Skocz do zawartości

wózki :) | Forum o ciąży

d-brycz

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
X-lander X-Move (spacerówka+gondola +fotelik Cabrio) to wózek godny polecenia... Troszkę kosztuje, ale przetestowała go moja szwagierka i jest naprawdę zadowolona... No i w zestawie jest też fotelik samochodowy dla maluszka do 13kg.

A wiaderko pierwsza klasa 😁

• Odpowiedzi 62
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To wiaderko fajne, ale ja bym się bała kąpać takie maleństwa jak pokazują na stronie producenta. Bo to niby już dla noworodków. Czytałam tez na temat tych wiaderek i oczywiście jest wiele zwolenników i przeciwników. Jedni twierdzą, że to naturalna pozycja, inni, że obciąża kręgosłup dziecka. A jak o wiaderkach mowa to ja jeszcze znalazłam innej firmy i mają słodki filmik na facebooku: http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150093036725071 😉

• Mamusia
Margotka napisał(a):
X-lander X-Move (spacerówka+gondola +fotelik Cabrio) to wózek godny polecenia... Troszkę kosztuje, ale przetestowała go moja szwagierka i jest naprawdę zadowolona... No i w zestawie jest też fotelik samochodowy dla maluszka do 13kg.

A wiaderko pierwsza klasa 😁

mogłabyś dowiedzieć się skąd zamawiała? Bo wszędzie gdzie patrzę, jest napisane, że jeszcze nie ma go w sprzedaży... 😞

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
dziewczyny miałam dziś w ręku i prowadziłam wózek firmy chyba bomble bee( tak miał napisane na budzie) duże pompowane koła, bardzo wygodny w prowadzeniu i bardzo miękki na nasze nierówne chodniki, coś niesamowitego. Sam mój mąż był nim zachwycony ( co jest dziwne , bo on dziecko to by i w taczce woził i nie byłoby dla niego różnicy). Cena 1100zł to była wersja 3 w 1.
Tylko, że teraz sprawdzam w necie i nie mogę znaleźć identycznego wózka ( z jakimiś małymi kołami przednimi tylko znajduję). Przejdę się jeszcze raz do tego sklepu i spytam dokładniej

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Co do wózka i koloru to dam małą rade kupcie taki kolor żeby pasował i dziewczynce i chłopaczkowi chyba że dla następnego dziecka planujecie kupić nowy wózek 🙂 jelsi moge polecic wózek to wózki chicco polecam do małych bagażników bo wiele modeli ma funkcje składnaia w "parasolkę" chodiz mi o wersje głeboko spacerowe wiec idelane do małych bagazników

ma na myśłi wózki tego typu 🙂 ja bym taki kupiła gdybym kupowała wózek 🙂

http://allegro.pl/kolekcja-2012-wozek-chicco-trio-enjoy-fun-4-kolory-i2208036293.html

• Mamusia
Bisia wiadomo że duże kółka są dużo lepsze do prowadzenia-duże pompowane koła sa niezawodne ale jeśli ktos ma mały bagażnik to bedzie problem żeby wózek przewiesć,wózek z małymi kólkami łatwiej do bagaznika włozyć(jeśłi ktoś ma mały) ale jeśli masz duży bagażnik to zdecydownaie polecam bardziej pompowane duże koła

choc ja w spacerówce mam takie koła jak na linku który dałam poniżej i wszędzie wjechałam:P

• Mamusia
O ile dobrze pamiętam Superbaba ma zamiar kupić X-landera tak? Ktoś jeszcze? Dziewczyny w jakich cenach widziałyście te wózki? Bo ja ostatnio znalazłam taki zestaw: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2185&%3CosCsid%3E i zastanawiam sie czy jest opłacalny. Bo w sumie jak patrzę na fotelik i bazę to wychodzi ponad tysiaka 😮 Do tego wózek i mamy już ponad 2 tys. Masakra jakaś... 🤢 A zależy nam na systemie isofix.

