Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
leze na patologi od wczoraj dostalam 2x kroplówke i dają luteine szyjka zamiast 4 ma 3.6 wiec nie ma tragedi :-) własnie zjadlam na obiad pieczen rzymska pyry z ciemnym sosem i surowka z kiszonej wiec z głodu nie umre :-D mala ma 1600g i jest głowa w dol jest zdrowa:-) pozdrawiamy z raszei!

• Mamusia
Jak dobrze, że wszystko ok Pammat, odpoczywaj w łożeczku, posiłki podane do łóżka niczym w najlepszym hotelu 🙂 , zabiegi spa typu pomiar temperatury, ciśnienie itp, darmowy przegląd podwozia, żyć nie umierać 🙂 A najfajniejsze są pogaduchy z innymi brzuszkami 🙂 Trzymajcie się tam razem z Konstancją 🙂

• Mamusia
hej 🙂 Agamu widzę plaża od rana, czyżby przespana nocka ? 😉 Kasiuszka oby nadal was zdrowie nie opuszczało, jednak uważaj z czopkami gliceryn. bo maluchy szybko się do nich przyzwyczają 🥴 U nas ok, mały trochę marudził w nocy ale teraz odsypia a ja nadrabiam wszelkie zaległości, zwłaszcza te w sprzątaniu w domu i biegam ze ścierką. Ciekawe jak Pammat? Miłego dnia i weekendu dziewuszki 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
jesteśmy w domku i leże jak kłoda wypisali mnie po 4 dniach dali kroplówki 3 i to by było na tyle... musze wytrzymac jeszcze chociaz miesiac bo ona na razie ma tylko 1600g wiec mała.. mam nadzieje ze dam rade.. 🙂

Dasz rade 🙂 Najważniejsze że już w domku 🙂

• Mamusia
no dali mi zwolnienie od 19 aż do 28 😮 żenada... w piątek wizyta prywatna i 120zł w plecy.. ale jeszcze trochę .. leże grzecznie i mam nadzieje że mnie nie wyśle z powrotem do szpitala bo leżeć w domu też mogę a poza tym nie ma tragedii jeżeli chodzi o skróconą szyjkę wiec jest git tak mi się wydaje..

• Mamusia
Cześć dziewuszki 🙂
Pammat jak tam samopoczucie?? Leżysz i odpoczywasz mam nadzieję 🙂
Trzymam kciuki za Mikołaja 🙂
Robię porządek w papierach i znalazłam swój wypis ze szpitala po porodzie. Wcześniej nie byłam w stanie nawet tam zerknąć 🤢 🤢
Mam tam wpisaną rewizję szyjki 😮 😮 😮 i w zasadzie nie bardzo wiem, co to znaczy...
A w punkcie "zastosowano leczenie" mam wypisane 16 leków, którymi mnie tam szprycowali.... 😮 😮 😮
Dżizas,aż mi gęsia skóra wyszła, jak sobie przypomnę ten mój boski, 24 godzionny poród 😮 🤢

MIŁEGO DNIA 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
lemurek1 trzymam kciuki za Mikiego.. 🙂
Agamu no leże plackiem jeszcze trochę i odleżyn się nabawie 😮 😁
jutro wizyta o 19 zobaczymy czy będzie robił usg i zobaczymy jak moja szyjka się miewa .. jak mam iść to jestem chora ostatnio mnie tak przeorał że mi krew leciała 🤨 mam nadzieje że jutro będzie delikatniej........ i może mi małą zważy porządnie albo jakieś zdjęcie na pocieszenie dostane buzi jej czy coś zobaczymy co to będzie..

pammat -wiem, co przezywasz ja od 33 tyg tez lezalam w szpitalu 11 dni pod kroplowka ciagiem a w domu na lekach i to konskich dawkach takich ze wiekszych juz nie ma bralam do konca parti i jak tylko w piatek sie skonczyly z soboty na niedziele urodzilam!!!!!!!!
w szpitalu szlak mnie trafial ale co sie nie robi dla malenstwa !!!!!!!!! ja wolalam byc w szpitalu bo w domu by mnie nosilo , i tak mnie nosilo mialm lezec a zawsze cos mi sie przypomnialo , ganiali mnie do lozka ale jak tylko mialam okazje to juz mnie w nim nie bylo!!!!...a teraz cwaniak ma 15 miesiecy i jest niemozliwy.... kocham tego mojego żabolka!!!!

• Mamusia
Hej 🙂
Agamu - nieżle cię naszprycowali, współczuję,
Pammat, czekam na relację jak po wizycie, jeszcze trochę nogi zaciskaj i trzymaj księżniczkę w brzuszku 🙂,
Anycool - dawno cię nie było. 🙂
My po badaniach - chłopak zdrowy jak rydz, obsikał lekarza 😉 bioderka zdrowe, mamy tylko walczyć z małym, bo upodobał sobie na prawo główkę układać i mimo przykładania wałeczków on i tak się okręca - mala cwanizna.

• Mamusia
Dziewczyny byłam na wizycie wczoraj konsti ma 2150g więc najważniejsze że już jest ta 2 z przodu z szyjką się nic nie zmieniło czyli widać jestem bardzo grzeczna i leże jak najwięcej 🙂 w poniedziałek zaprosił mnie na usg 3d i 4d jak ładnie buźke pokaże dostanę fotkę 😎 luteine jeszcze 2 tygodnie do 36 i odstawiam następna wizyta za 3 tygodnie 18 listopada więc jestem zadowolona przytyłam 2 kg czyli już 13 na plusie 🙂 nie ma tragedii 😎 buziaki

• Mamusia
pammat napisał(a):
Dziewczyny byłam na wizycie wczoraj konsti ma 2150g więc najważniejsze że już jest ta 2 z przodu z szyjką się nic nie zmieniło czyli widać jestem bardzo grzeczna i leże jak najwięcej 🙂 w poniedziałek zaprosił mnie na usg 3d i 4d jak ładnie buźke pokaże dostanę fotkę 😎 luteine jeszcze 2 tygodnie do 36 i odstawiam następna wizyta za 3 tygodnie 18 listopada więc jestem zadowolona przytyłam 2 kg czyli już 13 na plusie 🙂 nie ma tragedii 😎 buziaki

No i pięknie 🙂 🙂 🙂 🙂 Super, tak trzymać dziewczyny 🙂