Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziekujemy Perelka 😆

witaj Fiann gratuluje...jak sie czujesz??? moja to pierwsza ciaza i wyczekiwana 5 lat a udalo sie naturalnie bylam zaskoczona i jeszcze w to nie moge uwierzyc 🙃
Martwie sie wszystkim bo nie wiem co jest norma a co nie.
Mam bole podbrzusza jak na okres i bola mnie lekko piersi.
Dzisiaj mam 1 wizyte u giene. nie wiem czy cokolwiek juz zobaczy ale moze wykluczy inne patologie o ktore sie martwie ciaza pozamaciczna itd
Troche schizuje moze nie troche, ale wiecej niz troche.
Ty masz juz jedno malenstwo i to Karolek a wiesz, ze jak bede miala synka to bedzie wlasnie Karol 😉
Pozdrawiam

belen podbrzusze będzie pobolewać bo macica się rozciąga 🙂 piersi też bolą nawet czasem całą ciążę więc tym też się nie martw 😘
  • Jedynie jak dostaniesz plamienia lub zacznie cię bardzo mocno boleć brzuszek z pleckami to do lekarza piorunem jak tak miałam jak poroniłam 😞
  • Będzie dobrze zobaczysz uważaj na siebie i nie przesilaj się 😘

• Mamusia
    belen napisał(a):
    Dziekujemy Perelka 😆

witaj Fiann gratuluje...jak sie czujesz??? moja to pierwsza ciaza i wyczekiwana 5 lat a udalo sie naturalnie bylam zaskoczona i jeszcze w to nie moge uwierzyc 🙃
    Martwie sie wszystkim bo nie wiem co jest norma a co nie.
    Mam bole podbrzusza jak na okres i bola mnie lekko piersi.
    Dzisiaj mam 1 wizyte u giene. nie wiem czy cokolwiek juz zobaczy ale moze wykluczy inne patologie o ktore sie martwie ciaza pozamaciczna itd
    Troche schizuje moze nie troche, ale wiecej niz troche.
    Ty masz juz jedno malenstwo i to Karolek a wiesz, ze jak bede miala synka to bedzie wlasnie Karol 😉
    Pozdrawiam

ja mam identyczne dolegliwości jak Ty, czyli bóle podbrzusza i piersi są jakieś takie nabrzmiałe, ale to rzeczywiście są typowe objawy na początku. aaaa i jeszcze krzyże mnie bolą, ale identycznie miałam przy pierwszej ciąży 😉 a poza tym to jestem taaaaaka szczęśliwa. Cieszę się Twoim szczęściem - zwłaszcza, że czekałaś na dzidziusia aż 5 lat. Dla mnie te 10 miesięcy starania były wiecznością. W każdym razie gratuluję serdecznie, i w razie jakichkolwiek wątpliwości dot. ciąży postaram się pomóc 🙂
    Ja wczoraj miałam już pierwszą wizytę u lekarza i na usg już widać moje maleństwo - tj. tylko taka mała czarna kropeczka, ale to jest dla mnie największe szczęście, po raz pierwszy zobaczyć tą malutką istotkę którą mam pod sercem 😁
    A co do Karolka, to cieszę się, że mamy podobny gust jeśli chodzi o imiona 🙂

• Mamusia
    Fiann moze ja tez cos dzisiaj zobacze 😉
    Odebralam 2 bete bo lekarz chcial pierwsza zrobilam w 32 dc 727 a 2 w 37 dc 5433 😘
    To super, ze widzialas juz male cudenko wiesz,ze jest i juz sie zadomowil 🙂 teraz to bedzie rosnal szybciutko i spokojnie u swojej mamusi.
    A ja mieszkam we Wloszch i Tu jest super opieka to mnie tez troszeczke uspakaja.
    Rano spanikowalam bo piersi przestaly mnie bolec i takie miekkie sie zrobily...wiesz Fiann ja ostatnio w moim zyciu przezylam chwile nie za wesole i nie chce mi sie wierzy, ze takie szczescie mnie spotkalo i ze juz ze mna zostanie.
    Dam znac jak bylo u gine

