Skocz do zawarto艣ci

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ci膮偶y

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusia
Dziekujemy Perelka 馃槅

witaj Fiann gratuluje...jak sie czujesz??? moja to pierwsza ciaza i wyczekiwana 5 lat a udalo sie naturalnie bylam zaskoczona i jeszcze w to nie moge uwierzyc 馃檭
Martwie sie wszystkim bo nie wiem co jest norma a co nie.
Mam bole podbrzusza jak na okres i bola mnie lekko piersi.
Dzisiaj mam 1 wizyte u giene. nie wiem czy cokolwiek juz zobaczy ale moze wykluczy inne patologie o ktore sie martwie ciaza pozamaciczna itd
Troche schizuje moze nie troche, ale wiecej niz troche.
Ty masz juz jedno malenstwo i to Karolek a wiesz, ze jak bede miala synka to bedzie wlasnie Karol 馃槈
Pozdrawiam
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

belen podbrzusze b臋dzie pobolewa膰 bo macica si臋 rozci膮ga 馃檪 piersi te偶 bol膮 nawet czasem ca艂膮 ci膮偶臋 wi臋c tym te偶 si臋 nie martw 馃槝
  • Jedynie jak dostaniesz plamienia lub zacznie ci臋 bardzo mocno bole膰 brzuszek z pleckami to do lekarza piorunem jak tak mia艂am jak poroni艂am 馃槥
  • B臋dzie dobrze zobaczysz uwa偶aj na siebie i nie przesilaj si臋 馃槝
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    belen napisa艂(a):
    Dziekujemy Perelka 馃槅

witaj Fiann gratuluje...jak sie czujesz??? moja to pierwsza ciaza i wyczekiwana 5 lat a udalo sie naturalnie bylam zaskoczona i jeszcze w to nie moge uwierzyc 馃檭
    Martwie sie wszystkim bo nie wiem co jest norma a co nie.
    Mam bole podbrzusza jak na okres i bola mnie lekko piersi.
    Dzisiaj mam 1 wizyte u giene. nie wiem czy cokolwiek juz zobaczy ale moze wykluczy inne patologie o ktore sie martwie ciaza pozamaciczna itd
    Troche schizuje moze nie troche, ale wiecej niz troche.
    Ty masz juz jedno malenstwo i to Karolek a wiesz, ze jak bede miala synka to bedzie wlasnie Karol 馃槈
    Pozdrawiam

ja mam identyczne dolegliwo艣ci jak Ty, czyli b贸le podbrzusza i piersi s膮 jakie艣 takie nabrzmia艂e, ale to rzeczywi艣cie s膮 typowe objawy na pocz膮tku. aaaa i jeszcze krzy偶e mnie bol膮, ale identycznie mia艂am przy pierwszej ci膮偶y 馃槈 a poza tym to jestem taaaaaka szcz臋艣liwa. Ciesz臋 si臋 Twoim szcz臋艣ciem - zw艂aszcza, 偶e czeka艂a艣 na dzidziusia a偶 5 lat. Dla mnie te 10 miesi臋cy starania by艂y wieczno艣ci膮. W ka偶dym razie gratuluj臋 serdecznie, i w razie jakichkolwiek w膮tpliwo艣ci dot. ci膮偶y postaram si臋 pom贸c 馃檪
    Ja wczoraj mia艂am ju偶 pierwsz膮 wizyt臋 u lekarza i na usg ju偶 wida膰 moje male艅stwo - tj. tylko taka ma艂a czarna kropeczka, ale to jest dla mnie najwi臋ksze szcz臋艣cie, po raz pierwszy zobaczy膰 t膮 malutk膮 istotk臋 kt贸r膮 mam pod sercem 馃榿
    A co do Karolka, to ciesz臋 si臋, 偶e mamy podobny gust je艣li chodzi o imiona 馃檪
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    Fiann moze ja tez cos dzisiaj zobacze 馃槈
    Odebralam 2 bete bo lekarz chcial pierwsza zrobilam w 32 dc 727 a 2 w 37 dc 5433 馃槝
    To super, ze widzialas juz male cudenko wiesz,ze jest i juz sie zadomowil 馃檪 teraz to bedzie rosnal szybciutko i spokojnie u swojej mamusi.
    A ja mieszkam we Wloszch i Tu jest super opieka to mnie tez troszeczke uspakaja.
    Rano spanikowalam bo piersi przestaly mnie bolec i takie miekkie sie zrobily...wiesz Fiann ja ostatnio w moim zyciu przezylam chwile nie za wesole i nie chce mi sie wierzy, ze takie szczescie mnie spotkalo i ze juz ze mna zostanie.
    Dam znac jak bylo u gine
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    Fiann to tutaj raczej obowiakowo na poczatku ciazy robi sie to badanie z krwi beta HCG tak ksiazkowo to powinna wzrastac co 2 dni o 100% 馃槅
    podam Ci normy mojego lab:
    3 tydz ciazy: 6 - 70
    4 tydz ciazy 10 - 750
    5 tydz ciazy 215 - 7140
    6 tydz ciazy 160 - 31800
    Liczac od 1 dnia ostatniej miesiaczki chyba potrzebne im to do obliczenia wieku plodu i czy prawidlowo sie rozwija.
    Tylko troszrczke stresujace czekasz na te wyniki i sie modlisz