• Mamusia
Nirmala ten system jest fajny ale w starszych smaochodach jeszcze go nie ma więc my też go nie mamy, ale jak masz go w aucie to czemu nie wykorzystać 🙂 ale z racji ze to jest w miare nowe to trrzeba wiecej zapłacic

ja gdybym kupowała wózek to mysle ze dałam nie wiecej niz okolo 1000zl za 3w1 😁

• Mamusia
więc tak wczoraj byłam w hurtowni dziecięcej w Siedlcach http://www.madar.siedlce.pl/ zerknijcie ile jest tam wózków ( nie da rady wszystkich wypróbować) do naszego stylu życia i mieszkania potrzebujemy wózka z dużymi pompowanymi kołami ( przed nowym domem mamy sam piach) , lekki i dobrze składany ( mieszkam za miastem i często sama jeźdzę autem na zakupy) i dobrze zabudowana gondola ( na podwórku otwarta przestrzeń i wiatry). Po eliminacji wielu wózków najbardziej przypadł nam do gustu wózke firmy JEDO- nie mamy jeszcze konkretnego typu stelaża ani koloru, ale wiemy, że chcemy stelaż na wahaczach ( świetnie amortyzuje progi, ale też nie jest za bardzo "rozhuśtany" by dziecko wciąż latało )
Dodi co do wózka Navington - wypróbowałam go, jest naprawdę bardzo dobry, świetnie się go prowadzi, obszycie i cała estetyka super. Tylko niestety do mnie nie pasował. Ten wózek pasuje do wysokiej osoby, ja prowadząc go zniknęłam 🙂 Tobie jak najbardziej będzie pasował, będziesz wyglądała jak modelka 🙂

• Mamusia
bisia a ktory to tez co wybraliscie bo z tego co czytam to szukamy tego smaego tez na wsi tez nie ma zabudowy i wiatry tyle ze ja przez las musze przejechac wiec tez mam szukac z duzymi dmuchanymi kolami? a ile kosztuje ten co wybraliscie

• Mamusia
ja powiedziałam pani z tej hurtowni o nierównym terenie to powiedziała "tylko pompowane duże koła" , małe przynajmniej na moim terenie się zakopują i blokują ( koleżanka z podwórka nie mogła wyjść ode mnie i mąż przenosił wózek)
http://allegro.pl/3w1-bartatina-alu-plus-jedo-2012-maxi-cosi-cabrio-i2228405616.html ta kolorystyka mi się podoba, stelaż jest aluminiowy ( więc lekki, naprawdę, podnosiłam z gondolą) i pompowane koła, może to na zdjęciu nie wiadac ale daszek gondoli jest taki do przodu wysunięty więc zasłania od wiatru itp
http://allegro.pl/3-w-fyn-4ds-jedo-kolor-132-cl-od-reki-warszawa-i2225410148.html widziałam także z takimi kołami i też wygodny ( bardziej w mieście się nadaje bo jest zwinniejszy, a do miasta też chcę jeździć) oba wózki bez fotelika kosztowały 1100zł
przy moim wzroście wielkość i wysokość tego wózka mnie nie przytłaczała

• Mamusia
tn pierwszy sie troszke plytki wyglada czy mi sie wydaje?? ale fajnie nie drogi i z krzeselkiem maxi cosi i jaki wybor kolor 🤪 wow fajnie ze sie podnosci dla ciekawskich dzieci a spacerowka od plaskiego jest to jest wazne u nas takiego nie widzialam ale zobacze zaraz na ebayu

waga i wielkosc jest dla nas wazna ja tez do 160cm mam 🙂 i tez bede do miasta z malutka sama jezdzic do baku czy jakies male zakupki

w tym drugim jest dobrze ze mozna krzeselko do auta tez podpiac bo jak do lekarza czy cos nie trzeba dziecka budzic i budy wozic tylko krzeselko

kurcze fajne te wozki

• Mamusia
o zalazlam ten pierwszy
http://www.ebay.co.uk/itm/QUALITY-YOUR-BABY-NEW-TRAVELSYSTEM-BARTATINA-30-FANTASTIC-COLOURS-/200677479726?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item2eb94f552e

z niemiec

w sumie cena bardzo podobna tylko krzeselko nie jest maxi cosi zobacz tam mozna wybrac rodzaj opon 🙃 qrcze musze zaczac czytac o wozkach jak wroce z polski 😁

tych jedo nie ma na ebayu

• Mamusia
Gdyby nie ten maly samochod moj to na pewno wzielabym Jedo! Ma super opinie i jest niedrogi...a kolory sliczne! 🙂 Ja wlasnie rozmawiam z kobitka z allegro odnosnie uzywanego x-landera po jej synku...trzymajcie kciuki, bo po Swietach (o ile do tej pory nikt nie kupi) jedziemy go ogladać 🙂 I jesli bedzie ok to bierzemy...wtedy 800zl zostaje nam w kieszeni, a wozeczki wygladaja na bardzo zadbane!