• Mamusia
    Fiann to tutaj raczej obowiakowo na poczatku ciazy robi sie to badanie z krwi beta HCG tak ksiazkowo to powinna wzrastac co 2 dni o 100% 😆
    podam Ci normy mojego lab:
    3 tydz ciazy: 6 - 70
    4 tydz ciazy 10 - 750
    5 tydz ciazy 215 - 7140
    6 tydz ciazy 160 - 31800
    Liczac od 1 dnia ostatniej miesiaczki chyba potrzebne im to do obliczenia wieku plodu i czy prawidlowo sie rozwija.
    Tylko troszrczke stresujace czekasz na te wyniki i sie modlisz

Perelka przykro mi z powodu utraty malenstwa 😞 i dziekuje za rady kazda mileeeee widziana

Sweety dziekuje serdecznie 🙂

• Mamusia
    Witam kochane przyszle mamusie 😉 jestem mama ze styczniowek 2010 czyli mama 2 letniej Lenki 🙂 Z chlopakiem staramy sie juz 5 miesiac o dziecko noi kto wie okresu nie ma juz 18 od spodziewanej miesiaczki tydzien temu robilam test wyszedl negatywny mysle we w tym tygodniu zrobie nastepny wiec jesli zobaczymy w koncu upragnione dwie kreseczki dolacze do was bo termin wychodzil by na 01.10.2012 😉 pozdrawiam i caluje ;*

• Mamusia
    Witam mamusie na pażdziernik 🙂 Ja jestem w 6 tyg i 3 dniu ciąży, dziś miałam swoją pierwszą wizytę u ginekologa 🙂 w tym okresie maluch powinien mierzyć 4-6mm a mój ma 7mm więc nieco większy ale to nic 😜 słyszałam pierwsze bicie serduszka - BEZCENNE ☺️ termin mam na 1.10.2012 🙂 też już raz poroniłam w maju 2011. Więc teraz mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🙂 Kolejną wizytę mam na 13 marca i już się nie mogę doczekać 🤪 Mam meeega mdłości i wymioty 🤢 ale na to pomaga mi herbata imbirowa z pigwą i truskawką - jak ręką odjął 🙂 ale to dobra oznaka, że płód się prawidłowo rozwija 🙂 także jestem dobrej myśli 🙃

Pozdrawiam mamusie i brzusie 🙂

• Mamusia
    Tussiiaa - serdecznie gratuluję i witam w gronie październikowych mamusi 😘

ktos_wyjątkowy_ - trzymamy kciuki, żebyś niebawem zobaczyła te dwie upragnione kreseczki i dołączyła do nas 😉

belen - badanie HCG to kojarzę, że dawniej miałam coś takiego robionego, tylko same te liczby co przedtem podałaś po prostu nic mi nie mówiły. W poniedziałek byłam na wizycie prywatnej u mojego gina, i powiedział mi, że jak przyjdę na następną wizytę (już z funduszu NFZ) za 3 tygodnie, to wtedy da mi skierowanie na wszystkie badania 🙂

• Mamusia
    ktos wyjatkowy- trzymam kciukasy&&&&&&& i szybko dolaczaj do nas 🙂

tusia witaj to malutki wielkoludek swietnie zobaczysz, ze teraz bedzie wszystko dobrze 😉

fiann- buziaki ja po wczorajszej wizycie gin nie chcial robic mi usg bo mowi ze za wczesnie i nic nie zobaczymy, ale ja uparta i bylo widac tylko pokoik ciazowy nie wiem jak to praktycznie nazywa sie 6 mm, no niby w przyszlym tygodniu bedzie widac wiecej tzn mojego maluszka lokatora 😉

A dziewczyny czy chcemy zakladac podtemat w ktorym bedziemy wklejac fotki ( usg) naszych pociech?

