa jakies zajecia w czwartki rano dla maluszkow i 2 inne dni inne zajecia ale na te jest jeszcze za mala i trzeba odczekac z 2-3 miesiace 🙂 ale wazne ze chociaz jest juz tam zapisana..
zakupy zrobione przy okazji , a mala przebrana , nakarmiona i spi i poplakuje na przemian w lozeczku 🤨
wiec jej nie ruszam moze zasnie na dobre 😮 a ja tym czasem ide cos przekasic bo nawet obiadu dzis nie jadlam 😁

ja tylko sniadanie jadlam 😁

• Mamusia
Emi. Moja też biegnie do małego jak pisknie przez sen i zqczyna głośno go nawolywac!!! Jak go przebiera nigdy nie podniesie body do góry, i zawsze sie ubrudzi. Wietrzy w pokoju, zostawia otwarte okno, przychodzi po małego (u mnie w sypialni ciepło) i bierze go w to zimno! I jeszcze non stop krytykuje mojego m ze źle nosi małego. Ciągle daje mi uwagi na temat tego ze mały za dużo przy cycu. Ale Kurcze kiedyś zjeść musi.... Najgorsze ze jak w nocy zaplacze i mi trochę dłużej zajmie podniesienie jego przychodzi sprawdzić co my mu za krzywdę robimy.... Nie chce mi sie dalej pisać ale tego jest mnóstwo!!! I trzeba ja za wszystko przepraszać i wielbic za to co robi....

Emaleth masz bardzo sympatycznego męża 🙂 mam nadzieję ze moje małe sumo ładnie wyjdzie na zdjęciach 🙂