Perelka przykro mi z powodu utraty malenstwa 馃槥 i dziekuje za rady kazda mileeeee widziana

Sweety dziekuje serdecznie 馃檪
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    Witam kochane przyszle mamusie 馃槈 jestem mama ze styczniowek 2010 czyli mama 2 letniej Lenki 馃檪 Z chlopakiem staramy sie juz 5 miesiac o dziecko noi kto wie okresu nie ma juz 18 od spodziewanej miesiaczki tydzien temu robilam test wyszedl negatywny mysle we w tym tygodniu zrobie nastepny wiec jesli zobaczymy w koncu upragnione dwie kreseczki dolacze do was bo termin wychodzil by na 01.10.2012 馃槈 pozdrawiam i caluje ;*
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    Witam mamusie na pa偶dziernik 馃檪 Ja jestem w 6 tyg i 3 dniu ci膮偶y, dzi艣 mia艂am swoj膮 pierwsz膮 wizyt臋 u ginekologa 馃檪 w tym okresie maluch powinien mierzy膰 4-6mm a m贸j ma 7mm wi臋c nieco wi臋kszy ale to nic 馃槣 s艂ysza艂am pierwsze bicie serduszka - BEZCENNE 鈽猴笍 termin mam na 1.10.2012 馃檪 te偶 ju偶 raz poroni艂am w maju 2011. Wi臋c teraz mam nadziej臋, 偶e wszystko b臋dzie dobrze 馃檪 Kolejn膮 wizyt臋 mam na 13 marca i ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 馃お Mam meeega md艂o艣ci i wymioty 馃あ ale na to pomaga mi herbata imbirowa z pigw膮 i truskawk膮 - jak r臋k膮 odj膮艂 馃檪 ale to dobra oznaka, 偶e p艂贸d si臋 prawid艂owo rozwija 馃檪 tak偶e jestem dobrej my艣li 馃檭

Pozdrawiam mamusie i brzusie 馃檪
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    Tussiiaa - serdecznie gratuluj臋 i witam w gronie pa藕dziernikowych mamusi 馃槝

ktos_wyj膮tkowy_ - trzymamy kciuki, 偶eby艣 niebawem zobaczy艂a te dwie upragnione kreseczki i do艂膮czy艂a do nas 馃槈

belen - badanie HCG to kojarz臋, 偶e dawniej mia艂am co艣 takiego robionego, tylko same te liczby co przedtem poda艂a艣 po prostu nic mi nie m贸wi艂y. W poniedzia艂ek by艂am na wizycie prywatnej u mojego gina, i powiedzia艂 mi, 偶e jak przyjd臋 na nast臋pn膮 wizyt臋 (ju偶 z funduszu NFZ) za 3 tygodnie, to wtedy da mi skierowanie na wszystkie badania 馃檪
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    ktos wyjatkowy- trzymam kciukasy&&&&&&& i szybko dolaczaj do nas 馃檪

tusia witaj to malutki wielkoludek swietnie zobaczysz, ze teraz bedzie wszystko dobrze 馃槈

fiann- buziaki ja po wczorajszej wizycie gin nie chcial robic mi usg bo mowi ze za wczesnie i nic nie zobaczymy, ale ja uparta i bylo widac tylko pokoik ciazowy nie wiem jak to praktycznie nazywa sie 6 mm, no niby w przyszlym tygodniu bedzie widac wiecej tzn mojego maluszka lokatora 馃槈

A dziewczyny czy chcemy zakladac podtemat w ktorym bedziemy wklejac fotki ( usg) naszych pociech?