Tak ogolnie to jak wasze samopoczucie ja mdlosci i nic z tych rzeczy nie odczuwam, tylko jak zwykle bol piersi, ale jak je scisne i delikatnie podbrzusze...co nasila sie w nocy 😮

• Mamusia
    belen, może tutaj będziemy wklejać fotki, przynajmniej będzie wszystko w jednym miejscu 😉
    a jeśli chodzi o moje samopoczucie, to jest po prostu suuuuper, w sumie to tylko troszkę bardziej senna jestem, no ale to ja tak mam cały czas, przez to wstawanie w nocy do Karolka 🙂 niby on już ładnie śpi w nocy, ale tak dwa razy się budzi na moment, to daje mu pić i śpi dalej 😁

• Mamusia
    Hej. Gratutuje i życze spokojnej i bezproblemowej ciąży : 🙂 Niech wasze szczęścia rosną zdrowo 🙂 Ja jeetem mamą z listopada 2011 i szczesze wam powiem że tęsknie za tym maleństwem w brzuchu... a teraz mój skarb ma już prawie 3 maisiące... Zobaczycie jak wam to zleci...

• Mamusia
    Gosia734 napisał(a):
    Hej. Gratutuje i życze spokojnej i bezproblemowej ciąży : 🙂 Niech wasze szczęścia rosną zdrowo 🙂 Ja jeetem mamą z listopada 2011 i szczesze wam powiem że tęsknie za tym maleństwem w brzuchu... a teraz mój skarb ma już prawie 3 maisiące... Zobaczycie jak wam to zleci...

dziękujemy 😘 wiem doskonale jak ten czas szybko ucieka. Ja jestem mamą rocznego Karolka i nawet nie wiem kiedy on tak szybko urósł, a przecież niedawno się urodził (tj. w lutym 2011) 🙂 już się nie mogę doczekać kiedy, ta moja druga dzidzia przyjdzie na świat 😁 jestem taka szczęśliwa, że Karolek w końcu będzie miał rodzeństwo 😉

Ło matko, już październikowe brzuchatki 🤢 😁 Ale fajnie 🙂
    Gratuluję dziewczyny,życzę Wam wieeeeelkich brzuchów 😉 , żadnych problemów w ciąży oraz ślicznych, zdrowych i różowych bąbelków!!! 🤪

• Mamusia
    Witam dziewczyny!!!
    Dziekuje rowniez Astra i Gosia734 .
    Hejka Malino pewnie, ze tak zapraszamy.

A ja dziewczyny przeziebiona, gardlo mnie boli i to mocno 😞
    I humor nie dopisuje chcialbym juz widziec moja kruszynke a Tu nic taki malutki pecherzyk, przyznam, ze troche sie martwie 😞
    Do wtorku umre chyba 🥴
    No i te objawy nie mam zbyt mocnych zadnych mdlosci i wymiotow, zachcianek, zapomnij 🥴

Jak tam u Was??? jak mija dzionek

• Mamusia
    belen napisał(a):

A ja dziewczyny przeziebiona, gardlo mnie boli i to mocno 😞

na przeziębienie polecam herbatę z goździkami, imbirem, miodem i cytryną - mi to pomagało przy poprzedniej ciąży. A na bolące gardło, to ja zażywałam Homeogene 9, pani dr powiedziała mi, że w ciąży można stosować tylko leki homeopatyczne na gardło - mi pomogło
    I humor nie dopisuje chcialbym juz widziec moja kruszynke a Tu nic taki malutki pecherzyk, przyznam, ze troche sie martwie 😞 Do wtorku umre chyba:unsure

nic się nie martw, na moim usg to też tylko jajeczko jest narazie, dzidziuś musi poporstu troszkę urosnąc 😘
    No i te objawy nie mam zbyt mocnych zadnych mdlosci i wymiotow, zachcianek, zapomnij 🥴

ja też nie mam żadnych objawów, ale trzeba się tym cieszyć, że tak dobrze znosimy ciążę, wkońcu mdłości i wymioty to nic przyjemnego 😜
    przede wszystkim pamiętaj, że nie możesz się teraz denerwować ze względu na maleństwo, które masz w brzuszku 😘