Tak ogolnie to jak wasze samopoczucie ja mdlosci i nic z tych rzeczy nie odczuwam, tylko jak zwykle bol piersi, ale jak je scisne i delikatnie podbrzusze...co nasila sie w nocy 馃槷
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    belen, mo偶e tutaj b臋dziemy wkleja膰 fotki, przynajmniej b臋dzie wszystko w jednym miejscu 馃槈
    a je艣li chodzi o moje samopoczucie, to jest po prostu suuuuper, w sumie to tylko troszk臋 bardziej senna jestem, no ale to ja tak mam ca艂y czas, przez to wstawanie w nocy do Karolka 馃檪 niby on ju偶 艂adnie 艣pi w nocy, ale tak dwa razy si臋 budzi na moment, to daje mu pi膰 i 艣pi dalej 馃榿
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    Hej. Gratutuje i 偶ycze spokojnej i bezproblemowej ci膮偶y : 馃檪 Niech wasze szcz臋艣cia rosn膮 zdrowo 馃檪 Ja jeetem mam膮 z listopada 2011 i szczesze wam powiem 偶e t臋sknie za tym male艅stwem w brzuchu... a teraz m贸j skarb ma ju偶 prawie 3 maisi膮ce... Zobaczycie jak wam to zleci...
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    Gosia734 napisa艂(a):
    Hej. Gratutuje i 偶ycze spokojnej i bezproblemowej ci膮偶y : 馃檪 Niech wasze szcz臋艣cia rosn膮 zdrowo 馃檪 Ja jeetem mam膮 z listopada 2011 i szczesze wam powiem 偶e t臋sknie za tym male艅stwem w brzuchu... a teraz m贸j skarb ma ju偶 prawie 3 maisi膮ce... Zobaczycie jak wam to zleci...

dzi臋kujemy 馃槝 wiem doskonale jak ten czas szybko ucieka. Ja jestem mam膮 rocznego Karolka i nawet nie wiem kiedy on tak szybko ur贸s艂, a przecie偶 niedawno si臋 urodzi艂 (tj. w lutym 2011) 馃檪 ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 kiedy, ta moja druga dzidzia przyjdzie na 艣wiat 馃榿 jestem taka szcz臋艣liwa, 偶e Karolek w ko艅cu b臋dzie mia艂 rodze艅stwo 馃槈
    Odno艣nik do komentarza

艁o matko, ju偶 pa藕dziernikowe brzuchatki 馃あ 馃榿 Ale fajnie 馃檪
    Gratuluj臋 dziewczyny,偶ycz臋 Wam wieeeeelkich brzuch贸w 馃槈 , 偶adnych problem贸w w ci膮偶y oraz 艣licznych, zdrowych i r贸偶owych b膮belk贸w!!! 馃お
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    Witam dziewczyny!!!
    Dziekuje rowniez Astra i Gosia734 .
    Hejka Malino pewnie, ze tak zapraszamy.

A ja dziewczyny przeziebiona, gardlo mnie boli i to mocno 馃槥
    I humor nie dopisuje chcialbym juz widziec moja kruszynke a Tu nic taki malutki pecherzyk, przyznam, ze troche sie martwie 馃槥
    Do wtorku umre chyba 馃ゴ
    No i te objawy nie mam zbyt mocnych zadnych mdlosci i wymiotow, zachcianek, zapomnij 馃ゴ

Jak tam u Was??? jak mija dzionek
    Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
    belen napisa艂(a):

A ja dziewczyny przeziebiona, gardlo mnie boli i to mocno 馃槥

na przezi臋bienie polecam herbat臋 z go藕dzikami, imbirem, miodem i cytryn膮 - mi to pomaga艂o przy poprzedniej ci膮偶y. A na bol膮ce gard艂o, to ja za偶ywa艂am Homeogene 9, pani dr powiedzia艂a mi, 偶e w ci膮偶y mo偶na stosowa膰 tylko leki homeopatyczne na gard艂o - mi pomog艂o
    I humor nie dopisuje chcialbym juz widziec moja kruszynke a Tu nic taki malutki pecherzyk, przyznam, ze troche sie martwie 馃槥 Do wtorku umre chyba:unsure

nic si臋 nie martw, na moim usg to te偶 tylko jajeczko jest narazie, dzidziu艣 musi poporstu troszk臋 urosn膮c 馃槝
    No i te objawy nie mam zbyt mocnych zadnych mdlosci i wymiotow, zachcianek, zapomnij 馃ゴ

ja te偶 nie mam 偶adnych objaw贸w, ale trzeba si臋 tym cieszy膰, 偶e tak dobrze znosimy ci膮偶臋, wko艅cu md艂o艣ci i wymioty to nic przyjemnego 馃槣
    przede wszystkim pami臋taj, 偶e nie mo偶esz si臋 teraz denerwowa膰 ze wzgl臋du na male艅stwo, kt贸re masz w brzuszku 馃槝
    Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...